Widgets Magazine

Δεν είναι πραγματικά θείο δώρο να γνωρίζουμε τις κινήσεις των πλανητών και σύμφωνα με την ερμηνεία των αστρολογικών συμβόλων να κατανοούμε ποια ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να δράσουμε;

Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα της Επιστήμης -Τέχνης της Αστρολογίας είναι να γνωρίζει κανείς, τις θέσεις και την τοποθέτηση των πλανητών στο ουράνιο στερέωμα, ώστε να μπορεί να αποφασίζει ποια είναι η καλύτερη στιγμή να δράσει και να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα είτε πρόκειται για αποφάσεις που θα καθορίσουν και θα εξελίξουν τη ζωή είτε πρόκειται για βοηθητικές αποφάσεις που θα καθορίσουν όμως την ποιότητα και την ευκολία του να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες.

Η επιλεκτική Αστρολογία σαν κλάδος της κλασσικής γνώσης της, λειτουργεί πολύ καλύτερα, όταν πρωτίστως έχουμε εξετάσει τον γενέθλιο χάρτη του ατόμου που ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες επιτυχίας για τις πράξεις του!Αν ο γενέθλιος χάρτης δίνει την “τάση” ή τουλάχιστον τις προϋποθέσεις για ένα ξεκίνημα, τότε η κατάστρωση ενός καλού χάρτη επιλογής γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

Τα σημαντικότερα περάσματα (διελεύσεις) των πλανητών Δία, Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα είναι τα πιο ενδεικτικά για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο γενέθλιο ωροσκόπιο άρα και στην κατεύθυνση που θα δώσουμε στην ζωή μας αν γνωρίζουμε πως να τις εκμεταλλευτούμε καλύτερα.Η επιστήμη της Αστρολογίας δηλαδή, λειτουργεί σαν προγνωστική επιστήμη, ακριβώς όπως παίρνουμε και την πρόβλεψη του καιρού μέσα από το μετεωρολογικό δελτίο και την γνωστή μας ΕΜΥ.

Η ΕΜΥ δίνει πρόβλεψη για τον αυριανό ουρανό για να ξέρουμε πως θα ντυθούμε ή αν θα ταξιδέψουμε, η Αστρολογία με τον ίδιο τρόπο δίνει στοιχεία πρόγνωσης για το τι “καιρό” θα κάνει ένα συγκεκριμένο διάστημα στη ζωή μας προκειμένου να προγραμματιστούμε στα έξοδά μας, στις δραστηριότητες μας, ακόμα κι αν “χιονίσει” πολύ και έχουμε δυσκολίες να ξέρουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε!

Ετσι λοιπόν ο Δίας και τα περάσματα του από το χάρτη μας, δίνουν αισιοδοξία και επιτυχία στις ενέργειες μας- ένα χέρι εξ ουρανού που λέμε – και παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση όσο δύσκολη κιαν είναι.Συνήθως σχετίζεται με θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις ανώτερες σπουδές, τα ταξίδια, τις επαγγελματικές επεκτάσεις στο εμπόριο, τις εκδόσεις, τη διαφήμιση, τα media κλπ.Βοηθά δε, εξαιρετικά και σε προσωπικές επεκτάσεις, γάμους σχέσεις, απόκτηση απογόνων και άλλα τέτοια χαρούμενα συμβάντα.

Ο Κρόνος όταν διελαύνει σημεία του χάρτη μας, δηλώνει πάντα ότι έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες και χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις μέχρι τώρα ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις μας. Η πρόοδος οποιασδήποτε εργασίας ίσως είναι κάπως αργή και να γίνεται με παραπάνω κόπο, όμως τα αποτελέσματα είναι επικερδή, μακροπρόθεσμα και σταθερά.Σχετίζεται με όλες τις επαγγελματικές επιλογές-δίνει ή στερεί προαγωγές-εδραιώνει επιχειρήσεις, πριμοδοτεί θετικά τις αγοροπωλησίες ακινήτων και γενικότερα τείνει να μας εναποθέσει βαρύτητα και ωριμότητα σε θέματα που είτε φοβόμαστε, είτε δεν έχουμε σκεφτεί ότι μπορούμε να αναλάβουμε.

Ο Ουρανός και τα περάσματά του, έχει την τάση να φέρνει νέες και πρωτοποριακές ιδέες στα επαγγελματικά εγχειρήματα αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Συνήθως μας αναγκάζει να αποτινάξουμε από πάνω μας ότι παλιό και ξεπερασμένο υπάρχει και το αντικαθιστά –γρήγορα- με κάτι που ούτε είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να έχει θέση στη ζωή μας.Είναι κάπως απότομος βέβαια στη συμπεριφορά του και την στιγμή που συμβαίνουν οι αλλαγές τείνει να μας αποσυντονίζει, όμως τα αποτελέσματα είναι πάντα δημιουργικά και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι άνθρωποι φοβόμαστε τις αλλαγές και πως αν δεν υπήρχαν οι διελεύσεις τ’Ουρανού πολύ δύσκολα θα κάναμε τις απαραίτητες καινοτομίες.

Ο Ποσειδώνας όταν περνάει από το γενέθλιο χάρτη μας απαιτεί μεγάλη προσοχή στις επιλογές μας, οι οποίες συχνά συνοδεύονται με προσωπικές θυσίες προκειμένου να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό.Δίνει όμως έμπνευση, όραμα, διαίσθηση κι ευαισθησία σε τέτοιο βαθμό, απ’όπου μπορούν να ξεπηδήσουν μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες.Φυσικά ευνοεί τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα και την πνευματική εργασία γενικότερα, αλλά και ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά είναι μέσα στα ενδιαφέροντά του.

Ο Πλούτωνας συνήθως (σαν το Κρόνο) δίνει γροθιά στο μαχαίρι και προσφέρει θάνατο και αναγέννηση με μια εκπληκτική ταχύτητα.Είναι ικανός σε ένα του πέρασμα να συντρίψει την προηγούμενη ζωή μας, να την ισοπεδώσει και να μας δώσει μια καινούργια κατάσταση που να μην μπορούμε ούτε εμείς οι ίδιοι να αναγνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό!Δίνει φήμη, πλούτο και δημοσιότητα στα επαγγέλματα που το χρειάζονται, ανακαλύψεις και δημιουργικότητα σε όλα τα υπόλοιπα.

ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

* Το πρώτο βήμα για να επιλέξουμε την κατάλληλη μέρα και ώρα που θέλουμε να ξεκινήσουμε τη δραστηριότητα μας είναι να ψάξουμε να βρούμε τις μέρες εκείνες όπου γίνονται καλές(τυχερές) διελεύσεις πλανητών από το προσωπικό μας ωροσκόπιο και κυρίως από Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο, κυβερνήτη ωροσκόπου, ή από πλανήτες που βρίσκονται στον ωροσκόπο μας. Είναι οι μέρες εκείνες όπου έχουμε τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

* -Σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουμε αναδρομές πλανητών που καθιστούν αδύνατο ένα ξεκίνημα.

* Βρίσκουμε τους πλανήτες-κυβερνήτες που μας ενδιαφέρουν και τους τοποθετούμε σε καλές γωνίες και δυνατά ζώδια.(πχ. Αφροδίτη στο ζυγό ή στον ταύρο σε όψη με τον Δία αν πρόκειται για γάμο).

* -Βρισκουμε τους οίκους που αφορούν τη δραστηριότητα μας και φορτίζουμε θετικά με ευνοϊκούς πλανήτες αποφεύγοντας αυτούς που φέρνουν καθυστερήσεις ή εμπόδια.

* Τέλος, από τα καθοριστικά βήματα είναι η θέση της Σελήνης που πρέπει να είναι σε δυνατό ζώδιο και απαλλαγμένη από δύσκολες όψεις τουλάχιστον στην πορεία της μέχρι το επόμενο ζώδιο.

Σε καμία περίπτωση η Σελήνη δεν μπορεί να είναι κενή πορείας, δηλαδή να μην έχει όψεις όσο διαρκεί η έναρξη της δραστηριότητας μας. Η Σελήνη είναι πάρα πολύ σημαντική στην επιλεκτική αστρολογία μια και είναι συγκυβερνήτης κάθε επιλογής μας. Το καλύτερο για καινούργια ξεκινήματα και σε θέματα που απαιτούν αύξηση και ανάπτυξη είναι να βρίσκεται ακριβώς μετά τη νέα Σελήνη. Αντιθέτως μετά την Πανσέληνο, και καθώς το φως της μειώνεται θεωρείται ιδανική για οργάνωση και σταθεροποίηση θεμάτων που έχουν ξεκινήσει νωρίτερα και τώρα τείνουν να ολοκληρωθούν. Επίσης πολύ θετικό θεωρείται, η τελική της όψη μέσα στο χάρτη να είναι τρίγωνο ή εξάγωνο καθότι σηματοδοτεί ότι η έναρξη της δραστηριότητας μας θα επιτευχθεί εύκολα και με επιτυχία.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Ακολουθεί η κατάστρωση ενός χάρτη επιλογής που είναι βέβαιο πως όλοι μας θα χρειαστούμε κάποια χρονική στιγμή στη ζωή μας…Κάνοντας μια ευχή θα πει πως επιθυμούμε πάρα πολύ να μας συμβεί κάτι –προφανώς σημαντικό- και θα πρέπει να επιλέξουμε την ώρα που με μια μικρή συγκέντρωση στον εαυτό μας θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια ευχή.

Σημαντικός δείκτης του θέματος λοιπόν εδώ, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός άρα ο Ωροσκόπος και η Σελήνη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυροί και υποστηριγμένοι μόνο από δυνατές όψεις. Τα σταθερά ζώδια θεωρούνται καλύτερα λόγω μόνιμης διάρκειας και η σελήνη αύξουσα σε φως και σε καλή όψη με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου και με Ερμή, Αφροδίτη και Κρόνο δίνουν εγγυητικές επιτυχίας.Ο δεύτερος και ο όγδοος οίκος – άξονας επιθυμιών – θεωρούνται επίσης υπεύθυνοι για την επιτυχία της ευχής μας και θα πρέπει να είναι σημαντικά πριμοδοτημένοι. Σε περίπτωση που η ευχή μας έχει να κάνει με κάποιο θέμα υγείας βεβαίως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η σελήνη να μην είναι καμμένη από το φως του Ηλιου, να μην έχει δύσκολη όψη με Αρη ή Κρόνο ή με κάποιον άλλο πλανήτη που βρίσκεται στον Ωροσκόπο.

Ο χάρτης καταστρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2002 και ώρα 12.30μμ στην Αθήνα από Κυρία η οποία ήθελε να ευχηθεί να βελτιωθούν τα οικονομικά της για την καινούργια χρονιά που ξεκινούσε λίγες μέρες αργότερα!

Ο Ωροσκόπος Κριός αντιπροσωπεύει την κυρία που αναζητούσε την καλύτερη ώρα για να κάνει την ευχή της πραγματικότητα και ο Αρης στο σκορπιό( θέση δύναμης για τον Αρη) κυβερνά τον ωροσκόπο και βρίσκεται στον 8ο οίκο των οικονομικών – μέσω τρίτων – μια και το άτομο ήταν ελεύθερος επαγγελματίας. Ο κυβερνήτης του 2ου οίκου η Αφροδίτη, επίσης στον Σκορπιό και τον 8ο οίκο – όχι πολύ δυνατή – αλλά σε οίκο που μας ενδιαφέρει.

Η Σελήνη στον Καρκίνο – σε άριστη θέση – τείνει να κάνει εξαιρετική γωνία τριγώνου με το ενδιαφερόμενο πρόσωπο (Αρης) και με τα οικονομικά του (Αφροδίτη) που βεβαίως μας ενδιαφέρουν πρωτίστως στην συγκεκριμένη ευχή!

Ακόμη παρατηρούμε ότι ο Ωροσκόπος Κριός δίνει μια γρήγορα εξελισσόμενη δυναμική, χωρίς καθυστερήσεις, και προχωρώντας η θέση του θα δημιουργήσει ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Πλούτωνα και τον Δία έτσι ώστε να μείνουμε πλήρως ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της εύνοιας της ευχής.

Τέλος, όπως πάντα τσεκάρουμε την τελική όψη της σελήνης που είναι μια γωνία 30 μοιρών με τον Κρόνο και θεωρείται θετική αλλά και μακροπρόθεσμη…

Φυσικά η ευχή υλοποιήθηκε και την επόμενη χρονιά το άτομο είχε μια σημαντική αύξηση των επαγγελματικών του ραντεβού άρα και των εσόδων του!

Μια ευχή λοιπόν , με την συγκατάθεση του γενέθλιου χάρτη ήταν αρκετή να πραγματοποιήσει μια σημαντική επιθυμία!

Καλή επιτυχία.

 

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΝέα Σελήνη Νοεμβρίου 2018: Αρχή και τέλος μαζί
Επόμενο άρθροΑνάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό: Μ’΄αγαπάς; Σ’ αγαπώ!
Η Βάσια Κόντη είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής από το 1989. Άρχισε να σπουδάζει Αστρολογία το 1994 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κολέγιο BristolSchoolofAstrology και στην σχολή του AlpheeLavoie στην Αμερική. Στην Ελλάδα παρακολούθησε τα μαθήματα της CosmicPatterns με καθηγητή τον κύριο Παναγιωτόπουλο αλλά και με πολλούς άλλους καταξιωμένους Δασκάλους. Ακολούθησαν πολλά επιμέρους σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2000 εργάζεται ως επαγγελματίας αστρολόγος, σε επίπεδο προσωπικών συνεδριών και αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με μόνιμες αλλά και περιοδικές στήλες που αφορούν προβλέψεις αλλά και θέματα Σύγχρονων σχέσεων Εχει παρουσιάσει διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση όπως το “Έχεις Άστρο” channel 9 , “Παρέα με τα ζώδια” στο blueskyαλλά και συμμετοχή σε πάρα πολλά magazinoκαι αποτελεί μόνιμη συνεργάτης του STARκεντρικής Ελλάδας του SuperB. Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή “Αστρα Εν Τάξει”κάθε Τρίτη βράδυ στο channel 9 Διακρίνεται για την επιτυχία της στις κοσμικές προβλέψεις (Πολιτική) αν και όπως διατείνεται δεν της αρέσει καθόλου η ενασχόληση με την πολιτική, ενώ με χιούμορ την αποκαλούν “Αυτοκράτειρα της Συναστρίας” - και το αποδέχεται εφόσον έχει εξειδικευθεί σε προβλέψεις προοδευτικών συναστριών,compositeκλπ Ανάμεσα στις δραστηριότητες της είναι και η συγγραφή ενός μέρους της Επιστημονικής Αστρολογικής Εγκυκλοπαίδειας με την ονομασία «Μαθήματα Σύγχρονης Αστρολογίας» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ερεχθηίδα 2ο βιβλίο της με θέμα «Ερωτικά Μαθήματα Αστρολογίας» Τα τελευταία χρόνια διδάσκει αστρολογία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “ΑΣΤΡΟΠΑΙΔΕΙΑ” αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως σε προχωρημένους και σε αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν Επαγγελματικά. Η Βασιλική Κόντη είναι ιδρυτικό μέλος του 1ου Ελληνικού Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων και φίλων της Αστρολογίας με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» και έχει διατελέσει Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο του συλλόγου που έγινε τον Νοέμβριο 2011 στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ όπου παρουσίασε το θέμα της «Εξελικτικής Αστρολογίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here