Widgets Magazine

Της Άννας Μπήρου

Η πρώτη Νέα Σελήνη του 2019 είναι και μερική Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 6/1, ανήμερα των Φώτων στις 3:28 το πρωί ώρα Αθήνας, στην 15η μοίρα και 25´του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω.

 

Μας επηρεάζει όλους, πιο πολύ όμως θα την νοιώσει το Β δεκαήμερο των Παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και όσοι εχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από την 11η έως την 19η μοίρα αυτών των ζωδίων. Επίσης από Αντισκιά όσοι εχουν Ηλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα στη 14η Τοξότη και από κόντρα Αντισκιά στην 14η των Διδύμων.

 

Ο Ηλιος και η Σελήνη συναντιούνται στο ζώδιο του Αιγόκερω σε μια Κρόνια έκλειψη πλήρως γήινη και παρορμητική σε σύνοδο με Πλούτωνα, αφαιρετική, περιοριστική και έντονα ψυχαναγκαστική. Ο Ηλιος, το πνεύμα, το Εγώ και το συνειδητό μας και η Σελήνη η ψυχή μας, το ασυνείδητο και το συναίσθημα εγκλωβίζονται στο δύσκολο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα. Είναι η πρώτη από μιά σειρά εκλείψεων επάνω στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου των Δεσμών της Σελήνης με αποτέλεσμα τα δύο αυτά ζώδια να βιώσουν έντονα καρμικά γεγονότα τους επόμενους 18 μήνες.

Κατ’αρχάς μια ηλιακή έκλειψη σηματοδοτεί ένα τέλος και μία καινούργια αρχή και σε όποιον οίκο του χάρτη μας γίνεται μας υποδεικνύει ένα ξεκαθάρισμα στον τομέα που αφορά ο οίκος αυτός, ώστε να ανοίξει χώρος και χρόνος για κάτι νέο στην ζωή μας. Αν δεν λάβουμε το μήνυμα και αμελήσουμε σε πράξεις και συμπεριφορές τα γεγονότα έρχονται από έξω και φέρνουν εκείνα με το «ζόρι» πλέον την αλλαγή.

Στην συγκεκριμένη έκλειψη την πίεση την νοιώθει περισσότερο η ψυχή μας, η Σελήνη, που βρίσκεται σε αδυναμία στον Αιγόκερω, ενώ ο αυστηρός δάσκαλος Κρόνος σε σύνοδο μαζί της της επιβάλλεται παντοδύναμος  μαζί με τον Πλούτωνα, τον πλανήτη του τέλους και της αναγέννησης. Ενα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ότι λείπει το στοιχείο του αέρα παντελώς, άρα λείπει η λογική του νου, οι ιδέες και η ικανότητα για αντικειμενική παρατήρηση και επικοινωνία κατα το διάστημα που επενεργεί η έκλειψη (15 μέρες πριν και 10 μέρες περίπου μετά). Κάτι θα τελειώσει, κάτι θα «χάσουν» οι Παρορμητικοί του Β δεκαήμερου, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό, για να μπορέσει να έρθει το καινούργιο. Η «απώλεια» είτε στο ψυχικό, είτε στο ανθρώπινο, είτε στο υλικό πεδίο θα τους κάνει να αλλάξουν και θα εξαναγκάσει ίσως οδυνηρά κάποιους να μεταβούν σε μια νέα πραγματικότητα.

Στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο η έκλειψη γίνεται στον άξονα του 2ου/8ου οίκου της Ελλάδας, τον άξονα των χρηματοοικονομικών, δανείων από τρίτους και τραπεζών και δυσχεραίνει την ήδη πιεσμένη αφόρητα οικονομικά κατάσταση της χώρας μας. (Χαρτη Ελλάδος θεωρούμε την Ιδρυση του Ελληνικού κράτους με το πρωτόκολλο του Λονδίνου, 3/2/1830 11:50am Αθήνα).

Και σε παγκόσμιο επίπεδο η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη θα είναι ορατή στην Βορειοανατολική Ασία και στην Αλάσκα, άρα εκεί θα επιδράσει πολύ πιό δυνατά και πιθανόν να δώσει σεισμό ή κάποιο μαζικό ατύχημα μιας και ο Κρόνος και ο Πλούτωνας συνδέονται με τέτοια φαινόμενα. Εννοείται ότι σε λιγότερο βαθμό η δυναμική μιάς έκλειψης επηρεάζει όλη την Γη.

Ο Δίας σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα δημιουργεί εξαπατήσεις, υπερβολικούς και άκυρους ενθουσιασμούς και απογοητεύσεις στους Μεταβλητους του Β δεκαήμερου ή εχοντες προσωπικούς πλανήτες, μεσουράνημα ή ωροσκόπο κοντά στην 15η ,16η μοίρα Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών, Ιχθύων. Επίσης προκύπτουν παιχνίδια οικονομικής κερδοσκοπίας αλλά και χειρισμού της θρησκευτικής συνείδησης διαφόρων ομάδων σε διεθνές επίπεδο. Ακόμα και νομικές λοβιτούρες (ο Δίας συμβολίζει τον νόμο) και κατάστρωση νόμων άδικων που εξυπηρετούν λίγους εις βάρος των πολλών.

Ο Ερμής στις πρώτες μοίρες του παρορμητικού και άκαμπτου Αιγόκερω σε τετράγωνο με τον Αρη που μπαίνει την Πρωτοχρονιά στον παρορμητικό και πολεμικό Κριό, δημιουργεί βιασύνες, ένταση και βία στα λόγια που ανταλάσσουμε, ατυχήματα στον δρόμο και στα μεταφορικά μέσα και οξυθυμία. Προσοχή στους γεννημένους το Α δεκαήμερο των Παρορμητικών να μην τα «τσουγγρίσουν» γενικώς και τρέχουν μετά να μαζεύουν τα σπασμένα.

Λίγο πριν την έκλειψη επίσης ο Ουρανός που ήταν ανάδρομος από 6 Αυγούστου 18, θα κάνει στάση στην 28η μοίρα των Παρορμητικών έτοιμος για ορθοδρόμηση στις 7/1/19  κι έτσι η ανατρεπτική του ενέργεια συντονίζεται πλήρως με το «τέλος» και την «νέα αρχή» που σηματοδοτεί η ηλιακή έκλειψη. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι γεννημένοι τις τρεις τελευταίες ημέρες του Γ δεκαήμερου είστε στην τελική ευθεία των αλλαγών και των ξαφνικών σοκ, ευχάριστων αλλά και δυσάρεστων που παίζουν στην ζωή σας από τις 2/8/2017 όταν για πρώτη φορά εκανε στάση εκεί ο ταραχοποιός και επαναστάτης Ουρανός. Εχετε την τελευταία ευκαιρία τώρα για να πάρετε το μήνυμα των καιρών και να αλλάξετε μόνοι σας τα φθαρμένα και άχρηστα για σας “status quo” πρίν έρθουν και νέα γεγονότα μέχρι Μάρτιο που θα σας εγκαταλείψει ο Ουρανός επιτέλους οριστικά για να περάσει στις πρώτες μοίρες των Σταθερών.

Επειδή όμως πάντα υπάρχουν οι θετικές όψεις και οι διέξοδοι καθότι «πάντα εν σοφία εποίησας», σε αυτήν την έκλειψη το Μεγάλο Υδάτινο τρίγωνο Αφροδίτης, Βόρειου Δεσμού της Σελήνης στον Καρκίνο και Χείρωνα στον Ιχθύ, δίνει το μήνυμα ότι η Αγάπη και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και οι αξίες της οικογένειας και της πατρίδας όπως την ξέραμε με την θαλπωρή και το νοιάξιμο είναι η θεραπεία και το καταφύγιό μας στα δύσκολα.

Το εξάγωνο που σχηματίζουν τα Φώτα (Ηλιος και Σελήνη) σε αυτήν την έκλειψη με τον συναισθηματικό, φιλάνθρωπο, ιδεαλιστή και δυνατό Ποσειδώνα στον Ιχθύ κρατάει την ελπίδα και την πίστη μας ζωντανή και στον εαυτό μας αλλά και στην Ανώτερη Δύναμη που σώζει σαν «από μηχανής Θεός» την ύστατη στιγμή.

Επίσης το εξάγωνο του παντοδύναμου Κρόνου στον Αιγόκερω με τον επίσης παντοδύναμο Ποσειδώνα στον Ιχθύ, βοηθάει στην γείωση και στην σοβαρότητα, περισώζοντας σχετικά τα ολισθήματα του τετραγώνου Δία Ποσειδώνα και το αμείλικτο του μεσοδιαστήματος Κρόνου-Πλούτωνα.

Αν και δεν αφορά ακριβώς την μέρα της έκλειψης αξίζει να αναφέρουμε εδώ σαν θετική όψη διαρκείας μέσα στον Ιανουάριο 2019, την συνάντηση σε τρίγωνο Αφροδίτης στον Τοξότη και Αρη στον Κριό που θα γίνει από 7/1/19 μέχρι 25/1/19. Η καλή ροή ενέργειας μεταξύ θηλυκού και αρσενικού, άρα και ερωτικών σχέσεων, αλλά και δυναμικής δραστηριοποίησης σε οικονομικά θέματα, θα συμβεί κυρίως στα ζώδια της Φωτιάς(Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) Α και Β Δεκαήμερου αλλά και σε Δίδυμους, Υδροχόους και Ζυγούς αντίστοιχων δεκαήμερων. Ο Δίας θα τους βοηθάει  πολύ από τον Τοξότη κάνοντας σύνοδο με Αφροδίτη στις 21 και 22/1 και τρίγωνο με τον Αρη στις 25/1 μεγενθύνοντας και ευεργετώντας το καλό κλίμα και την θετική ενέργεια μεταξύ τους.

 

Ευνοημένοι τελικά θα μπορέσουν να βγουν από την συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη Ταύροι, Παρθένοι, Ιχθύες και Σκορπιοί του Β δεκαήμερου όντας στοχοπροσηλωμένοι, αποφασιστικοί και σε εγρήγορση για να αδράξουν τις ευκαιρίες, να κλείσουν εκκρεμότητες από το παρελθόν και να προχωρήσουν σε ενάρξεις δημιουργικές και μακροχρόνιες.

 Τέλος να αναφέρουμε επίσης κάτι σημαντικό, ότι η έκλειψη αυτή και η Κρόνια αφαιρετική της επιρροή θα ενεργοποιηθεί ξανά στις 23/1 από τον Αρη όταν θα περάσει  από την 15η μοίρα του Κριού και κατόπιν από τον Κρόνο όταν θα πάει σην 15η Αιγόκερω και θα ισχύσει αυτή η επανεργοποίηση μέχρι 14 Φεβρουαρίου.  Ετσι θα συμπέσει χρονικά με την επιρροή της ολικής Σεληνιακής έκλειψης της 21/1 η οποία θα αφορά περισσότερο τα Σταθερα ζώδια αρχών Α δεκαήμερου και τα Παρορμητικά των δύο τελευταίων ημερών του Γ δεκαήμερου γεγονός που καθιστά τον Ιανουάριο ένα δύσκολο μήνα.

 

 

 

 

 

 

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here