Widgets Magazine
 
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΙ
 
Πόσο δύσκολη σας κάνουν τη ζωή οι αρνητικές επιρροές των πλανητών… τι θα γινόταν άραγε αν είχαμε τη δυνατότητα να τις αποφύγουμε; Γιατί φοβόμαστε τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα; Λίγο παραπάνω Κρόνος μήπως μας έφτιαχνε τη ζωή πολύ καλύτερα;
 
Υπάρχουν πολλά είδη κοινού που ασχολούνται με την Αστρολογία. Το μεγαλύτερο μέρος παρακολουθεί υπό τύπου ψυχαγωγίας τα περιοδικά και τις εφημερίδες-συνήθως στην τελευταία σελίδα τους-τα αφιερώματα στα ζώδια και στο ποιος πλανήτης περνάει από πού, έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της απάντησης που περίμενε ,-ανάδρομος Ερμής γαρ- ή την αύξηση των εξόδων –και το μισθό που δεν φτάνει- εξαιτίας πάλι των αναγκών που βαρύνουν προσωρινά(πάντα) τον οικογενειακό προγραμματισμό –πάλι εξαιτίας κάποιας νέας σελήνης ή πανσελήνου που δεν τους ευνοούσε αρκετά. Συχνά δε, υπάρχει η πληγωμένη ερώτηση του συμβουλευομένου κάποιου Αστρολόγου για το “αν είναι η μοίρα του να ταλαιπωρείται μια ζωή” ή αν είναι “το γραμμένο του να πάρει 2 διαζύγια, να κάνει 3 παιδιά και μόνιμα να έχει παράπονα από τους υποψήφιους συντρόφους του” .Και σχεδόν πάντα ακολουθεί η γνωστή απάντηση για το ποιος φταίει, πάντοτε Αστρολογικά υποστηριζόμενο, κατά το μεγαλύτερο μέρος του κοινού πάντοτε.
 
Ετσι, λοιπόν με την έννοια κάλλιο να σου βγει το μάτι πάρα τ’ όνομα, η κακή φήμη του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα τους ακολουθεί από κοντά και οι άνθρωποι σκιάζονται στην υποψία του περάσματος από τα ωροσκόπια τους.
 
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;
 
Στατιστική και παρατήρηση είναι τα δύο μεγάλα όπλα της Αστρολογικής εργασίας. Κοιτώντας απλά πίσω τις ζωές μας, οι ίδιοι που ασχολούμαστε με την Αστρολογία σε τι άραγε θα αποδίδαμε τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές στη ζωή μας; Παρατηρώντας τις “εύκολες” όψεις τριγώνων και εξαγώνων ή τις “σκληρές”  τετραγώνων και αντιθέσεων που βέβαια μας έκαναν εκείνη τη στιγμή τη ζωή κόλαση, (αλλά μήπως στην πορεία η εξέλιξή μας ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που περιμέναμε); Μήπως τελικά αυτό που είναι σημαντικό και αξίζει δεν είναι η φάση της ταλαιπωρίας αλλά αυτό που τελικά απορρέει από αυτήν; Τρομάζουμε με ένα πέρασμα του Πλούτωνα από τον Ωροσκόπο ή με τα τετράγωνα και τις αντιθέσεις του Ουρανού από τον Ήλιο μας … και πώς να μην τρομάξουμε άλλωστε! Αφήνοντας όμως το χρόνο να κυλήσει απαλά, ας παρατηρήσουμε προσεκτικά να δούμε τι μας άφησε ψυχικά και πρακτικά στην καθημερινότητα μας και ας καταγράψουμε με λεπτομέρεια το πριν και το μετά. Τίποτα εξάλλου δεν γίνεται τυχαία και ασφαλώς δεν υπάρχουμε μόνο και μόνο για να είμαστε κάτω από έναν τέλειο προγραμματισμό δουλειάς-σπιτιού-οικογενείας-κοινωνικές σχέσεις και φιλίες και πάλι από την αρχή. Είμαστε κυρίως ένα μέρος του όλου , ένα αναπόσπαστο κομμάτι του παζλ της κοσμικής δημιουργίας , εξελλισσόμενο καθημερινά , προσθέτοντας λιθαράκι λιθαράκι ψυχικές εμπειρίες στο τεράστιο οικοδόμημα της επίγειας ύπαρξής μας προσπαθώντας να βελτιώσουμε και να βελτιωθούμε και μεις μέσα από αυτό, ξεχνώντας πολύ συχνά το λόγο της πορείας μας αυτής. Δεν είναι λοιπόν οι “εύκολες” γωνίες αυτές που μας προχωρούν και μας εξελίσσουν αλλά οι “σκληρές” και μάλιστα με αυτούς που αδίκως θεωρούμε “σκληρούς”!!!
 
Και πρώτος από όλους ο Κρόνος…
 
Θεωρείται ο μεγάλος τιμωρός, αυτός που στο άκουσμά του και μόνο, το κοινό ανατριχιάζει για την περίοδο που θα τον ακολουθεί στο ζώδιο του και θα τον ταλαιπωρεί φέρνοντάς του, του κόσμου τα δεινά. Χωρισμοί, διαζύγια, απολύσεις, καθυστερήσεις, άγχος, κατάθλιψη και μοναξιά είναι στη λίστα του πρωταρχικώς και όχι μόνο .Ενάντια στην κακή του φήμη όμως, στην πραγματικότητα είναι ο άριστος συνεργάτης του “καλού” Δία στην εξέλιξη και ανάπτυξη της προσωπικότητας μας. Χωρίς αυτόν , τι είδους Κρόνια περίοδο θα διανύαμε, τι διαπιστώσεις θα κάναμε ορθώς επί του εαυτούλη μας και πως θα προχωρούσαμε επαγγελματικά και προσωπικά αν δεν μας ανάγκαζε να δούμε μέσα μας τις πραγματικές μας ανάγκες; Ή ας φανταστούμε πχ μια συναστρία ερωτική, γαμήλια, φιλική ή και επαγγελματική, χωρίς Κρόνο να συμμετέχει ενεργά στη σύνδεση των ατόμων μεταξύ τους. Τι εγγυήσεις θα λαμβάναμε για σταθερότητα, χρονική διάρκεια και επιτυχία χωρίς το αυστηρό του βλέμμα να τσεκάρει την εξέλιξη των αποτελεσμάτων στο χρόνο; Πόσοι από μας δεν πήραμε τις καλύτερες δουλειές, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες καριέρας κατά τη διάρκεια της επιρροής του; Ακόμα πόσοι δεν ολοκληρώσαμε την προσωπική μας ζωή με ισχυρές δεσμεύσεις είτε γάμου, είτε απόκτησης απογόνου μέσα από την δική του αυστηρή καθοδήγηση; Ειδικότερα στις δύσκολες στιγμές που αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα με καθαρό μάτι, δεν ήταν εκείνος που φρόντισε για μας, πριν από μας, να μας ανοίξει τα μάτια προκειμένου να προβούμε σε μια σημαντική αγορά, ή σε μια απόφαση που δύσκολα θα παίρναμε εξαιτίας υπερβολικού στρεσαρίσματος ή φόβου για την πιθανότητα αποτυχίας; Ευτυχώς λοιπόν που υπήρχε εκεί και ανέλαβε την υποχρέωση και την ευθύνη μέσα από μας, γιατί πιθανότατα χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε κανέναν να μας κλωτσήσει την κατάλληλη στιγμή για να πούμε το μεγάλο <<Ναι>>. Είναι λοιπόν ψεύτικη η φήμη που τον ακολουθεί ότι ζορίζει, συνθλίβει, καταστρέφει στο πέρασμά του; θα ταν ψέμα να πούμε κάτι τέτοιο! Μια και πολλές φορές έχει γκρεμίσει τα πάντα στο διάβα του …τα πάντα που ήταν ψεύτικα, σαθρά, χτισμένα σε μη γερές βάσεις καταρρέουν
υπό την επιρροή του, ποτέ άδικα όμως. Έχει εξάλλου τη συνήθεια να μην χαϊδεύει τα αυτιά σε κανέναν… Έχεις κακό γάμο και έλλειψη επικοινωνίας και επιθυμίας για το ταίρι σου; Αλλά δεν χωρίζεις από συνήθεια, ή γιατί δεν έχεις κάτι άλλο ή γιατί δεν θέλεις να αλλάξεις τις σταθερές σου ; ΖΕΙΣ ουσιαστικά σε ένα ψέμα που δεν θέλεις να παραδεχθείς ότι υπάρχει, γιατί απλά νομίζεις ότι δεν σε συμφέρει. Έρχεται λοιπόν με φόρα και σε τραβάει από το μανίκι-κυρίως την πρώτη φορά και πριν γυρίσει ανάδρομος- και σου λέει: Φίλε μου, δεν ζεις, δεν προχωράς μπροστά λέγοντας ψέματα στον εαυτό σου και στους άλλους, δεν εξελίσσεσαι σαν ψυχή και σαν πνεύμα αν δεν βρεις τις αλήθειες σου… και οι αλήθειες σου είναι εδώ! Πάρε τις , αντιμετώπισέ τις, χώρισε, ή διόρθωσε μέσα από πόνο, από θλίψη από κλάμα… αλλά ζήσε αληθινά, ζήσε το πολύτιμο δώρο της ζωής δημιουργικά και πραγματικά χωρίς να φοβάσαι να προχωρήσεις… γιατί αν δεν προχωρήσεις (εδώ έρχεται η αναδρομή του) θα σε προχωρήσω εγώ με το ζόρι. Θα σε μεγαλώσω, θα σε ωριμάσω και την επομένη θα έρθω για να δω τι έμαθες από αυτό. Και θυμήσου όταν χάνεις, τουλάχιστον μάθε το μάθημα. Αυτό θα πει εξέλιξη, αυτό θα πει εμπειρία ψυχής, αυτό θα πει μαθαίνω από τα λάθη μου, έστω και με κόπο, εξάλλου μήπως υπάρχει περίπτωση να μάθω κάτι στα σοβαρά και να προχωρήσω όταν είμαι τρισευτυχισμένος και χορεύω ανέμελα στη βροχή; Η ωριμότητα απαιτεί σκέψη και η σκέψη σιωπή. Αυτός είναι ο Κρόνος, ο πρώτος μεγάλος παρεξηγημένος από αυτούς που θα ακολουθήσουν σαν μια πρώτη παρατήρηση στην εξελικτική διαδικασία της ανθρώπινης ψυχής.

 

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟι μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2018 για τα 12 ζώδια
Επόμενο άρθροΕρμηνεύοντας αστρολογικά τη ζωή του John Ronald Reuel Tolkien
Η Βάσια Κόντη είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής από το 1989. Άρχισε να σπουδάζει Αστρολογία το 1994 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κολέγιο BristolSchoolofAstrology και στην σχολή του AlpheeLavoie στην Αμερική. Στην Ελλάδα παρακολούθησε τα μαθήματα της CosmicPatterns με καθηγητή τον κύριο Παναγιωτόπουλο αλλά και με πολλούς άλλους καταξιωμένους Δασκάλους. Ακολούθησαν πολλά επιμέρους σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2000 εργάζεται ως επαγγελματίας αστρολόγος, σε επίπεδο προσωπικών συνεδριών και αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με μόνιμες αλλά και περιοδικές στήλες που αφορούν προβλέψεις αλλά και θέματα Σύγχρονων σχέσεων Εχει παρουσιάσει διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση όπως το “Έχεις Άστρο” channel 9 , “Παρέα με τα ζώδια” στο blueskyαλλά και συμμετοχή σε πάρα πολλά magazinoκαι αποτελεί μόνιμη συνεργάτης του STARκεντρικής Ελλάδας του SuperB. Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή “Αστρα Εν Τάξει”κάθε Τρίτη βράδυ στο channel 9 Διακρίνεται για την επιτυχία της στις κοσμικές προβλέψεις (Πολιτική) αν και όπως διατείνεται δεν της αρέσει καθόλου η ενασχόληση με την πολιτική, ενώ με χιούμορ την αποκαλούν “Αυτοκράτειρα της Συναστρίας” - και το αποδέχεται εφόσον έχει εξειδικευθεί σε προβλέψεις προοδευτικών συναστριών,compositeκλπ Ανάμεσα στις δραστηριότητες της είναι και η συγγραφή ενός μέρους της Επιστημονικής Αστρολογικής Εγκυκλοπαίδειας με την ονομασία «Μαθήματα Σύγχρονης Αστρολογίας» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ερεχθηίδα 2ο βιβλίο της με θέμα «Ερωτικά Μαθήματα Αστρολογίας» Τα τελευταία χρόνια διδάσκει αστρολογία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “ΑΣΤΡΟΠΑΙΔΕΙΑ” αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως σε προχωρημένους και σε αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν Επαγγελματικά. Η Βασιλική Κόντη είναι ιδρυτικό μέλος του 1ου Ελληνικού Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων και φίλων της Αστρολογίας με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» και έχει διατελέσει Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο του συλλόγου που έγινε τον Νοέμβριο 2011 στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ όπου παρουσίασε το θέμα της «Εξελικτικής Αστρολογίας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here