Widgets Magazine

Της Άννας Μπήρου

Η Εαρινή Ισημερία που τυχαίνει φέτος να προηγείται 3,5 ώρες περίπου της πανσελήνου της 21ης Μαρτίου, πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 11:58΄το βράδυ, ώρα Αθήνας. Η Εαρινή Ισημερία (ίση μέρα, ίση νύχτα) για το Βόρειο Ημισφαίριο αστρολογικά αποτυπώνεται σε έναν χάρτη με τον Ήλιο να βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Κριού (00 μοίρα και 00΄), μοίρα κρίσιμη, πολεμική και παρορμητική που αποκαλείται και «μοίρα ανθρωπότητας». Ο χάρτης αυτός στην αστρολογία θεωρείται ότι δίνει το στίγμα των γεγονότων του επόμενου τριμήνου έως την 21η Ιουνίου που θα έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο. Επειδή λοιπόν το επόμενο διάστημα είναι μεγάλης σημασίας για την πατρίδα μας σε περίπτωση που προκηρυχτούν και εθνικές εκλογές, σκέφτηκα να προσεγγίσω τον χάρτη για την Αθήνα από μια πολιτικοοικονομική σκοπιά.

Ο χάρτης (στο τέλος της σελίδας), με την πρώτη ματιά δείχνει εσωστρέφεια με όλους τους πλανήτες να είναι κάτω από τον ορίζοντα και μόνη της την Σελήνη να στέκεται με το φως της ψηλά στον νυχτερινό ουρανό στο ζώδιο της Παρθένου σε άριστη κατάσταση in Hayz κατά την Ελληνιστική θεωρία και να ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στον χάρτη. Ταυτόχρονα η φύση της Ισημερίας από στοιχεία (γη, νερό, φωτιά, αέρας) και τετραπλότητες (παρόρμηση, σταθερότητα, μεταβλητότητα) είναι «Παρθενίσια» με την Σελήνη να βρίσκεται στον 10ο οίκο, σύνοδο με το Μεσουράνημα, όπου Σελήνη= Λαός και Πατρίδα να έχουν την απόλυτη εξουσία με την ψήφο τους επί των καταστάσεων.

Η Σελήνη (λαός) βρίσκεται σε φάση που έχει ολοκληρώσει αντίθεση με τον Ερμή (κυβερνήτη του μεσουρανήματος/κυβέρνηση) και τετράγωνο με Δία (παλαιό κυβερνήτη του 4ου/αντιπολίτευση) και έτοιμη για την αλλαγή και την πανσέληνο στην 00 μοίρα  Ζυγού όπου θα αντιπαρατεθεί με τον Ήλιο στον Κριό (εξουσία). Άραγε τυχαίο που ο Ερμής σαν κυβερνήτης του 10ου οίκου συμβολίζει την κυβέρνηση και είναι σε αδυναμία στον Ιχθύ και με αδύνατη βαθμολογία από τον Πτολεμαικό πίνακα (-7);; Προχωράει δε ανάδρομος να συναντήσει τον Ποσειδώνα μέσα στον 3ο οίκο και δείχνει το απατηλό σενάριο που θα στηθεί άλλη μία φορά από τους κυβερνώντες σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και θα σερβιριστεί στον λαό.

Ο Ήλιος αρχετυπικά συμβολίζει το έθνος και την εξουσία και βρίσκεται σε απόλυτη έξαρση στον Κριό μέσα στον 4ο οίκο της πατρίδας, ή και οίκο της Σελήνης, ή και οίκο της αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε λοιπόν να δείξει εδώ μία ενισχυμένη αντιπολίτευση ή και την εξουσία να ασχολείται με το θέμα των ακινήτων (κόκκινα δάνεια). Η πολεμική συγκλίνουσα σύνοδός του όμως με τον Χείρωνα στον Κριό μέσα στον 4Ο οίκο της πατρίδας και της οικογένειας δείχνει την πληγή και το τραύμα που υφίσταται η χώρα μας αυτήν την στιγμή στα θεμέλιά της το οποίο τείνει να χειροτερεύσει αλλά και την αντιπολίτευση να υφίσταται και αυτή τελικά ένα πλήγμα και να μην καταλήγει νικήτρια  με το πλειοψηφικό ποσοστό που θα ήθελε.

Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται εδώ με τον Ήλιο να βρίσκεται στο σπίτι της Σελήνης και την Σελήνη στον 10ο οίκο. Ο λαός κατά βάση δεν φαίνεται να θέλει ούτε την κυβέρνηση ούτε την αντιπολίτευση. Και όντας η Σελήνη στην 27η μοίρα της Παρθένου, μοίρα πτώσης της Αφροδίτης (χρήματος) δείχνει έναν λαό στραγγαλισμένο οικονομικά, με τάση κριτικής και απόρριψης των πάντων να προσπαθεί να βάλει σε τάξη και οργάνωση τα του οίκου του και του πορτοφολιού του. Αυτός ο λαός, η πατρίδα, τα σπίτια μας (Σελήνη) επιθυμεί την κάθαρση μέσα από το ζώδιο της Παρθένου.

Ο Ωροσκόπος του χάρτη βρίσκεται για την Αθήνα στην 5η μοίρα και 48’ του Τοξότη και δείχνει την εξωστρεφή και αισιόδοξη και τυχερή φύση του λαού μας που θα επικρατήσει εν τέλει και το επόμενο τρίμηνο λόγω του παλαιού κυβερνήτη του Δία να βρίσκεται παντοδύναμος στον 1ο οίκο, τον οίκο της εθνικής μας ταυτότητας και της εικόνας μας προς τα έξω.

Ο Δίας σαν παλαιός κυβερνήτης του 4ου οίκου, που ο 4ος συμβολίζει την πατρίδα αλλά και την αντιπολίτευση όντας δυνατός στον Τοξότη θα μπορούσε να περιγράψει και ένα δυνατό αντιπολιτευτικό συνασπισμό που προκύπτει τελευταία στιγμή για να αντιπαρατεθεί δυνατά στην κυβέρνηση. Τα πράγματα όμως είναι τελικά πολύ ρευστά και όλα παίζουν για τον έλεγχο και την νομή της εξουσίας. Θα μπορούσαμε να δούμε και μία πιθανή συνεργασία Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης με τον Ερμή, κυβερνήτη του 10ου οίκου να βαδίζει ανάδρομος να συναντήσει σε σύνοδο τον δυνατό Ποσειδώνα στον Ιχθύ που είναι κυβερνήτης του 4ου οίκου(το σύνολο της αντιπολίτευσης).

Όσον αφορά το σημείο που μας πονάει τα οικονομικά, τον άξονα 2/8 του χάρτη, εκεί κατοικοεδρεύει η δύσκολη, ασφυκτική και μοιραία τριπλέττα της συνόδου Κρόνου, Πλούτωνα και Νότιου Δεσμού στον Αιγόκερω και ο άξονας των εκλείψεων φυσικά του καλοκαιριού και του τέλους 19-αρχών του 2020.  Τα πράγματα είναι κρίσιμα και οδηγούνται σε κομβικά σημεία το επόμενο διάστημα με τον Κρόνο να οδεύει για σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στις 22 Απριλίου. Ο Κρόνος είναι παντοδύναμος στον 2ο οίκο του χάρτη που έχει την ακμή του στον Αιγόκερω.

Η Αφροδίτη που συμβολίζει τα οικονομικά μας, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο, την αισθητική και την τέχνη είναι στο ζώδιο του ελεύθερου και πρωτοποριακού Υδροχόου στον 3ο οίκο και κυβερνάται από τον Ουρανό σε πτώση στον Ταύρο. Αφροδίτη και Ουρανός είναι σε αμοιβαία υποδοχή και δείχνουν να συνεργάζονται καλά, παρόλο που αν θεωρήσουμε σαν παλαιό Κυβερνήτη του Υδροχόου τον Κρόνο, τα οικονομικά μας δείχνουν την κατάσταση κρισιμότητας με τον Κρόνο να οδεύει για σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στις 22/4.

Ο Άρης η δράση του έθνους και οι ένοπλες δυνάμεις μας βρίσκονται στον 6ο οίκο στον οίκο της κακής τύχης κατά την Ελληνιστική αστρολογία και στο ζώδιο του Ταύρου, οπότε κυβερνώνται από την Αφροδίτη το χρήμα δηλαδή που ασφυκτιά, άρα όχι και ότι καλύτερο για την δύναμη και την αμυντική μας ικανότητα. Και μάλιστα το τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης στον Υδροχόο και Άρη στον Ταύρο δηλώνει πιθανά και εντάσεις και ρήξεις που μπορεί να προέλθουν από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και της συντήρησης με χώρους φιλελεύθερους συνδικαλιστών, σωματείων και οργανώσεων δηλ πιθανά επεισόδια με ΜΑΤ και σωματεία εργαζομένων, καθόσον η Αφροδίτη κυβερνά στον χάρτη τον 11 οίκο (συλλογικοί χώροι) και ο Άρης συμβολίζει τους ένστολους της χώρας.

Αυτό που δίνει ελπίδα στον χάρτη είναι και το μεγάλο τρίγωνο στην Γη μεταξύ Μεσουρανήματος- Σελήνης, με Κρόνο-Πλούτωνα και Άρη και το τρίγωνο του Ήλιου με τον Ωροσκόπο του χάρτη. Επίσης το εξάγωνο του Άρη με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στον Καρκίνο και το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Δία. Με κάποιο τρόπο η δράση θα διοχετευτεί σε θετικά μονοπάτια για να βρεθεί μια λογική και πρακτική λύση για όλους.

Αφήνω για το τέλος τα μεσοδιαστήματα των πλανητών κατά Εμπερτιν όπου προκύπτουν και οι παρακάτω επιπλέον τάσεις των πλανητών μεταξύ τους που χρωματίζουν την ψυχολογία μας το τρίμηνο που ακολουθεί. Κρίνοντας το σύνολο των τάσεων βλέπω ότι υπερτερούν οι θετικές όψεις με αποκορύφωμα το σύνολο των πολλών μεσοδιαστημάτων του Δία που δίνουν ένα τόνο ελπίδας και αισιοδοξίας στο ότι θα υπάρξει εν τέλει κλίμα διαλόγου μεταξύ των ομάδων και των κομμάτων στις εκλογές και θα βρεθούν λύσεις συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και για το καλό της πλειοψηφίας και όχι μόνο των ολίγων.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι κάποιες φορές οι τάσεις αυτές είναι αντιφατικές και αντίθετες μεταξύ τους, άλλα όλες υφίστανται μιας και το Σύμπαν ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΟΦΑ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ.

Ήλιος = Βόρειος Δεσμός/Ωροσκόπος,

Ήλιος= Σελήνη/Χείρωνας,

Ηλιος=Πλούτωνας/Ωροσκόπος.

(Η καλλιέργεια επαφών μεταξύ των ομάδων για την επίτευξη του στόχου , αλλά και η επιθυμία κάποιου να αποκτήσει δύναμη και εξουσία).

 

Σελήνη=Κρόνος/Ωροσκόπος

(Αισθήματα καταπίεσης, αναστολές λόγω τρίτων και δυσάρεστη διάθεση).

 

Ωροσκόπος=Ερμής/Αφροδίτη

(Ευχάριστοι τρόποι στην επικοινωνία των ανθρώπων. Ικανότητα στις κοινωνικές σχέσεις και σωστή συμπεριφορά. Προσαρμοστικότητα).

 

Μεσουράνημα = Άρης/Κρόνος

(Αντοχή και ακαταπόνητη δύναμη. Η ικανότητα να αντέχει κανείς τον ψυχικό πόνο με αξιοπρέπεια και χωρίς παράπονο).

 

Ερμής=Ποσειδώνας/Μεσουράνημα

Η τάση για λανθασμένη σκέψη και αντίληψη. Λάθος κρίση στην παρατήρηση. Επιρροές από τους άλλους στον τρόπο σκέψης).

 

Αφροδίτη= Βόρειος Δεσμός/Μεσουράνημα

(Η επιθυμία του ατόμου να αποκαλύψει τα πιο εσωτερικά του αισθήματα ή προδιαθέσεις στις προσωπικές του σχέσεις. Ικανότητα της αγάπης και της ένωσης.

Αφροδίτη=Σελήνη/Κρόνος

(Περιορισμοί και αναστολές στην ερωτική έκφραση, Αλλαγές στην διάθεση, Παραίτηση, τάση απομόνωσης στον έρωτα και στον γάμο. Παράνομες σχέσεις).

 

Άρης= Σελήνη/Κρόνος

(Αναστολές και αισθήματα εσωστρέφειας. Ψυχικές συγκρούσεις, Κίνδυνος για μητέρα ή παιδί. Η επιθυμία να υπερπηδήσουμε δυσκολίες).

Άρης= Β. Δεσμός/Μεσουράνημα

(Συντροφικότητα, ομαδικό πνεύμα, συνεργασίας, Ενας οργανισμός ή ένωση που αγωνίζεται για κοινούς στόχους).

 

Κρόνος= Άρης/Ποσειδώνας

(Αστάθεια, εσωστρέφεια, λανθασμένη στόχευση ενέργειας. Άσχημα επακόλουθα από αδύνατη θέληση).

 

Πλούτωνας= Αφροδίτη/Δίας

(Η απόλαυση μιας ασυνήθιστα μεγάλης δημοσιότητας. Η ικανότητα να κερδίζει κανείς υποστήριξη και εύνοια από τις μάζες).

Πλούτωνας= Άρης/MC

(Υπεράνθρωπο σθένος και ζήλος. Δύναμη. Η επιθυμία για επιτυχημένη ολοκλήρωση κολοσσιαίων υποχρεώσεων. Εκπλήρωση επιτυχίας).

 

Και ΓΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Ο ΔΙΑΣ:

Δίας= Άρης/Βόρειος Δεσμός

Δίας= Σελήνη/Ερμής

Δίας = Ήλιος/Ποσειδώνας

Δίας= Ποσειδώνας/Χείρωνας

Δίας= Σελήνη/Μεσουράνημα

Δίας =Άρης/Πλούτωνας

Δίας= Ήλιος/Ερμής

(Καλή συνεργασία, Κοινωνικότητα,

Υγιής σκέψη. Καλή κρίση. Εκπλήρωση σχεδίων. Αισιοδοξία παρόλη την χαμηλή ζωτικότητα. Ικανότητα απόλαυσης, Επιτυχία. Μια πλούσια και βαθειά ψυχική ζωή.

Αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Ενθουσιασμός και υψηλοί στόχοι. Ευτυχισμένη σχέση με μητέρα ή σύζυγο. Ισχυρή ικανοποίηση. Απόκτηση παιδιών. Η επίγνωση κοινών σκοπών και στόχων. Καλή χρήση της ενέργειας. Ασυνήθιστη επιτυχία. Επιθυμία των ατόμων να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους. Ικανότητα συγκέντρωσης. Στοχαστές και συγγραφείς. Επιτυχία σε δημόσιες ομιλίες).

 

Ο Χάρτης της Εαρινής Ισημερίας ακολουθεί παρακάτω:

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here