Widgets Magazine

Είναι αδύνατο να ζήσεις χωρίς εμπιστοσύνη, αυτό θα σήμαινε να φυλακιστείς στο χειρότερο απ’ όλα τα κελιά, τον εαυτό σου.

Γκράχαμ Γκρην

Όλοι μας μια κάποια μαγική στιγμή έχουμε γευτεί – σε διαφορετικές εντάσεις και κλίμακες – τον μαγνητισμό, τον ερωτισμό,την ακατάληπτη μαγεία και το ασίγαστο πάθος που δίνει μια ερωτική σχέση. Μοιάζει με ταξίδι στα βαθιά,που για τον καθένα έχει διαφορετική αφετηρία και διαδρομή αλλά πάντοτε συνοδεύεται από τα πιο βαθιά συναισθήματα και τα πιο έντονα γεγονότα: έλξη, δέσμευση,παράδοση,ένωση, συνύπαρξη, μετάλλαξη, αναγέννηση. Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η ερωτική σχέση είναι μακράν η πιο δυνατή και καθοριστική από όλες τις υπόλοιπες ανθρώπινες σχέσεις(φίλοι, γονείς, εργασιακό, κοινωνικό περιβάλλον).

Τι είναι αυτό όμως που καθιστά την ερωτική σχέση διαφορετική και ανώτερη από τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής μας;

Ισως γιατί είναι η μοναδική στην οποία για να πάρουμε μέρος συμμετέχουμε τριπλά, δίνοντας σώμα,μυαλό και ψυχή!

Δίνουμε ολόκληρο τον εαυτό μας, καταθέτοντας ότι διαθέτουμε ελπίζοντας πάντα ότι θα εισπράξουμε συναισθήματα, ασφάλεια κι εμπιστοσύνη από το έτερο ήμισυ. Δούναι και λαβείν λοιπόν αλλά μέσω κάποιου άλλου προσώπου αφορά κατ εξοχήν θέμα του 8ου Αστρολογικού οίκου που εκπροσωπεί το ζώδιο του Σκορπιού και τη φυσική του σύνδεση με τη σεξουαλικότητα, τα αποκτήματα, το φυσικό θάνατο και τον πλανήτη Πλούτωνα , βασιλιά του Κάτω Κόσμου.

ΟΙΚΟΣ ΒΑΘΙΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ

Οι οίκοι 2 και 8 παραδοσιακά αναφέρονται σαν οίκοι που αφορούν οικονομικές υποθέσεις. Ο 2ος αφορά τα δικά μας εισοδήματα, από δικές μας προσωπικές πηγές, ενώ ο 8ος από πηγές τρίτων προσώπων, όπως πχ του συζύγου μας ή από κληροδοτήματα. Στην πραγματικότητα όμως αν πάμε λίγο πιο βαθιά τη μελέτη μας θα έπρεπε να έχει μια πιο πλατιά έννοια πέραν των οικονομικών η οποία πρέπει να αποδίδεται περισσότερο σε επιθυμίες απόκτησης πραγμάτων υλικά ή συναισθηματικά, ανάλογα κάθε φορά με την προσδοκία του ατόμου για να τα αποκτήσει. Αξονας επιθυμιών θα ήταν πιο σωστή η έκφραση που του ταιριάζει αν αναλογιστούμε και τη στενή σύνδεση του 8ου με τη σεξουαλικότητα και σαφέστατα με το ζώδιο του σκορπιού!Η ακμή του 8ου οίκου ψυχολογικά δηλώνει ποιες είναι οι ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου από τον οίκο, τι επιθυμεί να πάρει από το ταίρι του μέσα από αυτό προκειμένου να εισπράξει “ασφάλειες” που εκφράζονται από τον 2ο οίκο και το ζώδιο του Ταύρου!

ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ

Ο θάνατος και η αναγέννηση, η μεταμόρφωση ή η μετάλλαξη προϋποθέτουν περάσματα από κρίσιμες φάσεις στη ζωή μας που απαιτούν ψυχραιμία και ψυχικό σθένος προκειμένου το άτομο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Σε μια συναστρία ο 8ος οίκος είναι σαφέστατα πολύ σημαντικός όχι μόνο γιατί εδώ ανιχνεύεται αν τα μέλη της σχέσης έχουν ψυχική επαφή και εμπιστοσύνη μεταξύ τους αλλά και γιατί αυξάνει ιδιαίτερα τη σεξουαλικότητα, πριμοδοτεί τα ακραία συναισθήματα και το άκρατο πάθος χωρίς να υπάρχει λογική και κατανόηση της πραγματικότητας.

Ας δούμε όμως πως λειτουργούν οι πλανήτες στον 8ο οίκο με αμοιβαία τοποθέτηση:

* Ο Ηλιος του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου φανερώνει μια “μοιραία” ακατανίκητη έλξη που εκφράζεται τόσο σεξουαλικά όσο και ψυχολογικά. Διεισδύουν μοναδικά σε κάθε φθαρμένο κομμάτι του εαυτού τους και αναγεννιούνται από τις στάχτες τους φέρνοντας στην επιφάνεια και αποκαλύπτοντας τις πιο μυστήριες και κρυφές πτυχές της προσωπικότητας τους.

* Η Σελήνη του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου αναπτύσσει πολύ βαθείς συναισθηματικούς δεσμούς και δεν αφήνει περιθώρια μεσαίων λύσεων. Ή που θα αγαπιούνται παράφορα ή που θα μισούνται θανάσιμα. Ανασφάλειες ξεπηδούν κατά καιρούς και τα κοινά αποκτήματα μπορεί να είναι πηγή ψυχικών αναστατώσεων.

* Ο Ερμής του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν με βάση το ένστικτό τους , ακόμα και με τα μάτια χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουν κουβέντες. Συχνά ανακαλύπτουν κρυφές πλευρές του χαρακτήρα τους που τις χρησιμοποιούν προκειμένου να διαμορφώσουν νέες απόψεις για τη ζωή.

* Η Αφροδίτη του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου συναντάται συχνά σε κρυφούς ή παράνομους δεσμούς που αναγκάζει τα μέλη της σχέσης να αναμετρηθούν με τις επιθυμίες τους και να αποφασίσουν αν θα τερματίσουν κεφάλαια της προηγούμενης ζωής τους και θα ξεκινήσουν από την αρχή να γράφουν τη δική τους ιστορία πάθους και έντασης. Θεωρείται εξαιρετική θέση για πετυχημένες οικονομικές δραστηριότητες.

* Ο Αρης του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου δημιουργεί συνθήκες έντονου ανταγωνισμού – κυρίως από ανασφάλειες που χρειάζονται κάλυψη ή επιβεβαίωση- και εκφράζεται με απότομο ή βίαιο τρόπο που τρομοκρατεί τα μέλη της σχέση. Ακόμα κι όταν υποθετικά δεν υπάρχει εμφανής λόγος, υποβόσκει καχυποψία, ζήλια και κτητικότητα. Προστριβές προκύπτουν και εξαιτίας της διαχείρισης των οικονομικών τους πόρων.

* Ο Δίας του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου καλλιεργεί και ενθαρρύνει την θετική ψυχολογία κάθε φορά που χρειάζεται υποστήριξη ο ένας από τον άλλο. Φωτίζουν και επεκτείνουν με κάθε τρόπο τις πιο σκοτεινές πλευρές τους με αποτέλεσμα να αισθάνονται παντοδύναμοι από την ένωση τους. Ευνοούνται στην απόκτηση μεγάλης κοινής περιουσίας.

* Ο Κρόνος του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου δυστυχώς τοποθετεί όρια και φραγμούς ώστε να μπορέσουν να δώσουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν ουσιαστική ψυχική επαφή με αποτέλεσμα να υπάρχει εσωτερική μοναξιά και αποξένωση. Ισως υπάρχει και σεξουαλική ψυχρότητα ή εκδηλώνονται αναστολές κατά τη διάρκεια των τρυφερών τους στιγμών.

* Ο Ουρανός του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου απελευθερώνει κάθε σεξουαλική αναστολή και τα μέλη της σχέσης αισθάνονται ότι μπορούν να είναι αυθεντικοί και γνήσιοι στην έκφραση των επιθυμιών τους εφόσον είναι απόλυτα αποδεκτοί από το ταίρι τους. Πειραματίζονται με οικονομικές επενδύσεις αμφίβολης διάρκειας και άλλοτε κερδίζουν σημαντικές περιουσίες ενώ κάποιες άλλες φορές καταστρέφονται ολοσχερώς.

* Ο Ποσειδώνας του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδιαίτερων διεισδυτικών δυνάμεων στην ψυχολογική κατάσταση των ατόμων. Με ένα περίεργο τρόπο αναπτύσσουν ευαισθησίες που ούτε οι ίδιοι μπορούν να αναγνωρίσουν από που προήλθαν και πως εξελίσσονται. Θυσιάζουν λοιπόν εύκολα κάθε εγωιστική τάση και αφιερώνονται στο κοινό καλό παρόλο που συχνά επικρατεί μέσα τους μια κρυφή ανησυχία ή ανασφάλεια για την πορεία τους σε αυτή τη σχέση.

* Ο Πλούτωνας του ενός στον 8ο οίκο ενός άλλου προσώπου έχει την φοβερή ικανότητα να μεταλλάσσει κάθε φθαρμένη εσωτερική κατάσταση και να αναγεννά τα άτομα,δίνοντας τους συνάμα τη δύναμη να κάνουν διαρκώς νέα ξεκινήματα. Τα συναισθήματα είναι βαθιά, ακραία και παθιασμένα καθώς ζητούν το απόλυτο δέσιμο. Συχνά παίζουν το ρόλο του ψυχολόγου ή του ψυχοθεραπευτή ο ένας στον άλλο αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας τους.

Η ερωτική ενέργεια του Σύμπαντος τρέφει κάθε ιδέα, κάθε συναίσθημα και κάθε ερωτικό νόημα που σχηματίζει το διασκεπτικό ΕΓΩ μας. Σίγουρα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει τη συναρπαστική δύναμη του κεραυνοβόλου έρωτα. Παράλληλα όμως ξυπνά και η ανάγκη για οικειότητα, τρυφερότητα, ενδιαφέρον να μοιραστούμε κάθε ίνα της ψυχής και του κορμιού μας με το πρόσωπο που ξύπνησε τις παραπάνω επιθυμίες κι ανάγκες μας. Ο 8ος οίκος είναι ένας κοινός καταθετικός λογαριασμός υλικών, πνευματικών και ψυχικών εμπειριών που ζητάμε να έχει μια μοναδική υπογραφή δίπλα στη δική μας. Απόλυτη ένωση, πίστη κι εμπιστοσύνη ότι δυο μαζί κάνουν Ενα παντοδύναμο “εμείς” που καταφέρνει να υπερνικήσει τα πάντα.

 

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροOι μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις Νοεμβρίου 2018 για τα 12 ζώδια
Επόμενο άρθροOι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις από 29/10 έως και 4/11/2018
Η Βάσια Κόντη είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής από το 1989. Άρχισε να σπουδάζει Αστρολογία το 1994 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κολέγιο BristolSchoolofAstrology και στην σχολή του AlpheeLavoie στην Αμερική. Στην Ελλάδα παρακολούθησε τα μαθήματα της CosmicPatterns με καθηγητή τον κύριο Παναγιωτόπουλο αλλά και με πολλούς άλλους καταξιωμένους Δασκάλους. Ακολούθησαν πολλά επιμέρους σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2000 εργάζεται ως επαγγελματίας αστρολόγος, σε επίπεδο προσωπικών συνεδριών και αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με μόνιμες αλλά και περιοδικές στήλες που αφορούν προβλέψεις αλλά και θέματα Σύγχρονων σχέσεων Εχει παρουσιάσει διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση όπως το “Έχεις Άστρο” channel 9 , “Παρέα με τα ζώδια” στο blueskyαλλά και συμμετοχή σε πάρα πολλά magazinoκαι αποτελεί μόνιμη συνεργάτης του STARκεντρικής Ελλάδας του SuperB. Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή “Αστρα Εν Τάξει”κάθε Τρίτη βράδυ στο channel 9 Διακρίνεται για την επιτυχία της στις κοσμικές προβλέψεις (Πολιτική) αν και όπως διατείνεται δεν της αρέσει καθόλου η ενασχόληση με την πολιτική, ενώ με χιούμορ την αποκαλούν “Αυτοκράτειρα της Συναστρίας” - και το αποδέχεται εφόσον έχει εξειδικευθεί σε προβλέψεις προοδευτικών συναστριών,compositeκλπ Ανάμεσα στις δραστηριότητες της είναι και η συγγραφή ενός μέρους της Επιστημονικής Αστρολογικής Εγκυκλοπαίδειας με την ονομασία «Μαθήματα Σύγχρονης Αστρολογίας» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ερεχθηίδα 2ο βιβλίο της με θέμα «Ερωτικά Μαθήματα Αστρολογίας» Τα τελευταία χρόνια διδάσκει αστρολογία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “ΑΣΤΡΟΠΑΙΔΕΙΑ” αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως σε προχωρημένους και σε αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν Επαγγελματικά. Η Βασιλική Κόντη είναι ιδρυτικό μέλος του 1ου Ελληνικού Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων και φίλων της Αστρολογίας με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» και έχει διατελέσει Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο του συλλόγου που έγινε τον Νοέμβριο 2011 στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ όπου παρουσίασε το θέμα της «Εξελικτικής Αστρολογίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here