Widgets Magazine

Από τα αρχαία χρόνια συναντούμε στους λαούς μύθους και δεισιδαιμονίες σχετικά με τις εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης. Καθώς διαταράσσεται το πεδίο της Γης, προκαλούνται σεισμοί και ακραία καιρικά φαινόμενα, με κέντρο τους τόπους όπου η έκλειψη γίνεται ολική. Επειδή όμως το Σύμπαν εκφράζεται μέσω συχνοτήτων, διαταράσσεται και ο καθένας μας ξεχωριστά και επηρεάζεται το συναίσθημά μας από ένα τέτοιο γεγονός. Κυρίως εκείνοι που η έκλειψη αγγίζει πλανήτες ή σημεία του ωροσκοπίου τους.

 

Η επίδραση δεν ισχύει μόνο την ημέρα της έκλειψης αλλά και όταν διελαύνει κάποιος πλανήτης από την συγκεκριμένη μοίρα. Αρκετές φορές έχει συμβεί να πυροδοτηθεί και ημέρες ή μήνες πριν την έκλειψη.

 

Είτε σε μικροσκοπικό επίπεδο (στον καθένα ξεχωριστά) είτε σε μακροκοσμικό (στην Γη), αυτά που θα επιφέρει είναι αλλαγές που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε παραπέρα. Σκοπός της Αστρολογίας να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να δεχτούμε με καρτερία τα γεγονότα. Όπως και ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πρόκλος (412 μ.Χ. – 485 μ.Χ.) στο έργο του “Παράφρασις εις την του Πτολεμαίου Τετράβιβλον Α’ ” μας αναλύει την χρησιμότητα της Αστρολογίας και στο κεφάλαιο 17 μας γράφει ως απάντηση σε αυτούς που λένε πως δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζουμε το μέλλον:

 

” … Γιατί πρώτα πρέπει να εξετάσουμε το εξής: Ότι ακόμη και αυτά ακριβώς που συμβαίνουν οπωσδήποτε και αναγκαστικά, είτε προκαλούν φόβους είτε είναι ευχάριστα, αν συμβούν απροσδόκητα, τότε προκαλούν πανικό λόγω των φόβων και αλλοφροσύνη λόγω της ξαφνικής χαράς. Αν όμως προβλεφθούν, συνηθίζουν την ψυχή μέσω της πρόγνωσης και την προετοιμάζουν μέσω της μελέτης όσων δεν υπάρχουν σαν να υπάρχουν. Και όταν τυχόν συμβούν, την κάνουν να τα αποδεχτεί με γαλήνη και ηρεμία.”

 

Όσον αφορά το μακροκοσμικό επίπεδο είναι καλό να γνωρίζουμε το διάστημα που θα πρέπει να προστατευθούμε από καιρικά και άλλα φαινόμενα… Χωρίς πανικό, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αλλά με ηρεμία.

 

Στο ολέθριο συμβάν της 23ης Ιουλίου πυροδότησε ο πλανήτης Άρης από την 4η μοίρα του Υδροχόου, με τετράγωνο τον πλανήτη Ουρανό στην 2η μοίρα του Ταύρου. Μόλις λοιπόν ακούμπησε ο Άρης την μοίρα της έκλειψης, 04 44 Υδροχόου, έγινε το συμβάν. Επηρέασε  όσους έχουν Πλανήτες ή σημεία στην 4η μοίρα των Σταθερών. Την ίδια ημέρα ενεργοποιήθηκε το μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου από τον πλανήτη Πλούτωνα όπου Άρης/Κρόνος = Πλούτωνας σημαίνει: Σωματική βλάβη ή τραυματισμός, Κίνδυνος για την ζωή, Δολοφονία, ο θάνατος μεγάλου αριθμού ατόμων…

 

Γιατί όμως στην Ελλάδα;

 

Εκτός από το γεγονός ότι η έκλειψη ήταν ολική στον τόπο μας, εκείνη την ημέρα ακούμπησε και ο διελαύνων Ήλιος τον Ήλιο της Ελλάδας, στον χάρτη της μεταπολίτευσης, στην 00 49’ μοίρα του Λέοντα και ενεργοποίησε την σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου 2019 στην 00 51’ μοίρα του Λέοντα… Η ερχόμενη σεληνιακή έκλειψη λοιπόν πάνω στον Ήλιο της Ελλάδας.

 

Ενεργοποίηση της 00 51’ του Λέοντα έχουμε και στις 8 Αυγούστου από τον ανάδρομο Άρη, να τετραγωνίζει τον Ουρανό ο οποίος είναι πάνω στην προοδευμένη Σελήνη της Ελλάδας, στην 2η μοίρα του Ταύρου.

Ο Άρης ξαναπερνάει από το σημείο στις 12 με 15 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Δία που ενεργοποιεί την ηλιακή έκλειψη στις 11 Αυγούστου, στην 19η μοίρα του Λέοντα, από την 19η μοίρα του Σκορπιού.

 

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Άρης ενεργοποιεί το σημείο της σεληνιακής έκλειψης στην 4η μοίρα του Υδροχόου. Συνεχίζει να τετραγωνίζει τον Ουρανό και την προοδευμένη Σελήνη της Ελλάδας, αυτήν την φορά στην 4η μοίρα του Ταύρου. Ενεργοποιείται την ίδια ημέρα και το μεσοδιάστημα Άρης/Κρόνος = Πλούτωνας που προαναφέραμε.

 

 

 

Όταν είχε ενεργοποιηθεί παλαιότερα αυτό το μεσοδιάστημα την ίδια μέρα με ενεργοποίηση μοίρας εκλείψεως, δηλαδή κάποιος πλανήτης να βρίσκεται στην μοίρα προηγηθείσας ή ερχόμενης εκλείψεως, είχαμε τα παρακάτω συμβάντα.

13 Νοεμβρίου 1985,

A volcano killed more than 23,000 people

https://www.earthmagazine.org/article/benchmarks-november-13-1985-nevado-del-ruiz-eruption-triggers-deadly-lahars

4 Απριλίου 2011,

https://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Current_events/2011_April_4

 

 

 

Στις 28 Οκτωβρίου έχουμε το πέρασμα του Βόρειου Δεσμού από την μηδενική μοίρα του Λέοντα και παράλληλα ενεργοποιεί ο Άρης από την 19η Υδροχόου την έκλειψη του Αυγούστου, στην 19η Λέοντα.

 

Καθώς το γεγονός της 23ης Ιουλίου ήταν πολύ ισχυρό, μπορεί να ξέσπασε εκεί όλη η δυναμική των εκλείψεων και να μην γίνει κάτι άλλο φέτος στην χώρα μας. Όμως καλό είναι να έχουμε τις ημερομηνίες στον νου μας και να αποφεύγουμε εκείνες τις ημέρες τις εκδρομές στα δάση και στις θάλασσες.

Σε προσωπικό επίπεδο οι ενεργοποιήσεις των εκλείψεων επηρεάζουν:

 

Στις 8 Αυγούστου 2018, 12-15 Σεπτεμβρίου 2018, 28 Οκτωβρίου και 20-25 Μαρτίου 2019 όσους έχουν γεννηθεί:

:

20-21 Ιανουαρίου

20 -21 Απριλίου

22-24 Ιουλίου

23-24 Οκτωβρίου

και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 00 και 01 μοίρα των σταθερών Ζωδίων Ταύρο – Λέοντα – Σκορπιό – Υδροχόο.

 

12-15 Σεπτεμβρίου και 28 Οκτωβρίου επηρεάζονται και όσοι έχουν γεννηθεί:

 

7-9 Φεβρουαρίου

8-11 Μαϊου

10-13 Αυγούστου

10-12 Νοεμβρίου

και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στην 18,19 ή 20 μοίρα των σταθερών Ζωδίων Ταύρο – Λέοντα – Σκορπιό – Υδροχόο.

 

Στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2018 επηρεάζει όσους έχουν γεννηθεί:

 

23-25 Ιανουαρίου

23-25 Απριλίου

26-28 Ιουλίου

26-28 Οκτωβρίου

και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 03, 04, ή 05 μοίρα των σταθερών Ζωδίων Ταύρο – Λέοντα – Σκορπιό – Υδροχόο.

Να προσθέσω και την ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου, στην 20 43′ Καρκίνου η οποία όμως δεν επηρεάζει την χώρα μας αλλά μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Την έχει ήδη ενεργοποιήσει ο Πλούτωνας αρχές Μαρτίου 2018, μετά ως ανάδρομος στις 10-12 Ιουνίου και την ενεργοποιεί τελευταία φορά Ιανουαρίου 2019. Επηρεάζει όσους έχουν γεννηθεί:

9-11 Ιανουαρίου

8-11 Μαρτίου

11-14 Ιουλίου

12-15 Οκτωβρίου

και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 18, 19, 20 ή 21 μοίρα των παρορμητικών Ζωδίων Κριός – Καρκίνος – Ζυγός – Αιγόκερως

 

Μπορεί μια έκλειψη να μας φέρει την αίσθηση απώλειας (χωρισμός από σύντροφο ή φίλους, απώλεια εργασίας, θέμα με την υγεία ή μικροπροβλήματα γενικά), ανάλογα τον τομέα που θα μας επηρεάσει. Θα είναι όμως για να μας κάνει πιο δυνατούς και να μας γεμίσει όπλα και εφόδια να συνεχίσουμε στο ταξίδι της ζωής, αντιμετωπίζοντας πλέον με κάποια ευκολία μελλοντικές καταστάσεις που θα βρούμε στον δρόμο μας. Kρατάμε στην μνήμη μας το όμορφο απόσπασπα του Πρόκλου που σας παρέθεσα στην αρχή και αντιμετωπίζουμε με ηρεμία το όποιο γεγονός.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΜερική Έκλειψη Ηλίου (Νέα Σελήνη) στον Λέοντα 11/08: Ένταση
Επόμενο άρθροΣεληνιακή Έκλειψη 27/7: Η γέννα του λαού
Είμαι Λέων, του 1981, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Από μικρό παιδί είχα ερωτήματα και ανησυχίες για το πώς λειτουργεί ο Κόσμος και πώς μπορούν όλα να γίνουν καλύτερα. Από το 2008 ασχολούμαι συστηματικά με μελέτες Φιλοσοφίας, Μυθολογίας και Εσωτερισμού και γνωρίζοντας τα τελευταία χρόνια την Αστρολογία μου λύθηκαν πολλές απορίες, βλέποντας πως οι Μύθοι και τα Αρχέτυπα είμαστε εμείς, λειτουργούν στον ψυχισμό μας. Με την Αστρολογία λοιπόν γνωρίζουμε τον Εαυτό μας και τί είναι αυτό που πρέπει να εναρμονίσουμε για να έχουμε από εδώ και στο εξής ευτυχισμένο Βίο. Ως Απόφοιτη πλέον Αστρολογικών Σπουδών του Κ.Δ.Β.Μ ''Εναλλακτική Παιδεία'' και με έντονη την ενασχόληση μου με την Μυθολογία, καθώς διαχειρίζομαι και την ομάδα στο facebook "Αποσυμβολισμός της Ελληνικής Μυθολογίας" όπου θα βρείτε πλούσιο υλικό γύρω από αυτά, ασχολούμαι με την συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου και ακολουθώ το συναρπαστικό ταξίδι της Γνώσης, αυτό στα βάθη της Ψυχής μας ! Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here