Widgets Magazine

Αστρολογία δεν είναι διαίσθηση, δεν είναι νομίζω αυτό, εκείνο ή το άλλο,  είναι απλή παράθεση μαθηματικών γωνιών με επεξήγηση από τον ερευνητή της που γνωρίζει πως να τις ερμηνεύσει! Φυσικά χρειάζεται ένα φίλτρο εν συναίσθησης- να είναι μες στη ζωή και να λαμβάνει υπόψιν του κοινωνικές συνθήκες και περιβάλλοντα χώρο ΑΛΛΑ όποιος θεωρεί ότι μιλά για Αστρολογία με διαίσθηση κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος- όπως όλες οι κοινωνικές Επιστήμες απαιτεί στατιστικά στοιχεία, πείραμα και απόδειξη και προπάντων αντικειμενική αλήθεια.

Η λέξη «επιστήμη» δεν είχε πάντα την ίδια σημασία και αξία. Ο Πλάτων την τοποθετούσε στον πιο υψηλό βαθμό γνώσης. Ο Αριστοτέλης θεωρούσε ότι η επιστήμη έδειχνε την  αναγκαία και αιώνια τάξη των πραγμάτων. Στον Μεσαίωνα, ο όρος «επιστήμη» ταυτιζόταν με την αλήθεια του Θεού και φανέρωνε τη γνώση που ο Θεός είχε για τον κόσμο. Στην εποχή μας, επικρατεί η άποψη ότι η επιστήμη είναι η ορθολογική και ακριβής γνώση, η οποία αποδεικνύεται μεθοδικά και αντικειμενικά. Έτσι όπως ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Αστρολογία. Αν απορείτε λοιπόν γιατί ο ένας Αστρολόγος λέει αυτό και ένας άλλος λέει κάτι άλλο και σας μπερδεύει παρατηρείστε και ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας , στα πολλαπλά σημεία που δεικνύουν ότι όταν ερμηνεύει το χάρτη σας «γνωρίζει» για ποιο πράγμα σας μιλάει. Εξάλλου όλοι έχουμε δει ότι ακόμα και στην Ιατρική ή τη Νομική θα πάρετε 10 διαφορετικές απόψεις μέχρι να καταλήξετε ποια είναι αυτή που σας αντιπροσωπεύει απόλυτα.

Αν λοιπόν ο Αστρολόγος που σας ερμήνευσε το χάρτη σας δεν σας άφησε ευχαριστημένους μην τα ρίχνετε στην Αστρολογία αλλά στον Αστρολόγο που ήταν είτε χωρίς εκπαίδευση και ελλιπής γνώσεων είτε για κάποιο λόγο έχασε την αντικειμενικότητα του και παρουσίασε τη δική του άποψη ως δική σας αλήθεια.

Τα κριτήρια λοιπόν που επιλέγετε τον Αστρολόγο σας πρέπει να είναι συγκεκριμένα και όχι επειδή «κάποιος/α» σας είπε, που του είπε, που άκουσε …..

Ποιον λοιπόν μπορούμε να εμπιστευθούμε ως έγκυρο Αστρολόγο;

Δείτε τα κριτήρια και λάβετε γνώση:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ «ΟΧΙ»

 • Το μόνο που αναρτούν είναι «αστρολογικές ατάκες» (έστω κι αν είναι αστείες και ξεκαρδιστικές)
 • Γράφουν και λένε διάφορα εντυπωσιακά «τρομακτικά»
 • Αποκαλούν τον εαυτό τους οτιδήποτε άλλο και κολλάνε δίπλα και τον τίτλο Αστρολόγος( παραψυχολόγος, μέντιουμ, διάβασμα αύρας κλπ- αστρολόγος)
 • Ισχυρίζονται ότι «μπορούν» να σας πουν πότε θα αρρωστήσετε ή πότε θα πεθάνετε
 • Διαφημίζουν τα λεγόμενα τους ως «σοκαριστικά» ή άκρως επικίνδυνα για τον πλανήτη και τον κόσμο μας και πατούν πάνω στον ανθρώπινο φόβο ( καταστροφολογία)
 • Είναι επιθετικοί στο «οικονομικό θέμα» και νιώθετε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτό
 • Δεν έχουν ή δεν μπορούν να σας δώσουν συστάσεις σπουδών τους αποδεδειγμένα- ή δεν έχουν καλή φήμη πάνω σε αυτό
 • Δεν χρεώνουν τίποτα- σημαίνει ότι κάτι «άλλο» έχουν στο μυαλό τους
 • Χρεώνουν υπερβολικά μεγάλα ποσά εκτός κι αν συμπεριλαμβάνονται συνεδρίες follow up ή αν έχουν μεγάλη λίστα αναμονής πελατών- ή ακόμα αν δεν έχουν οι ίδιοι χρονικά περιθώρια και σας παραπέμπουν σε βοηθούς τους-Πάνω από 200 ευρώ η συνεδρία είναι παράλογο( και θα πρέπει να δίνει χρόνο προετοιμασίας και να περιλαμβάνει τα πάντα- όχι τώρα θα δούμε μόνο εσένα και άλλη φορά το παιδί σου)
 • Συνδυάζουν την Αστρολογική πρακτική με άλλα παραφυσικά, μεταφυσικά, μυστηριώδεις τεχνικές, παρεμβολές, υποβολές κλπ που σας ακούγονται τρομακτικά και άγνωστα προς το αντικέιμενο
 • Υποστηρίζουν ότι μπορούν να σας λύσουν κάθε πρόβλημα που έχετε
 • Εχουν ύφος αλαζονικό «εγώ τα ξέρω όλα» και δεν δείχνουν σεβασμό στο αντικείμενο αλλά και τους συναδέλφους τους

ΚΡΙΤΗΡΙΑ «ΝΑΙ»

 • Εχουν καλή και αξιόπιστη φήμη
 • Μιλούν απλά και εξηγούν απλά δίνοντας όλες τις ενδεχόμενες οπτικές του χάρτη σας
 • Σας δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις που δεν αναιρούν η μια την άλλη(μπορεί «ναι» αλλά μπορεί και «όχι»
 • Δεν σας φοβίζουν και δεν σας αγχώνουν με πράγματα που δεν γνωρίζετε
 • Σας δίνουν πάντα τις εναλλακτικές οδούς που μπορείτε να ακολουθήσετε πάντα τεκμηριωμένες αστρολογικά
 • Εχουν διαπιστωμένες αστρολογικές σπουδές
 • Εχουν εξειδίκευση σε συγκεκριμένα θέματα
 • Είναι άνετοι και δεν έχουν πρόβλημα με την ηχογράφηση της συνεδρίας σας
 • Μιλούν και γράφουν κόσμια – απαραίτητο στοιχείο μορφωμένου έστω και μόνο εγκυκλοπαιδικά ανθρώπου- να μην πω ότι απαιτούνται και βασικές γνώσεις γραφής και ανάγνωσης-έστω κι αν δεν έχουν Ακαδημαϊκές σπουδές
 • Παράγουν υλικό με υψηλής ποιότητας περιεχόμενο έστω και σε απλές καθημερινές αναρτήσεις σε blogs, sites, ραδιόφωνο, βίντεο, τηλεόραση, διαλέξεις, μαθήματα κλπ
 • Εκθέτουν δημόσια τις προβλέψεις τους και κρίνονται γι αυτές –πριν τα γεγονότα( και όχι μετά στα λεγα εγώ)
 • Εχουν δημοσιευμένες προβλέψεις τους στα μέσα ή σε βιβλία κλπ

Και τέλος διδάσκουν Αστρολογία μετά από πολλά μάχιμα χρόνια εμπειρίας με κοινό και μόνο εξειδικευμένα θέματα καθότι ο χώρος της Αστρολογικής σπουδής είναι τεράστιος και δεν προλαβαίνει κάποιος πρακτικά να ξέρει και να διδάσκει τα πάντα!

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟι μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου 2019 για τα 12 ζώδια
Επόμενο άρθροΟι Ερωτικές Προβλέψεις για τον Αύγουστο 2019
Βάσια Κόντη
Η Βάσια Κόντη είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής από το 1989. Άρχισε να σπουδάζει Αστρολογία το 1994 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κολέγιο BristolSchoolofAstrology και στην σχολή του AlpheeLavoie στην Αμερική. Στην Ελλάδα παρακολούθησε τα μαθήματα της CosmicPatterns με καθηγητή τον κύριο Παναγιωτόπουλο αλλά και με πολλούς άλλους καταξιωμένους Δασκάλους. Ακολούθησαν πολλά επιμέρους σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2000 εργάζεται ως επαγγελματίας αστρολόγος, σε επίπεδο προσωπικών συνεδριών και αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με μόνιμες αλλά και περιοδικές στήλες που αφορούν προβλέψεις αλλά και θέματα Σύγχρονων σχέσεων Εχει παρουσιάσει διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση όπως το “Έχεις Άστρο” channel 9 , “Παρέα με τα ζώδια” στο blueskyαλλά και συμμετοχή σε πάρα πολλά magazinoκαι αποτελεί μόνιμη συνεργάτης του STARκεντρικής Ελλάδας του SuperB. Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή “Αστρα Εν Τάξει”κάθε Τρίτη βράδυ στο channel 9 Διακρίνεται για την επιτυχία της στις κοσμικές προβλέψεις (Πολιτική) αν και όπως διατείνεται δεν της αρέσει καθόλου η ενασχόληση με την πολιτική, ενώ με χιούμορ την αποκαλούν “Αυτοκράτειρα της Συναστρίας” - και το αποδέχεται εφόσον έχει εξειδικευθεί σε προβλέψεις προοδευτικών συναστριών,compositeκλπ Ανάμεσα στις δραστηριότητες της είναι και η συγγραφή ενός μέρους της Επιστημονικής Αστρολογικής Εγκυκλοπαίδειας με την ονομασία «Μαθήματα Σύγχρονης Αστρολογίας» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ερεχθηίδα 2ο βιβλίο της με θέμα «Ερωτικά Μαθήματα Αστρολογίας» Τα τελευταία χρόνια διδάσκει αστρολογία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “ΑΣΤΡΟΠΑΙΔΕΙΑ” αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως σε προχωρημένους και σε αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν Επαγγελματικά. Η Βασιλική Κόντη είναι ιδρυτικό μέλος του 1ου Ελληνικού Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων και φίλων της Αστρολογίας με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» και έχει διατελέσει Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο του συλλόγου που έγινε τον Νοέμβριο 2011 στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ όπου παρουσίασε το θέμα της «Εξελικτικής Αστρολογίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here