Widgets Magazine

Όλα είναι θέμα «χρόνου»!

Ας πάρουμε το χρόνο με το μέρος μας επιλέγοντας πάντα την κατάλληλη στιγμή δράσης με τη βοήθεια φυσικά των αστρολογικών συνθηκών

 Η Επιλεκτική Αστρολογία (ή αστρολογία επιλογής) είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες κλάδους της κλασσικής Αστρολογίας που μας  δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από τις ενέργειες του σύμπαντος και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα εγχειρήματα μας. Σχεδιάζοντας προσεκτικά το χρόνο που θα ξεκινήσουμε μια ιδέα , είναι ουσιαστικά η <<γέννηση>> ενός χάρτη μιας συγκεκριμένης στιγμής που μέσα από αυτόν, θα πάρουμε τις καλύτερες , μέτριες ή κάκιστες προϋποθέσεις για να πετύχουμε το στόχο μας. Λειτουργεί περίπου όπως και ένας γενέθλιος χάρτης με την βασική διαφορά ότι μπορούμε να τον επιλέξουμε και να του δώσουμε εμείς τα χαρακτηριστικά που θα τον καθορίσουν για την εξέλιξή του.

Οι κανόνες έχουν την βάση τους –όπως πάντα- στην Αρχαία Ελληνική Αστρολογία και ο χειρισμός τους είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιούμε στην Ωριαία Αστρολογία. Η διαφορά μεταξύ Ωριαίας και Επιλεκτικής είναι ότι στην Επιλεκτική σχεδιάζουμε εμείς την χρονική στιγμή έναρξης ενός γεγονότος ενώ στην Ωριαία , έχει ήδη προκύψει γεγονός και θέτουμε ερώτηση για την εξέλιξή του!

  Σημαντικοί κανόνες επιλογής της ώρας.

 Ο χρόνος επιλογής της ώρας πρέπει να είναι με ακρίβεια ο χρόνος που θα ξεκινήσουμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα  και έχει διπλό σκοπό. Πρώτον για  να ενδυναμωθεί όσο  γίνεται περισσότερο με πλεονεκτήματα ο 1ΟΣ οίκος και ο κυβερνήτης του, ο οποίος αντιπροσωπεύει –μαζί με τη σελήνη-το άτομο ή το εγχείρημα του ατόμου που ενδιαφέρεται να κάνει το ξεκίνημα και δεύτερον για να ενδυναμωθεί επίσης με τον καλύτερο τρόπο ο Οίκος ο οποίος θα αντιπροσωπεύει το θέμα που μας ενδιαφέρει. Πχ αν είναι για γάμο θα μας απασχολήσει ο 7ος οίκος, αν πρόκειται για σπίτι ο 4ος οίκος , αγορά αυτοκινήτου ο 3ος κ.λ.π.

Εκτός από τους κυβερνήτες των οίκων του χάρτη που θα επιλέξουμε, σημαντικό ρόλο παίζουν πάντα και οι φυσικοί δείκτες κάθε θέματος όπως πχ η Αφροδίτη σαν βασικός κυβερνήτης κάθε συναισθηματικού ή οικονομικού ζητήματος, μια υγιής Σελήνη-χωρίς δύσκολες όψεις μέχρι να κλείσει και την τελευταία της όψη-ή αν μας ενδιαφέρουν επαγγελματικά θέματα ο Κρόνος, ο Δίας και ο Ηλιος πρέπει να είναι σε καλή σχέση μεταξύ τους ανεξάρτητα από τον κυβερνήτη ολόκληρου του χάρτη επιλογής. Δύσκολο θα μου πείτε να βρεθεί μέρα και ώρα που να συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα τα οποία θα θέλαμε για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα…συνήθως κάτι φτιάχνουμε…κάτι άλλο μας χαλάει..

Πιστέψτε με όμως μια καλή αναλυτική δουλειά συνδυασμένη πάντα με τον γενέθλιο χάρτη μας , μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα και να αυξήσει με φοβερό τρόπο τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας…Γιατί άραγε αποφεύγουμε να προβούμε σε επεμβάσεις κατά την διάρκεια μιας πανσελήνου; Μήπως είναι μεγαλύτερη και εντονότερη η ροή του αίματος και η επέμβαση είναι ιδιαίτερα αιματώδης;μα όλοι ξέρουμε πως η πανσέληνος έχει την τάση να φουσκώνει τα νερά-υγρά στη γη!!!

Επίσης σημαντικό στοιχείο για την επιλογή του χάρτη μας είναι ότι λαμβάνουμε υπ’όψιν μας μόνο τις προσεγγίζουσες όψεις-αυτές που πάνε για να ολοκληρωθούν- και εφόσον αν η όψη έχει ήδη συμβεί θεωρητικά η ευκαιρία πάει εντελώς χαμένη!

Η Σελήνη, πολύ βασικός παράγοντας στην εξέλιξη του θέματος,  δείχνει με την πορεία της όλα τα πιθανά ενδεχόμενα που θα λάβουν χώρα, οπότε είναι λογικό να θέλουμε να έχει μόνο θετικές όψεις και κυρίως να κλείνει την πορεία της στο χάρτη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από την τελευταία όψη της Σελήνης πριν εγκαταλείψει το ζώδιο στο οποίο θα την τοποθετήσουμε. Φυσικά απαγορεύεται να είναι κενή πορείας εφόσον το αποτέλεσμα θα είναι απρόβλεπτο και όχι έτσι όπως το σχεδιάσαμε. Στην Ωριαία η Σελήνη κενή πορείας δεν ερμηνεύεται τις περισσότερες φορές από τους Αστρολόγους επειδή γνωρίζουν ότι δύσκολα το ζητούμενο θα εκπληρωθεί.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου πρέπει να είναι δυνατός σε καλή όψη με τη Σελήνη και με τον πλανήτη που κυβερνά το θέμα που μας ενδιαφέρει. Επίσης προσπαθούμε να αποφύγουμε την τοποθέτηση <<δύσκολων>>πλανητών στον Ωροσκόπο. Ο Κρόνος πχ μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις , ο Ουρανός να φέρει κάτι απροσδόκητο, ο Ποσειδώνας κάποια παρεξήγηση ή κακή κρίση και ο Πλούτωνας να απαιτήσει να <<αφαιρέσουμε>>κάτι προκειμένου να προχωρήσει το θέμα μας.

Φυσικά αποφεύγουμε με κάθε τρόπο να έχουμε ανάδρομους πλανήτες σαν κυβερνήτες αυτών που μας ενδιαφέρουν είτε γιατί θα έχουμε διαρκώς καθυστερήσεις είτε γιατί δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ το σχέδιο μας.(ένας ανάδρομος πλανήτης είναι πάντα ιδιαίτερα αδύναμος, οπότε δεν μπορεί να δουλέψει καλά και να μας βοηθήσει)

Ανάλογα δε, με την ποιότητα των ζωδίων που θα θέσουμε στις ακμές μπορούμε να δώσουμε έξτρα βοήθεια στην εξέλιξη του χάρτη μας. Παρορμητικά ζώδια επιφέρουν γρήγορη δράση και ενισχύουν την πρωτοβουλία. Σταθερά ζώδια είναι προτιμότερα όταν θέλουμε να δώσουμε σταθερότητα και μεγάλη διάρκεια στα γεγονότα, ενώ μεταβλητά χρησιμοποιούμε όταν μας ενδιαφέρει να υπάρχει μια ευελιξία και μια μεγαλύτερη ικανότητα προσαρμογής νέων δεδομένων.

Ακόμη, ο κλήρος της τύχης πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’όψιν και φυσικά να τοποθετείται στον οίκο του θέματος που μας ενδιαφέρει ή σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Λειτουργεί πάντα ευεργετικά και προσδίδει έξτρα πλεονέκτημα,

Αμοιβαίες υποδοχές πλανητών-ο ένας πλανήτης σε ζώδιο που κυβερνά ένας άλλος και αντίστροφα, πχ ο Ερμής στον Αιγόκερω και ο Κρόνος στην Παρθένο είναι σε αμοιβαία υποδοχή γιατί βρίσκονται ο καθένας τους σε θέση κυβέρνησης του άλλου- είναι εξαιρετικά συνεργατικοί μεταξύ τους μια και δουλεύουν με κοινό σκοπό.

Κρίσμες μοίρες πρέπει να αποφεύγονται, όπως επίσης και οι 24η και η 29η μοίρα του Ταύρου και 19η σκορπιού που θεωρούνται άτυχες.

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here