Widgets Magazine
Η  ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ …ΣΚΟΡΠΙΟΙ, ΙΧΘΥΕΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΙ… ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΙ …  ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΣΩ … ΣΤΡΟΦΗ!
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ
Η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης πολύπλοκος, πολύπλευρος και καπριτσιόζος όσο οφείλει να είναι και η κάθε γυναίκα που την κουβαλά μέσα της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη. Έχει μια φύση διττή που πολλές φορές τη λησμονάμε  και την αντιλαμβανόμαστε μονοδιάστατα. Τις επιθυμίες μας αντιπροσωπεύει… πόσο μονοδιάστατη μπορεί λοιπόν να είναι; Ο Δυϊσμός της οφείλεται  στη διπλή της κυβέρνηση σε  ΤΑΥΡΟ και ΖΥΓΟ αφού μιλάμε για δυο διαφορετικές εκφάνσεις της, την ΠΑΝΔΗΜΟ και την ΟΥΡΑΝΙΑ. Πηγαίνοντας πολύ πίσω στην Κοσμογονία του Ησίοδου βλέπουμε πως η διαφοροποίηση αυτή έχει να κάνει με τον μύθο που ορίζει τη γέννηση της .
 ΠΑΝΔΗΜΟΣ η Αφροδίτη του ΤΑΥΡΟΥ, κόρη του Δία και της Διώνης, έχει καθαρά σωματική υπόσταση. Πρεσβεύει τα ένστικτα και την ανάγκη της  ικανοποίηση τους,  είναι αισθησιακή, είναι πρωτόγονη, είναι ωμή! Ζητά να χορτάσει την πείνα της σωματικά, ερωτικά, υλικά! ΟΥΡΑΝΙΑ η Αφροδίτη του ΖΥΓΟΥ , γεννημένη από ένα θεϊκό μέλος του πατέρα της του Ουρανού που το γονιμοποίησε η γενεσιουργός δύναμη του θαλασσινού νερού! Σε αυτή της την έκφανση  δεν τη δένουν τα δεσμά της ύλης, έχει υπόσταση  διανοητική και απρόσωπη, οι δικές της σχέσεις αναζητούν την πνευματική και όχι τη σωματική έλξη.
    Και όταν ο δισυπόστατος αυτός  πλανήτης  της επιθυμίας, της αγάπης,  του έρωτα, του υλισμού, της ασφάλειας , αλλά και των ηθικών μας αξιών , αναδρομεί μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού όπως γίνεται αυτές ακριβώς τις ημέρες , τότε το παρελθόν και το παρόν μπερδεύονται  και το ένα προσπαθεί να καθορίσει το άλλο! Και όλα αυτά με μια αγωνία εσωτερική  γιατί όταν ένας πλανήτης αναδρομεί, καλούμαστε σε ενδοσκόπηση, σε εσωτερικό διάλογο, ψάχνουμε να βρούμε τη χαμένη μας ίσως αυτοεκτίμηση και θέλουμε να επανδιαπραγματευτούμε τις σχέσεις μας με το κοινωνικό μας περιβάλλον.
     Στην πλανητική της κίνηση η Αφροδίτη αρχίζει να  αναδρομεί  αφού έχει περάσει βιαστική, 30 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο, δημιουργώντας  τη ”θεϊκή” όψη του ημιεξαγώνου μαζί του. Ξεκινά το αντίστροφο ταξίδι της  σήμερα 5 Οκτωβρίου, κάνοντας  στάση  για λίγο στις 10 μοίρες του Σκορπιού (ΣΚΟΡΠΙΟΙ , ΙΧΘΥΕΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΙ, ΤΑΥΡΟΙ τέλους πρώτου δεκαημέρου) … αναλογίζεται μάλλον! Ήδη η εσωτερική διεργασία έχει ξεκινήσει και καθώς αρχίζει φαινομενικά να κινείται προς τα πίσω, τον συναντά και πάλι και κάνει σύνοδο μαζί του στις 3 μοίρες του Σκορπιού στις 26 Οκτωβρίου. ( ΣΚΟΡΠΙΟΙ,  ΙΧΘΥΕΣ,  ΚΑΡΚΙΝΟΙ, ΤΑΥΡΟΙ των τριών πρώτων ημερών).  Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τι είδους ”δανεικά” και κοιμισμένα πρέπει να αναμοχλεύσει. Θα προσπεράσει τον Ήλιο και θα  μείνει άλλες 30 μοίρες πίσω του, σε όψη ημιεξαγώνου και πάλι, στο κομβικό σημείο που οι σκέψεις  θα αρχίσουν πια να γίνονται πράξεις . Θα σταθεί μία φορά ακόμη,στις 25 μοίρες του Ζυγού στις 15 Νοεμβρίου ( ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΑ  τέλους τρίτου δεκαημέρου),  ίσα – ίσα για να καταλάβει αν έχει διαλέξει το σωστό δρόμο και μετά θα ορθοδρομήσει και θα πάρει φόρα για μπροστά, βιαστική στην αντίθεση της με τον Ουρανό, αυτή που θα φέρει έρωτες σε ΖΥΓΟΥΣ  και ΚΡΙΟΥΣ  των  τελευταίων ημερών. Εντελώς σίγουρη για τον εαυτό της αυτή τη φορά, αφού στο … προς τα πίσω ταξίδι της ξεκαθάρισε εντελώς τις βουλές της.  Όλο της αυτό το ανάδρομο ταξίδι η Αφροδίτη το πραγματοποιεί κάθε 590 περίπου ημέρες και ανά 8ετία το επαναλαμβάνει στο ίδιο ζώδιο! Θαυμαστό λοιπόν το Σύμπαν και άπειρες οι ευκαιρίες που μας χαρίζει. Αν θέλετε να καταλάβετε τι θα σας φέρει και σε αυτή την αναδρομή της, θυμηθείτε τι σας έφερε πριν από 8 ακριβώς χρόνια όταν τον Οκτώβριο του 2010 αναδρόμησε στις 13 μοίρες και πάλι του Σκορπιού. Πέρα από το ζώδιο και τι κυβερνά μέσα στον προσωπικό μας χάρτη ακόμη πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον οίκο που λαμβάνει χώρα το γεγονός γιατί έτσι θα ξέρουμε το πεδίο δράσης της καθώς και τα γεγονότα που ενδέχεται να μας φέρει.
1ος- 7ος ΟΙΚΟΣ
      Όταν η ανάδρομη Αφροδίτη επισκέπτεται τα ”σπίτια” του Εγώ και του Εμείς… τότε είναι ολοκάθαρο το τι θα φέρει στην επιφάνεια! Θέματα που αφορούν στις σχέσεις μας τις προσωπικές, αλλά και στις σχέσεις μας σε κάθε μορφή τους! Απαιτήσεις που προβάλλουν οι άλλοι σε εμάς… αλλά κι εμείς σε αυτούς… αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος που θα προχωρήσουν… ή όχι…
2ος – 8ος ΟΙΚΟΣ
  Η Αφροδίτη στον 2ο οίκο βρίσκεται στο δικό της ”σπίτι” και φωνάζει για τις ασφάλειες και τα κεκτημένα της! Έχω… λέει, Θέλω… λέει …Αξίζει …ρωτάει; Εδώ οι απαιτήσεις της είναι υλικές είναι  απτές, είναι οικονομικές, είναι σωματικές. Αυτές τις μνήμες θα ξυπνήσει η αναδρομή της και απέναντι στον 8ο οίκο θα αναζητήσει το ψυχικό σθένος για να καταφέρει να τις ικανοποιήσει. Πάθη, χρήματα, φοβίες, ασφάλειες και ανασφάλειες θα φέρει η ανάδρομη στον άξονα αυτό…
3ος – 9ος ΟΙΚΟΣ
 Θέματα που αφορούν στις σχέσεις με τα αδέρφια και συγγενείς πρώτου βαθμού μπορεί να ξανά έρθουν στην επιφάνεια με την ανάδρομη Αφροδίτη να κινείται στον άξονα αυτό, καθώς και θέματα που αφορούν στο μεταφορικό σας μέσο. Σε μια πιο εγκεφαλική όμως προσέγγιση ανακινούνται θέματα που αφορούν σε πνευματικές εργασίες… σπουδές, ταξίδια για σπουδές, σεμινάρια,  συγγραφή… και είναι μια μοναδική ευκαιρία για όσους έχουν εκκρεμότητες με πτυχία και μεταπτυχιακά, να τις κλείσουν τώρα με τον καλύτερο τρόπο!
4ος- 10ος ΟΙΚΟΣ
   Η οικογένεια και η καριέρα, το σπίτι και η εργασία, οι μητρικές και πατρικές φιγούρες,  η ακίνητη περιουσίας σας και η διαχείριση της, θα είναι τα κομμάτια αυτά της ζωής σας  που θα σας επιβάλλει με τον τρόπο της να ασχοληθείτε, η Αφροδίτη στην αναδρομή της. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αναθεωρήσετε καταστάσεις που αφορούν σε όλα αυτά και ίσως οι λύσεις που δεν είχαν βρεθεί στο παρελθόν να βρεθούν τώρα… όταν πια γυρίσει σε ορθή πορεία…
5ος – 11ος ΟΙΚΟΣ
   Έρωτες, παιδιά, φίλοι, στόχοι, αλλά και ότι μπορεί να κάνει τη ζωή χαρούμενη και αισιόδοξη θα ενεργοποιηθεί με την Αφροδίτη να αναδρομεί στους οίκους  του έρωτα, των παιδιών και της φιλίας. Ευκαιρίες για επανασυνδέσεις αλλά και ευκαιρίες για ”αποκατάσταση” θα σας δώσει με την παρουσία της. Το θέμα  είναι το  πόσο προσεκτικοί θα είστε εσείς στην αξιολόγησή σας και για το τι θα πρέπει πραγματικά να κρατήσετε στη ζωή σας από την ορθοδρόμηση της και έπειτα… Και για όσους είστε στην προσπάθεια για απόκτηση απογόνων, ή σας ξανα – ξύπνησε η συγκεκριμένη επιθυμία, είναι  εξαιρετική περίοδος οι επόμενοι δύο μήνες!
6ος – 12ος ΟΙΚΟΣ
     Όταν η Αφροδίτη αναδρομεί στους οίκους που αφορούν τη σωματική μας, αλλά και την ψυχική μας υγεία, τότε το μέλημα μας πρέπει να είναι το σώμα μας και η ”ενδυνάμωσή” του. Ίσως προκύψουν θέματα υγείας και ψυχολογίας που είχατε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Αν υπάρχουν εξετάσεις ή θεραπείες που πρέπει να επαναληφθούν τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος. Δείτε το σαν μια ευκαιρία διαλόγου με τον εαυτό σας και αφουγκραστείτε τι πραγματικά σας ζητάει για να θωρακιστεί με τον καλύτερο τρόπο! Σε πιο πρακτικό επίπεδο τώρα,  θέματα που αφορούν την καθημερινότητα σας και στο τυπικό μέρος της εργασίας σας θα ανακινηθούν και θα χρειαστούν τακτοποίηση.
    Κάθε 8 χρόνια κλείνει έναν κύκλο μνήμης, μας θυμίζει τι είδους επιλογές κάναμε, μας δίνει τη δύναμη να αντλήσουμε εμπειρίες από τα μαθήματα που έχουμε πάρει και μας φέρνει σε επαφή με τις πραγματικές προσωπικές μας ανάγκες.  Η ανάδρομη Αφροδίτη περνά πάνω από τα παλιά της ίχνη και μας φανερώνει αυτό που ξεχνάμε στην πάροδο της σκληρής μας καθημερινότητας… πως έχουμε υποχρέωση να φροντίζουμε τις σχέσεις μας, εξάλλου καθοριζόμαστε μέσα από αυτές.
                        ” …Άνθρωπος μόνος ένδειξη πως  ή Θεός ή Θηρίο είναι…”
                                                                                                      Αριστοτέλης 

 

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑφροδίτη στον Σκορπιό. Η ανάσα μου είσαι εσύ.
Επόμενο άρθροOι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις από 8 έως και 14/10/2018
Η Βάσια Μαυράκη ( Αστρολόγος / Συγγραφέας) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη αγάπη της μετά την οικογένειά της είναι η Αστρολογία και το ατέλειωτο ταξίδι της εξερεύνησης του Σύμπαντος μέσα από αυτή. Έχει αποφοιτήσει από την πρώτη σχολή Αστρολογίας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα την ''Εναλλακτική Παιδεία'' και εκτός από το πτυχίο της στην Αστρολογία έχει ειδικευτεί και στο Human Design. Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και sites και έχει έντονη συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Πηγές για την έμπνευσή της αποτελεί κάθε τι που αγαπάει και την περιστοιχίζει καθώς και τα ταξίδια της σε μέρη που συνδέονται άμεσα με τις συγγραφικές αναφορές της. Το μότο της για τη ζωή είναι το εξής: το σχέδιο του Θεού για εμάς, το γενέθλιο κοσμόγραμμά μας, το μοναδικό αυτό αποτύπωμά μας στο Σύμπαν και η ελεύθερη βούληση διαχείρισής του δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να εξελίσσει και να προάγει τη ζωή του. Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here