Widgets Magazine

  Έχετε ποτέ σκεφτεί πως εσείς οι ίδιοι αποτελείτε ένα μικρό σύμπαν για τον οργανισμό σας και τις λειτουργίες του;  Τα χρωμοσώματά σας, τα αιμοσφαίρια σας , τα κύτταρα που ανανεώνουν το συκώτι σας, τα μόρια του δέρματος σας, έχουν αντίληψη για το πόσο σημαντικοί είστε για αυτά; Έχουν συνείδηση για το πόσο απαραίτητοι τους είστε για να συνεχίσουν να λειτουργούν και πόσο εξαρτώνται και αυτά από τον τρόπο που εσείς ζείτε;

  Είστε ένας  Ήλιος , ένας εγκέφαλος γύρω από τον οποίο κινούνται και  τα τροφοδοτείτε καθημερινά  με την θερμότητα σας, τα διατηρείτε ζωντανά, αλλά και αυτά εσάς. Είστε μια Σελήνη  που τα τρέφετε με την αδιάκοπη ροή των υγρών στο σώμα σας, είστε ένας Ερμής που βάζει την σκέψη σας να δουλέψει προκειμένου να ενεργοποιήσει το περιφερειακό νευρικό σας σύστημα! Αγαπάτε, νιώθετε την καρδιά σας να πάλλεται, ερωτεύεστε, είστε μια Αφροδίτη που στέλνει κύματα ορμονών και σας κάνει βλέπετε τον κόσμο ομορφότερο. Η ροή του άλικου αίματος σας έχει την ορμή του Άρη και γεμίζει με δύναμη αρτηρίες και φλέβες και εκρήγνυται με θόρυβο όταν θυμώνει και διαφωνεί ή τραυματίζεται!

  Είστε ένας Δίας με την δύναμη της επέκτασης και της ανάπλασης σε κάθε κύτταρο του σώματός σας και Κρόνος, γιατί είστε δομημένοι πάνω σε γερή βάση, τον οστέινο σκελετό σας! Κι επειδή τα μόρια σας απλώς δεν σας βλέπουν σημαίνει πως δεν υπάρχετε; Πως δεν είστε σημαντικοί και δεν ορίζετε τις λειτουργίες τους, όσο και αυτά τις δικές σας;  Ναι, δεν σας βλέπουν με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εμείς την όραση, όπως και εμείς δεν βλέπουμε  το σύμπαν και την κίνηση των πλανητών με γυμνό μάτι. Και τι σημαίνει λοιπόν αυτό, πως δεν είναι σημαντικοί για εμάς, πως δεν μας επηρεάζουν;

     Ας ξεφύγουμε λίγο από την εγωιστική ατομικότητα μας και ας θεωρήσουμε τον εαυτό μας ένα μικρό, αλλά σημαντικό γρανάζι της μηχανής του σύμπαντος , τόσο όμως πολύπλοκο και απαραίτητο, κάπου ανάμεσα στο μικρό και το μέγα, που χωρίς αυτό η μηχανή θα υπολειτουργούσε! Κάπου ανάμεσα στον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, τις έννοιες αυτές που θεωρούσε θεμελιώδεις ο  Αναξιμένης(500-482 π.Χ.) στην αστρολογία! ”Όπως πάνω, έτσι και κάτω”(”as above so below”) πρέσβευε, μα ”έτσι και μέσα”, μέσα μας, θα πρόσθετα κι εγώ!

     Αν κάποιος σας ρωτούσε: ” Τι θέσεις έχουν οι πλανήτες στο γενέθλιο κοσμόγραμμά σου;”  Τότε θα μειδιούσατε το ίδιο ειρωνικά όπως στην ερώτηση τι ζώδιο είσαι;   Φαντάζομαι πως όχι! Θα σας έρχονταν στο μυαλό οι πλανήτες με την αστρονομική τους μορφή και ενέργεια και θα σκεφτόσασταν πιο σοβαρά την ερώτηση. Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια της αστρολογίας και αυτό εξετάζει ακριβώς! Την θέση των πλανητών και την μεταξύ τους γεωμετρία, την μοναδική και ανεπανάληπτη στιγμή της γέννησης ενός ανθρώπου! Η πραγματική, ηθική αστρολογία, αυτή που προσπαθεί να εξηγήσει χωρίς  φόβο αλλά με πάθος τα υπαρξιακά θέματα που κατατρώγουν το ανθρώπινο είδος από την στιγμή που εμφανίστηκε στη Γη. Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο, ένα κλειδί, που προσπαθεί να ανοίξει πόρτες που θα οδηγήσουν σε δρόμους καινούς μα όχι κενούς! Τα εργαλεία από μόνα τους ποτέ δεν είναι επικίνδυνα, επικίνδυνος είναι ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσει κάποιος. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρανοήσεων, ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός , δεν είναι μαντεία, δεν είναι διαίσθηση, είναι ερμηνεία, είναι μια ξένη γλώσσα που όποιος έχει όρεξη και θέληση για μάθηση μπορεί να την μάθει τέλεια. Ο Σοφός κυβερνά τα άστρα του , λέμε στην αστρολογία, γιατί όταν γνωρίζει κάποιος πως λειτουργεί ο προσωπικός γενέθλιος  χάρτης του, έχει ένα μεγάλο ατού στα χέρια του, γνωρίζει και πως να τον διαχειριστεί !

     Αφουγκραστείτε λίγο το μικρό σύμπαν μέσα στο σώμα σας, το τόσο αλληλένδετο με το μεγάλο σύμπαν εκεί έξω και νιώστε πως λειτουργείτε σαν Ουρανός, όταν μια ξαφνική έμπνευση φωτίσει το μυαλό σας. Νιώστε τον Ποσειδώνα μέσα σας, να ανακατεύει τα όνειρά σας με την τρίαινά του και να σας θυμίζει πως έχετε Θεό, πως είστε ένα πλάσμα φιλεύσπλαχνο! Βιώστε τον θάνατο και την αναγέννηση στην κυτταρική σας δομή κάθε μέρα, βιώστε τον Πλούτωνα το D. N. A. σας, αυτό που περνά στα παιδιά σας και σας καθιστά αθάνατους!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροH αστρολογική αζέντα των ζωδίων για την εβδομάδα 26 Ιουνίου ως 2 Ιουλίου 2017
Επόμενο άρθροΤι ζητά από μία σχέση; Δες τη θέση της Αφροδίτης
Βάσια Μαυράκη
Η Βάσια Μαυράκη ( Αστρολόγος / Συγγραφέας) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη αγάπη της μετά την οικογένειά της είναι η Αστρολογία και το ατέλειωτο ταξίδι της εξερεύνησης του Σύμπαντος μέσα από αυτή. Έχει αποφοιτήσει από την πρώτη σχολή Αστρολογίας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα την ''Εναλλακτική Παιδεία'' και εκτός από το πτυχίο της στην Αστρολογία έχει ειδικευτεί και στο Human Design. Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και sites και έχει έντονη συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Πηγές για την έμπνευσή της αποτελεί κάθε τι που αγαπάει και την περιστοιχίζει καθώς και τα ταξίδια της σε μέρη που συνδέονται άμεσα με τις συγγραφικές αναφορές της. Το μότο της για τη ζωή είναι το εξής: το σχέδιο του Θεού για εμάς, το γενέθλιο κοσμόγραμμά μας, το μοναδικό αυτό αποτύπωμά μας στο Σύμπαν και η ελεύθερη βούληση διαχείρισής του δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να εξελίσσει και να προάγει τη ζωή του. Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here