Widgets Magazine

1. Έμπειρους κι αξιόλογους καθηγητές, με ήθος, με πολλά χρόνια ενασχόλησης με ατομικούς χάρτες και με αγάπη για το αντικείμενο.

2. Πλήρες και καλά δομημένο πρόγραμμα σπουδών.

3. Το διδακτικό team να είναι εξειδικευμένο προκειμένου να καλύπτει το τεράστιο υλικό της αστρολογικής γνώσης (ο καθένας στον τομέα του).

4. Η σχολή πρέπει να παρέχει σημειώσεις κι άφθονο εκπαιδευτικό υλικό.

5. Όμορφο και ασφαλές περιβάλλον διδασκαλίας.

6. Πρακτική εφαρμογή και ασκήσεις σπουδαστών.

7. Πιστοποίηση σπουδών.

Πως διαλέγουμε τη σχολή που θα φοιτήσουμε;

To βασικότερο ζήτημα στην επιλογή σχολής αστρολογίας είναι το βιογραφικό των δασκάλων που επιλέγουμε να μας διδάξουν! Είναι αρκετά καταρτισμένο το εκπαιδευτικό προσωπικό μιας σχολής ή είναι απλά αυτοδίδακτο; Δυστυχώς στην Ελλάδα αλλά και στον Παγκόσμιο χώρο δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι φορείς γνώσεων και έτσι η κάθε σχολή έχει δικά της κριτήρια πιστοποιήσεων. Η σχολή Εναλλακτική Παιδεία- Αστροπαιδεία κρατά φάκελο σπουδών με γραπτά διαγωνίσματα αλλά και εργασίες των σπουδαστών της ενώ παράλληλα είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας ως Κέντρο δια βίου μάθησης 1.

Αναζητήστε αν υπάρχει πλήρες δομημένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο χωρίζεται σε επίπεδα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σπουδαστές από όλες τις επιστημονικές κατευθύνσεις. Συχνά παρατηρείτε το φαινόμενο της μη συνοχής των μαθημάτων.

Εχει κάποιας μορφής Επίσημη αναγνώριση από φορέα που να ασχολείται με την εκπαίδευση; Έχει καταθέσει πρόγραμμα σπουδών καθώς και ωρολόγιο πρόγραμμα;

O χώρος διδασκαλίας είναι ευχάριστος με άνεση και ασφάλεια; Υπάρχει βιβλιοθήκη που να μπορεί κάποιος να βρει προτεινόμενη βιβλιογραφία;

Είναι η διδασκαλία απλή και κατανοητή; Αν δάσκαλος έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου μπορεί να το μεταφέρει και να το εξηγήσει πολύ απλά.

Διαθέτει επαρκές διδακτικό προσωπικό/ομάδα καθηγητών που να μπορεί να βοηθά και να λύνει απορίες των σπουδαστών;

Διαθέτει study groups που να λαμβάνουν άμεσες απαντήσεις σε πρακτικές εφαρμογές;

Η αστρολογία έχει ανάγκη από πρακτική εφαρμογή που γεννά χιλιάδες απορίες στο μυαλό των σπουδαστών.

Το διδακτικό team των καθηγητών είναι εξειδικευμένο ή διδάσκουν όλοι τα πάντα χωρίς διάκριση; Το πεδίο της αστρολογίας είναι άπειρο και δεν προλαβαίνει ένας δάσκαλος να μάθει τα πάντα ! Απαιτείται πλην της βασικής εκπαίδευσης να έχει εξειδίκευση σε κάποιο τομέα. Δεν μπορεί όλοι να διδάσκουν τα πάντα!

Ψυχολογική, ιατρική, προβλεπτικά συστήματα, αστροχαρτογεωγραφία, πολιτική εσωτερική, καρμική, εξελικτική συναστρίες κλπ, κλπ.

Εχει φροντιστήρια πρακτικής εφαρμογής; Η θεωρία επιβεβαιώνεται στην πράξη; Η αστρολογία απαιτεί θεωρία πείραμα και απόδειξη όπως όλες οι τεχνικές Επιστήμες (όπως η ψυχολογία, η κοινωνιολογία ακόμα και η Νομική).

Εχει ενισχυτική διδασκαλία σε σπουδαστές που είναι αδύναμοι να παρακολουθήσουν ένα τμήμα; (Δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες).

Παρέχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό σε σημειώσεις των καθηγητών; Ή παραπέμπουν σε γενικότητες του διαδικτύου;

Παρέχουν διαγνωστικά τεστ ώστε οι σπουδαστές να έχουν εικόνα της προόδου τους και ενστάλαξη της διδασκαλίας που έχουν λάβει;

Οι καθηγητές έχουν διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση σε σεμινάρια και διεθνείς συνεργασίες που να δίνουν το στίγμα της Παγκόσμιας Αστρολογικής κοινότητας ή μένουν απλά στα ελληνικά δεδομένα;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Ποιος σε διδάσκει;

1. Είναι πετυχημένος σε αυτό που κάνει; Εκτίθεται σε προβλέψεις; Έχει εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ή είναι ήξεις αφίξεις;

2. Eχει μάχιμη πορεία πολλών ετών σε πρακτική μελέτη χαρτών ώστε να έχει εμπειρία να μεταφέρει; Ή θεωριτικολογεί χωρίς να καταλήγει σε συμπέρασμα;

3. Εξηγεί απλά και σύντομα ή κάνει απλά επίδειξη θεωρητικών γνώσεων; Η αστρολογία στηρίζεται στη βάση της αποδείξεως των αποτελεσμάτων της.

4. Παρουσιάζει δικές του έρευνες, συμμετέχει σε συνέδρια στην διεθνή κοινότητα;

5. H εμπειρία του διδάσκοντα στον χώρο της Αστρολογίας είναι πολύ σημαντική γιατί έτσι μόνο μπορεί να μεταφερθεί στον ενδιαφερόμενο σπουδαστή.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΗ Απώλεια με το Χρώμα των μεγάλων Πλανητών
Επόμενο άρθροΗ υπεύθυνη χρήση της εξουσίας: Κρόνος – Πλούτωνας 2020
Η Βάσια Κόντη είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής από το 1989. Άρχισε να σπουδάζει Αστρολογία το 1994 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κολέγιο BristolSchoolofAstrology και στην σχολή του AlpheeLavoie στην Αμερική. Στην Ελλάδα παρακολούθησε τα μαθήματα της CosmicPatterns με καθηγητή τον κύριο Παναγιωτόπουλο αλλά και με πολλούς άλλους καταξιωμένους Δασκάλους. Ακολούθησαν πολλά επιμέρους σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2000 εργάζεται ως επαγγελματίας αστρολόγος, σε επίπεδο προσωπικών συνεδριών και αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με μόνιμες αλλά και περιοδικές στήλες που αφορούν προβλέψεις αλλά και θέματα Σύγχρονων σχέσεων Εχει παρουσιάσει διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση όπως το “Έχεις Άστρο” channel 9 , “Παρέα με τα ζώδια” στο blueskyαλλά και συμμετοχή σε πάρα πολλά magazinoκαι αποτελεί μόνιμη συνεργάτης του STARκεντρικής Ελλάδας του SuperB. Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή “Αστρα Εν Τάξει”κάθε Τρίτη βράδυ στο channel 9 Διακρίνεται για την επιτυχία της στις κοσμικές προβλέψεις (Πολιτική) αν και όπως διατείνεται δεν της αρέσει καθόλου η ενασχόληση με την πολιτική, ενώ με χιούμορ την αποκαλούν “Αυτοκράτειρα της Συναστρίας” - και το αποδέχεται εφόσον έχει εξειδικευθεί σε προβλέψεις προοδευτικών συναστριών,compositeκλπ Ανάμεσα στις δραστηριότητες της είναι και η συγγραφή ενός μέρους της Επιστημονικής Αστρολογικής Εγκυκλοπαίδειας με την ονομασία «Μαθήματα Σύγχρονης Αστρολογίας» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ερεχθηίδα 2ο βιβλίο της με θέμα «Ερωτικά Μαθήματα Αστρολογίας» Τα τελευταία χρόνια διδάσκει αστρολογία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “ΑΣΤΡΟΠΑΙΔΕΙΑ” αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως σε προχωρημένους και σε αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν Επαγγελματικά. Η Βασιλική Κόντη είναι ιδρυτικό μέλος του 1ου Ελληνικού Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων και φίλων της Αστρολογίας με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» και έχει διατελέσει Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο του συλλόγου που έγινε τον Νοέμβριο 2011 στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ όπου παρουσίασε το θέμα της «Εξελικτικής Αστρολογίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here