Widgets Magazine

Ανατρέχοντας σε ιστορικά γεγονότα και επιρροή σε κοσμικό και προσωπικό επίπεδο.

Στην Αστρολογία, πέρα από τα Ζώδια, τους πλανήτες, τις ακμές Οίκων κλπ, δίνουμε βάση και σε κάποια σημεία που λέγονται μεσοδιαστήματα. Είναι τα κέντρα μεταξύ δύο πλανητών. Δηλαδή αν ο Άρης είναι στην 05 Κριού και ο Πλούτωνας στην 15 Κριού, τότε το μεσοδιάστημά τους είναι στην 10 Κριού. Αυτά έχουν ισχύ όταν συναντιούνται με πλανήτες, κυρίως Ήλιο ή Σελήνη (τα Φώτα) . Είτε σε γενέθλιο Χάρτη, με γενέθλιο πλανήτη στο σημείο αυτό είτε όταν περνάει κάποιος πλανήτης από διέλευση στο γενέθλιο σημείο ενός μεσοδιαστήματος.

Ιδιαίτερη ισχύ έχουν αυτά τα σημεία όταν συναντιούνται με τα Φώτα κατά την διάρκεια μιας Έκλειψης. Στην Έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου 2019 συμμετέχουν δύο μεσοδιαστήματα. Η έκλειψη έγινε στην 15 25’ Αιγόκερω. Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα βρίσκεται στην 16 22’ Αιγόκερω και το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού στην 15 58’ Κριού, σε τετράγωνο ακριβείας με την μοίρα της Έκλειψης.

Ανατρέχοντας σε ιστορικά γεγονότα βλέπουμε πως σε εκλείψεις με ενεργοποιήσεις των παραπάνω μεσοδιαστημάτων, είχαμε γεγονότα της φύσης τους. Ας ρίξουμε μια ματιά στην φύση τους, σύμφωνα με Ebertin:

Φύση Κρόνου/Πλούτωνα :

Άξονας ομαδικού περιορισμού. Δικτατορίας. Κατάλυσης της εξουσίας.

Ψυχολογική αντιστοιχία με θετική μορφή:

Συνεκτικότητα και δυσκαμψία. Αντοχή και ικανότητα του ατόμου να πραγματοποιεί μεγάλα κατορθώματα. Η ικανότητα να εκπληρώνει την πιο δύσκολη εργασία με υπερβολική αυτοπειθαρχία. Αυταπάρνηση και παραίτηση. Μάγοι και εμπειρογνώμονες.

Ψυχολογική αντιστοιχία με αρνητική μορφή:

Μια σκληρή, χωρίς αισθήματα ιδιοσυγκρασία. Τραχύτητα και βίαιες τάσεις. Μια φανατισμένη προσκόλληση στις αρχές του ιδιαίτερα από την στιγμή που έχουν γίνει αποδεκτές. Ένας μάρτυρας.

Φύση συνόδου από ζωδιακό μήκος και απόκλιση:

Βία (ομαδικός θάνατος)

Πιθανή εκδήλωση γεγονότων με θετική μορφή:

Σκληρός αγώνας για επιτυχία. Η συμμετοχή μεγάλων ομάδων ανθρώπων σε κοινές δραστηριότητες. Η επιδίωξη της δύσκολης και σκληρής δουλειάς στην έρευνα διαμέσου της

απομόνωσης. Η πορεία για την ανάπτυξη της πνευματικότητας και νοητικότητας κάποιου. Σιωπηλή δραστηριότητα.

Πιθανή εκδήλωση γεγονότων με αρνητική μορφή:

Η επιδίωξη καθαρά εγωιστικών στόχων και σκοπών. Ένα άτομο που εμποδίζεται από τους άλλους να απολαύσει τους καρπούς της επιτυχίας του μέσω σκληρής εργασίας. Η εφαρμογή της βίας, του εξαναγκασμού. Αυτοκαταστροφική ενέργεια. Η απώλεια της θέσης ή της τύχης κάποιου. Χωρισμός, παραίτηση.

Φύση Άρη/Ουρανού:

Άξονας επεμβάσεων, εγχειρήσεων, απόλυτης ελευθερίας, επανάστασης. Του αγώνα για ανεξαρτησία. Ξαφνικών γεγονότων.

Ψυχολογική αντιστοιχία με θετική μορφή:

Μια εξαιρετική έκτακτη και ασυνήθιστη ποσότητα ενέργειας που δημιουργείται για να χρησιμοποιηθεί για κάποιον σκοπό εντελώς ξαφνικά. Επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία. Η ιδιότητα του ατόμου να μην θέλει, ούτε να υποταχθεί ούτε να υποχωρήσει στην θέληση των άλλων ανθρώπων. Γρήγορη αποφασιστικότητα, ετυμηγορία, θάρρος. Μια γεμάτη επιχειρήματα διάθεση.

Ψυχολογική αντιστοιχία με αρνητική μορφή:

Ένας αντιδραστικός χαρακτήρας, όπως και η κλίση να αντιλέγει, διαψεύδει, αποκρούει τους άλλους. Ισχυρογνωμοσύνη. Πείσμα, ξεροκεφαλιά. Έλλειψη ισορροπίας. Έλλειψη ανεκτικότητας, μισαλλοδοξία, αδιαλλαξία. Η επιθυμία για ελευθερία. Ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις, ένταση, στενοχώρια ή ψυχολογική πίεση. Ένα άτομο με μαχητικό, αγωνιστικό πνεύμα. Βία.

Φύση συνόδου από ζωδιακό μήκος και απόκλιση:

Ισχυρογνωμοσύνη, πείσμα, ξεροκεφαλιά. Κτηνώδης, αυθόρμητη ή απότομη ειλικρίνεια. Επιμονή, μισαλλοδοξία, αδιαλλαξία. Βιασύνη ή πρόωρη δράση. Η προδιάθεση για τραυματισμούς ή ατυχήματα.

Πιθανή εκδήλωση γεγονότων με θετική μορφή:

Ασυνήθιστα κατορθώματα διαμέσω εξαιρετικής προσπάθειας. Η τάση κάποιου να ενεργεί βιαστικά και πρόωρα. Ένας κίνδυνος ή η έκθεση σε κίνδυνο ο οποίος ξεπερνιέται.

Πιθανή εκδήλωση γεγονότων με αρνητική μορφή:

Το πέρασμα από ένα τεστ των νεύρων. Ο αγώνας για επιβίωση, ένα ατύχημα, ένας τραυματισμός. Εγχείρηση. Γέννηση με καισαρική.

(Από το βιβλίο του Reinhold Ebertin, Συνδυασμοί κοσμικών επιρροών, σελ 170, 200)

Πάντα μετά από Εκλείψεις έχουμε γεγονότα ανάλογα με το Ζώδιο στο οποίο γίνεται η Έκλειψη και τον Οίκο που επηρεάζει, όμως όταν ενεργοποιούνται και μεσοδιαστήματα προσθέτουν την δυναμική τους.

Πραγματοποιήθηκε Έκλειψη στις 12 Μαρτίου 1914 στην 20 45’ Παρθένου και το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα βρίσκεται στην 20 30’ Διδύμων. Στις 28 Ιουλίου 1914 έχουμε το ξέσπασμα του Ά παγκοσμίου πολέμου, με τον Άρη να βρίσκεται μια μοίρα πριν την μοίρα της Έκλειψης. ( Ο Άρης δρα και λίγο πριν πιάσει την μοίρα σε ακρίβεια)

Την εμφάνισή του κάνει και το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού στην έκλειψη του Σεπτέμβρη 1914 στην 10 57’ Τοξότη που πιθανόν φωτογραφίζει τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις του πολέμου. Στις 26 Νοεμβρίου 1914 έχουμε ενεργοποίηση από τον Άρη όπου έχουμε έκρηξη σε μάχη και διαφυγή αιχμαλώτων του γερμανικού στρατού. Βέβαια κατά την διάρκεια του πολέμου είχαμε συχνά τέτοια επεισόδια οπότε στατιστικά δεν μπορούμε να τα δούμε ως μεμονωμένες ενεργοποιήσεις.

https://en.wikipedia.org/wiki/November_1914#November_26,_1914_(Thursday)

Το 1917 έχουμε την ρωσική επανάσταση, όπου 25 Οκτωβρίου ξέσπασε η μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση. Υπάρχει στον χάρτη της Έκλειψης Ιουλίου 1917 μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού στην 23 19’ Κριού, σε τετράγωνο με την μοίρα της Έκλειψης 25 51’ Καρκίνου με ανοχή 2 μοιρών. Ενεργοποιεί στις 25 Οκτώβρη ο Ερμής από την 25η Ζυγού, σε σύνοδο ακριβείας με τον Ερμή της Ρωσίας (με τον Χάρτη της ημερομηνίας 20-9-862)

Πάμε τώρα στον Β παγκόσμιο πόλεμο.. Είχαμε Έκλειψη έναν χρόνο και κάτι πριν το ξεκίνημα του Β παγκοσμίου, στην 07 31’ Διδύμων με μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα στην 06 38’ Διδύμων. Όταν ο Ήλιος έπιασε την 7η μοίρα της Παρθένου, σε ακρίβεια τετραγώνου και με τον Δία να εξαγωνίζει το σημείο από την 7 Κριού, ξεκίνησε ο Β παγκόσμιος.

Αξίζει να αναφερθεί πως παίζουν σημαντικό ρόλο οι προγενέθλιες Εκλείψεις μας στο πεπρωμένο μας, δηλαδή οι δύο εκλείψεις που προηγούνται της γέννησής μας. Στην προγενέθλια ηλιακή Έκλειψη του Χίτλερ λοιπόν συναντούμε το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα στις 11 53’ Καρκίνου, σε αντίθεση με την μοίρα της Έκλειψης στην 11 43’ Αιγόκερω …

Συνεχίζουμε με την Έκλειψη του Μαρτίου του 1989 στην μοίρα 17 09’ Ιχθύων όπου συμμετέχει το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού στην 16 20’ Ιχθύων. Όταν ενεργοποίησε ο Δίας από τετράγωνο την μοίρα της Έκλειψης (17 11’ Διδύμων) και σε τετράγωνο ακριβείας με τον προοδευμένο Κρόνο της Κίνας ( 17 14’ Παρθένου) , είχαμε το αιματοκύλισμα των επαναστατών φοιτητών στην πλατεία της Τιενανμέν στην Κίνα με 2400 νεκρούς…

Βλέπουμε ότι τα δύο αυτά μεσοδιαστήματα περιέχουν βία και αιματοκύλισμα. Όμως το ένα είναι αντίθετο από το άλλο. Το μεν Κρόνου/Πλούτωνα είναι η κατάλυση εξουσίας και δικτατορικό καθεστώς , το δε Άρη/Ουρανού επαναστατεί κατά της εξουσίας και αντιστέκεται. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα υπάρχει περίπτωση να συμβούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα όσο βρίσκεται στην μοίρα της Έκλειψης ο Κρόνος. Φεβρουάριο, Ιούλιο, Αύγουστο και τέλη Οκτωβρίου με την συμμετοχή και του Άρη τότε από την 15 Ζυγού.

Η Έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου 2019 ήταν εμφανής σε Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία και Αλάσκα οπότε και θα δώσει εκεί μεγάλη δυναμική και χώρες που ενεργοποιεί πλανήτες ή σημεία του αστρολογικού τους Χάρτη είναι οι παρακάτω:

Αλβανία: Solar arc μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα

Ρωσία: Solar arc Άρη και στους δύο χάρτες της.

Κίνα: Ερμή, Ποσειδώνα και Βόρειο Δεσμό

Αφγανιστάν: Προοδευμένη Αφροδίτη

Ινδία: Solar arc Ήλιο και Σελήνη

Κατάρ: Προοδευμένος Ουρανός, Solar arc Ερμής, Δίας και Ποσειδώνας

Σκόπια: Βόρειο Δεσμό και Ποσειδώνα, Solar arc Ήλιο και Ερμή και στον δεύτερο Χάρτη προοδευμένο Ερμή, Ουρανό και Solar arc Άρη

Ισπανία: Δία, προοδευμένο Ήλιο

Τουρκία: Προοδευμένος Ωροσκόπος και μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου

USA: Ήλιος και Κρόνος, Προοδευμένος Δίας και Άρης

Από Ηγέτες πιάνει τον γενέθλιο Ήλιο και Solar Arc Σελήνη και Ουρανό του Κιμ Γιονγκ Ουν και τον γενέθλιο Ήλιο και Κρόνο του Πούτιν.

Σε προσωπικό επίπεδο θα σας φέρει θέματα που σχετίζονται με τον Οίκο στον οποίο γίνεται η έκλειψη, επειδή όμως έχουμε και αυτά τα μεσοδιαστήματα ενεργά πιθανόν δεχτείτε θέματα επιβολής εξουσίας από τους γύρω σας, ξαφνικά ξεσπάσματα και αντίδραση προς τα καθιερωμένα από εσάς και όσα αναφέρονται στην φύση των

συγκεκριμένων μεσοδιαστημάτων. Επηρεάζονται τα Ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού ( Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως ) όσοι έχουν γεννηθεί:

3 έως 7 Απριλίου

5 έως 10 Ιουλίου

7 έως 11 Οκτωβρίου

4 έως 8 Ιανουαρίου

Και όσοι έχουν Ωροσκόπο, Πλανήτες ή σημεία στις μοίρες

13 έως 17 Κριού

13 έως 17 Καρκίνου

13 έως 17 Ζυγού

13 έως 17 Αιγόκερω

Μία Έκλειψη έρχεται να μας ταρακουνήσει να αφήσουμε πίσω παγιωμένες απόψεις και καταστάσεις, να δεχτούμε ό,τι καινούριο προκύψει. Γίνεται συνήθως με ζόρι και όχι με εύκολο τρόπο αλλά η εξέλιξη έρχεται εφόσον έχουμε αφήσει πεποιθήσεις που συνήθως μας έχουν «φορέσει» από το γύρω περιβάλλον. Μια Έκλειψη μας δείχνει τον δρόμο να γνωρίσουμε τον πραγματικό εαυτό μας και μπορεί κατά την διάρκεια των συμβάντων να μας φαίνεται δύσκολη, σε κάποιους αδυσώπητη, όμως με το πέρασμα του χρόνου θα την ευγνωμονούμε. Διότι θα έχουμε γίνει πιο δυνατοί.

 

 

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΗλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω. Το παλιό κατεδαφίζεται. Οι νέες δομές.
Επόμενο άρθροΟι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις από 14/1 έως 20/1/2019
Είμαι Λέων, του 1981, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Από μικρό παιδί είχα ερωτήματα και ανησυχίες για το πώς λειτουργεί ο Κόσμος και πώς μπορούν όλα να γίνουν καλύτερα. Από το 2008 ασχολούμαι συστηματικά με μελέτες Φιλοσοφίας, Μυθολογίας και Εσωτερισμού και γνωρίζοντας τα τελευταία χρόνια την Αστρολογία μου λύθηκαν πολλές απορίες, βλέποντας πως οι Μύθοι και τα Αρχέτυπα είμαστε εμείς, λειτουργούν στον ψυχισμό μας. Με την Αστρολογία λοιπόν γνωρίζουμε τον Εαυτό μας και τί είναι αυτό που πρέπει να εναρμονίσουμε για να έχουμε από εδώ και στο εξής ευτυχισμένο Βίο. Ως Απόφοιτη πλέον Αστρολογικών Σπουδών του Κ.Δ.Β.Μ ''Εναλλακτική Παιδεία'' και με έντονη την ενασχόληση μου με την Μυθολογία, καθώς διαχειρίζομαι και την ομάδα στο facebook "Αποσυμβολισμός της Ελληνικής Μυθολογίας" όπου θα βρείτε πλούσιο υλικό γύρω από αυτά, ασχολούμαι με την συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου και ακολουθώ το συναρπαστικό ταξίδι της Γνώσης, αυτό στα βάθη της Ψυχής μας ! Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here