Widgets Magazine

Τι είναι αυτό που σε οδήγησε σε αυτή την ιστοσελίδα; Γιατί έκανες ένα παραπάνω «κλικ» για μια αστρολογική πληροφορία; Είναι απλά ένα ευχάριστο διάλειμμα «για να περάσει η ώρα» ή υπάρχει κάποια βαθύτερη αιτία;

Από την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, το πιθανότερο είναι πως ο πραγματικός λόγος είναι η ανάγκη για κάποια διέξοδο, συνειδητά ή μη. Μια φυσική ανθρώπινη τάση να αναζητάει «ανάσες» από κάποιο ανώτερο επίπεδο, ειδικά όταν συνειδητοποιεί την ματαιότητα του να ζεις στους τέσσερις τοίχους της καθημερινότητας. Όχι όμως με κίνητρο την απόδραση και την υπεκφυγή ευθυνών, αλλά για την αφύπνιση.

Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τη νοοτροπία την οποία δημιουργήθηκε (μεταφράζοντας ελεύθερα τον Einstein). Για αυτό κι ο άνθρωπος που θέλει να ξυπνήσει, αναπόφευκτα θα ερευνήσει για κάποιο νόημα πέρα του υλισμού και των πολιτικών, οικονομικών κτλ. προβλημάτων.

Ρόλος Αστρολογίας

Αυτή ακριβώς θα πρέπει να είναι και η χρήση της Αστρολογίας: όχι ο καταλογισμός ευθυνών σε εξωτερικά αίτια όπως οι πλανήτες ή οι άλλοι άνθρωποι, αλλά η μεταστροφή εσωτερικά και η ανάληψη προσωπικών ευθυνών που θα βοηθήσουν στην ψυχική εξέλιξη.

Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, σε ένα κόσμο που κατά συντριπτική πλειοψηφία παλινδρομεί στο δίπολο μεταξύ πόνου κι εύκαιρης απόλαυσης και της αποχαύνωσης που προκαλεί. Είναι όμως χρέος όλων μας να στραφούμε μέσα μας και να ξεφύγουμε από αυτή την αδιέξοδη λογική.

Για πόσο ακόμα είσαι διατεθειμένος να αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων, κατηγορώντας τους πολιτικούς, τις τράπεζες, τους δικούς σου ανθρώπους ή να ψάχνεις απόδραση στην επόμενη ερωτική σχέση και σε μια ενδεχόμενη οικονομική άνεση; Αρκεί ένα φευγαλέο like σε ένα σοφό απόφθεγμα, που θα ξεχαστεί μόλις φύγει από την οθονη; Θα γίνεις ευτυχισμένος αν βρεθεί ποτέ ο «κατάλληλος» πρωθυπουργός, αν βρεις τον σύντροφο των ονείρων σου ή αν κερδίσεις το λόττο; Η απάντηση είναι «όχι». Χωρίς ενδοσκόπηση και θεραπεία των τραυμάτων που κουβαλάει ο καθένας μας, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι η μετατόπιση των ίδιων προβλημάτων σε ένα διαφορετικό σκηνικό, με τον πόνο να εξακολουθεί να υπάρχει.

Σκοπός

Με τη σειρά των άρθρων που θα ακολουθήσει θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τον εσωτερικό σκοπό του κάθε πλανήτη, πως να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες όψεις του, και πως μας «σπρώχνουν» για την δική μας βελτίωση.

Δεν είναι μια απλή πληροφόρηση. Αλλά μια ενσυνείδητη προσπάθεια να πάρουμε πλήρη ευθύνη του εαυτού μας σε κάθε επίπεδο. Να σταματήσουμε να αποδίδουμε κατηγορίες σε εξωτερικούς παράγοντες και να συνειδητοποιήσουμε πως ό,τι μας συμβαίνει, γίνεται αποκλειστικά για την ενδυνάμωση μας, με στόχο αυτό που ουσιαστικά όλοι επιθυμούμε: την ευτυχία ανεξαρτήτως συνθηκών.

Η Αστρολογία αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για το παραπάνω, διότι μπορεί να χαρτογραφήσει το μονοπάτι που πρέπει να διαβούμε για να το πετύχουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλουμε πραγματικά.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑντιμετώπιση πλανητικών επιρροών: Δίας
Επόμενο άρθροΠου την “πατάει” κάθε ζώδιο;
Ο Σταύρος Μαρίνος σπούδασε κοινωνιολόγος παρά τις αντικοινωνικές του τάσεις. Συνέχισε την εκπαίδευσή του με μεταπτυχιακά στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά κατέληξε πως μεγαλύτερη σημασία έχει η διαχείριση των ανθρώπινων αδυναμιών. Από μικρός με υπαρξιακά ζητήματα, εξερευνεί τον Εσωτερισμό σαν αναπόφευκτο τρόπο ζωής κι έχει συμπεράνει πως οι απαντήσεις είναι πάντα διαθέσιμες, αρκεί να θέτεις τις σωστές ερωτήσεις. Διδάχτηκε ψυχολογική αστρολογία και συνεχίζει να εμβαθύνει στον εσωτερικό χώρο, τουλάχιστον όταν δεν ασχολείται με την μουσική ή το μπάσκετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here