Widgets Magazine

Έχει γίνει slogan, meme, ακόμα και βρισιά. Έχει  γίνει συνώνυμο της ταλαιπωρίας και των αναβολών. Σχεδόν «δαιμονοποιήθηκε» θα μπορούσαμε να πούμε και στο άκουσμα του απελευθερώνονται επιφωνήματα απελπισίας.

Είναι ο Ερμής και κάθε φορά που γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, η επικοινωνία και οι μετακινήσεις δυσκολεύουν, προκύπτουν ζημιές στα μέσα μεταφοράς, σε ηλεκτρικές συσκευές, computers και μηχανές.  Κινητά τηλέφωνα χάνονται ή παρουσιάζουν βλάβες, οι τηλεπικοινωνίες γίνονται προβληματικές και οι ηλεκτρολόγοι δεν προλαβαίνουν να κλείνουν ραντεβού. Ραντεβού; Ναι, αλλά με αναβολές, καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Διότι άλλα λέμε, άλλα καταλαβαίνουμε και οι παρανοήσεις έχουν την τιμητική τους.  Αυτό προκαλεί εκνευρισμούς και οι εκνευρισμοί με τη σειρά τους, παρεξηγήσεις και τσακωμούς. Τα σχέδια δεν προχωρούν εύκολα, αρχίζουμε κι έχουμε αμφιβολίες πάνω σε όσα κάνουμε και οι προγραμματισμοί μας συχνά, δεν παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης. Έρχονται ξανά στα χέρια μας χαμένα αντικείμενα και προκύπτουν θέματα με τα κατοικίδια ζωάκια μας.

Φταίει για όλα τα δεινά ο ανάδρομος Ερμής;

Ούτε ο Ερμής, ούτε κανείς άλλος.  Ναι, είναι ένα εκνευριστικό διάστημα εκείνο της φαινομενικά ανάδρομης πορείας του, ειδικά στην εποχή μας που είναι προγραμματισμένη (όπως κι εμείς) να τρέχει με υπερβολικές ταχύτητες. Εκείνο που θέλει να μας πει στην ουσία όμως, είναι ότι από καιρό σε καιρό, πρέπει να ελαττώνουμε τις ταχύτητες αυτές, να στεκόμαστε μερικά βήματα πίσω και να επανεξετάζουμε τις λεπτομέρειες  της μεγάλης εικόνας. Μας δίνει την ευκαιρία της πολύτιμης παύσης προκειμένου να διορθώσουμε κακώς κείμενα, να κλείσουμε παρελθοντικούς κύκλους ώστε να μην μας απασχολούν στο μέλλον και να επαναπροσδιορίσουμε τα σχέδια μας.  Η περίοδος της αναδρομής του Ερμή, είναι εκείνη που μας δίνει την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε δυνάμεις ώστε να πάρουμε φόρα για να τρέξουμε αργότερα.

Και τι προτείνεται;

Ακριβώς επειδή μας ωθεί να κοιτάξουμε προς τα πίσω, σε όσα έχουμε αφήσει ημιτελή, σε όσα σημαντικά αναβλήθηκαν ή ξεχάσαμε στη πορεία, ιδανικά, δεν ξεκινάμε τώρα καινούργια πράγματα. Δεν υπογράφουμε νέα συμβόλαια, ούτε κάνουμε νέα επιχειρηματικά ή οικονομικά ανοίγματα. Δεν αγοράζουμε καινούργιο μεταφορικό μέσον, ηλεκτρικά, κινητό τηλέφωνο, laptop, κουζίνα κλπ, διότι παρουσιάζουν προβλήματα στη πορεία. Είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και στην επικοινωνία με τους άλλους, στα ραντεβού μας και τις υποσχέσεις μας. Προσέχουμε τις συναλλαγές μας και την δράση μας στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως, αποφεύγουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις. Τσεκάρουμε πολύ προσεκτικά έγγραφα, mails, τραπεζικές συναλλαγές. Είναι ιδανική περίοδος για να κλείσουμε παλιούς λογαριασμούς, να ξαναβρεθούμε με παλιούς γνώριμους, να καθαρίσουμε και να φρεσκάρουμε τον χώρο μας και το μυαλό μας. Να επανεξετάσουμε παλιότερες ιδέες που αφέθηκαν σε κάποιο συρτάρι και να τις δούμε με άλλο μάτι.

Και λίγα λόγια για το κάθε ζώδιο:

Η αναδρομή του Ερμή στο ζώδιο του Κριού, ζώδιο που έχει ανάγκη την κίνηση  και δρα παρορμητικά, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Κριός αποζητά ταχύτητα, έχει ορμή και ανάγκη για δράση ενώ ο Ερμής ανάδρομος εδώ, λειτουργεί σαν «φρένο» σε όλα τα παραπάνω. Αυτό, εξοργίζει την βιαστική φύση του Κριού και προκαλεί θυμό. Οι μαγικές  λέξεις είναι έλεγχος, υπομονή, ψυχραιμία. Σημαντικό: Διαβάστε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας, είναι απαραίτητο για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Κριός

Έχετε την τιμητική σας, μιας και η ανάδρομη πορεία του Ερμή, λαμβάνει χώρα στο ζώδιο σας. Θα καταλάβατε ότι θα αναγκαστείτε να ανακόψετε ρυθμούς και ταχύτητα. Περίοδος απολογισμού, που θα σας δώσει την ευκαιρία να εντοπίσετε παρελθοντικά λάθη και να τα διορθώσετε. Σχέσεις και συνεργασίες έρχονται στο προσκήνιο και θέματα σχετικά με αυτές, που έχουν μείνει άλυτα. Προσοχή στην επικοινωνία, οι εντάσεις είναι πιθανές. Επίσης σε μικρο – ατυχήματα και παρεξηγήσεις.

Ταύρος

Αρκετοί θα κλείσετε πολλά από τα «υπόλοιπα» του παρελθόντος και θα έρθετε σε επαφή με φόβους και ανασφάλειες. Η ανάγκη ενδοσκόπησης θα είναι αρκετά έντονη. Παρασκηνιακά θέματα και αποκαλύψεις μυστικών είναι μέσα στο πρόγραμμα για εσάς ενώ αρκετοί θα έρθετε σε επαφή με κάποιου είδους ίδρυμα, βοηθώντας κάποιον δικό σας ή άλλον. Κλείνει ένας κύκλος για εσάς με την αναδρομή του Ερμή στον Κριό.

Δίδυμοι

Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σας και σε κάθε αναδρομή του, επηρεάζεστε λίγο περισσότερο. Η επικοινωνία που είναι κάτι σαν οξυγόνο για εσάς δυσκολεύει. Αυτή τη φορά, το focus γίνεται σε συλλογικότητες στις οποίες συμμετέχετε, ομάδες ανθρώπων και στον φιλικό σας κύκλο. Επιστρέφουν καταστάσεις και πρόσωπα που σχετίζονται με τα παραπάνω αλλά και ζητήματα που πρέπει να επανεξετάσετε. Περίοδος κατά την οποία νέες και παλαιότερες ιδέες και στόχοι , θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Καρκίνος

Θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί στον χώρο εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν εκεί παρεξηγήσεις, παρανοήσεις και εντάσεις. Αποφύγετε να ξεκινήσετε τώρα τα σχέδια σας, προτιμήστε να εξετάσετε προσεκτικά όλες τις παραμέτρους και τα επόμενα βήματα σας. Συνεργάτες και projects από το παρελθόν μπορεί να επιστρέψουν. Θυμηθείτε ότι οι επικοινωνιακές ισορροπίες είναι δύσκολο να κρατηθούν αυτή την εποχή, αλλά απαραίτητο.

Λέων

Περίοδος κατά την οποία μπορεί να προκύψουν καθυστερήσεις και αναβολές για όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν και στις όποιες συναλλαγές με το εξωτερικό. Όσους έχετε στο μυαλό σας θέματα σπουδών, καλύτερα να επεξεργαστείτε τα δεδομένα και να εξερευνήσετε τις επιλογές και όχι να πάρετε σοβαρές αποφάσεις τώρα. Ζητήματα που αφορούν συγγενείς εξ’ αγχιστείας μπορεί να σας απασχολήσουν αλλά και δικά σας, εσωτερικά, φιλοσοφικά διλήμματα.

Παρθένος

Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Ερμής, σε αυτή του την αναδρομή θα φέρει στην επιφάνεια οικονομικά ζητήματα και ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν σε σχέση με αυτά. Είναι ευκαιρία να τα βάλετε σε μία σειρά. Κληρονομικά ζητήματα και ό,τι έχει να κάνει με χρήματα των άλλων επίσης αλλά και δικές σας οφειλές. Μην κάνετε τώρα νέες επενδύσεις. Μπορεί να έρθουν στην  επιφάνεια παλαιότεροι φόβοι, ώστε να τους αντιμετωπίσετε και να τελειώνετε με αυτούς.

Ζυγός

Θέματα σχέσεων και συνεργασιών έρχονται στην επιφάνεια με αυτή την αναδρομή, που είναι εξαιρετικά σημαντική για εσάς. Αρκετοί Ζυγοί θα δουν πρόσωπα από το παρελθόν να επιστρέφουν αλλά και ζητήματα σχέσεων πάνω στα οποία πρέπει να σκεφτούν. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι στις προκλήσεις των ημερών και να έχετε κατανόηση, μιας και η υπόθεση συνεννόηση, δεν θα είναι εύκολη αυτό το διάστημα.

Σκορπιός

Πέφτουν οι ρυθμοί της καθημερινότητας και τα πράγματα λόγω καθυστερήσεων ή αναβολών στον εργασιακό σας χώρο, δεν θα κινούνται όπως θα θέλατε. Θα έχετε την τάση να αναθεωρήσετε πράγματα εκεί. Θα πρέπει να είστε τυπικοί και προσεκτικοί με θέματα υγείας που μπορεί να επανέλθουν και ψύχραιμοι με όλα όσα δεν θα λειτουργούν στην καθημερινότητα σας, όπως θα απαιτούσατε. Φροντίστε τα κατοικίδια ζωάκια σας.

Τοξότης

Η αναδρομή του Ερμή στο ζώδιο του Κριού, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δημιουργική για εσάς, που  θα δείτε παλαιότερες ιδέες να επιστρέφουν και να τις βλέπετε υπό άλλο πρίσμα. Μαζί με αυτές, κάλλιστα μπορεί να επιστρέψουν και… παλαιότερα φλερτ και να σας απασχολήσουν. Προσοχή στην επικοινωνία και τους εκνευρισμούς με τα παιδιά σας αυτό το διάστημα.

Αιγόκερως

Θέματα που αφορούν την οικογένεια, τους γονείς, τον χώρο του σπιτιού σας και την ακίνητη περιουσία σας, έρχονται με την αναδρομή του Ερμή πάλι στο προσκήνιο. Είναι περίοδος αυξημένων υποχρεώσεων με όλα τα παραπάνω και απαιτείται προσοχή στην επικοινωνία με τα οικεία σας πρόσωπα. Ζημιές και βλάβες είναι στο πρόγραμμα. Μην κάνετε τώρα νέες αγορές και φροντίστε να είστε προσεκτικοί: Πρόκειται για ένα διάστημα που θα σας προκαλέσει εκνευρισμό.

Υδροχόος

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Κριό, θα επηρεάσει την επικοινωνία σας και  τις μετακινήσεις σας, που θα αποκτήσουν πιο αργούς ρυθμούς. Ό,τι σχετίζεται με υπολογιστές, laptops, διαδίκτυο κλπ, είναι πιθανόν να παρουσιάσει προβλήματα, όχι μόνο τεχνικά λόγω βλαβών, αλλά και επικοινωνιακά. Προσέξτε τι υπογράφετε αυτή τη περίοδο, έγγραφα και συναλλαγές δεν ευνοούνται. Αρκετοί θα δείτε να προκύπτουν θέματα με το μεταφορικό σας μέσον, με το οποίο πρέπει να είστε προσεκτικοί, ενώ άλλοι θα ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν τα αδέλφια σας.

Ιχθύες

Η αναδρομή του Ερμή στο ζώδιο του Κριού, επηρεάζει τον οικονομικό σας τομέα. Σε κάποιους θα επιστρέψουν χρήματα αλλά κάποιοι θα έχετε και έκτακτα έξοδα. Τα αποκτήματα σας γενικά, θα σας απασχολήσουν αυτό το διάστημα που σας θέλει προσεκτικούς σε ό,τι αφορά επενδύσεις, τοποθετήσεις χρημάτων, αγοραπωλησίες κλπ. Θα προκύψουν καθυστερήσεις εάν περιμένετε τώρα κάποια πράγματα. Για αρκετούς, θα είναι ένα διάστημα που θα τους απασχολήσουν και ψυχολογικά τα κεκτημένα τους, πέραν των υλικών.

*Ο Ερμής θα επανέλθει σε ορθόδρομη πορεία στις 16/4/2018, αλλά η επιρροή της αναδρομής θα υφίσταται και για κάποιες μέρες μετά.

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here