Widgets Magazine

Δημητροπούλου Νικόλ

Δυο πανίσχυροι πλανήτες με δυνατά αιτήματα, συναντιούνται τον Γενάρη του 2020 στον άξονα καρκίνου-αιγόκερου. Οι δυο αυτοί μεταμορφωτικοί πλανήτες, όταν συναντιούνται παράγουν μεγάλα κοσμικά γεγονότα, τα οποία αποτυπώνονται σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.  Ο Κρόνος απο τη μια σύμβολο των ορίων, του περιορισμού,του χρόνου και της εξουσίας και ο πλούτωνας απο την άλλη σύμβολο της αναγέννησης, μεταμόρφωσης και της εξέλιξης, είναι δυο πανίσχυροι πλανήτες που αλλαζουν δομές. Επιπλέον εξελίσσουν την κοινωνία, ανατρέπουν δυνάμεις και πολιτικές εξουσίες. Οι δυο αυτοί πλανήτες χαρακτηρίζονται κοσμικοί, καθώς είναι αυτοί που προκαλούν και τις βαθιές εσωτερικές διεργασίες, την προσωπική μας αναγέννηση.

Το 2001 βρέθηκαν σε όψη αντίθεσης στα ζώδια Διδύμου – Τοξότη. Το κοσμικό γεγονός που γεννήθηκε ήταν τα γεγονότα της 11ης  Σεπτεμβρίου που σημάδεψαν για πάντα την ζωή της ανθρωπότητας. Ο Κρόνος στους Διδύμους. Οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν τα μεταφορικά μέσα και κοντινά ταξίδια. Ο Πλούτωνας στον Τοξότη. ο Τοξότης συμβολίζει τα μακρινά ταξίδια και τις θρησκείες. Αυτοί άλλαξαν για πάντα την αίσθηση ασφάλειας μας στα ταξίδια, είτε κοντινά ειτε μακρινά και με αφορμή θρησκευτικούς λόγους (τοξότη) χτυπήθηκαν συμβολικά οι δίδυμοι πύργοι. Εκεί εργάζονταν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων (δίδυμοι). Ο άξονας δίδυμοι – τοξότης αντιπροσωπεύει τις γλώσσες και τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Η συνάντηση αυτή σηματοδότησε μια νέα εποχή, ενώ η αίσθηση της ασφάλειας χάθηκε. Το γεγονός αυτό άλλαξε την καθημερινότητα στον πλανήτη και χαράχτηκε στην ιστορία και την μνήμη όλων.

Αυτού του είδους τα γεγονότα όμως επηρρεάζουν και βαθειά σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Η θρησκευτική πίστη, η αίσθηση της ασφάλειας αναθεωρήθηκαν. Οι άνθρωποι πέρα από εθνικότητες και θρησκευτικά δόγματα, ήρθαν κοντά. Η ανθρώπινη αξία πάνω απ ολα, πέρα απο σύνορα (Τοξότης), θρησκεία (Τοξότης) και εθνικότητες(Δίδυμοι). Ο Κρόνος ξεγύμνωσε τα κοινωνικά στερεότυπα και ο Πλούτωνας μεταμόρφωσε την εικόνα. Η ανθρωπότητα εξελίχτηκε μέσα από τον πόνο και την απώλεια. Τελικά η ανθρώπινη αξία και υπόσταση είναι τελικά αυτο που συνδέει όλους μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο, αυτη είναι και η κοινή ταυτότητα της ανθρωπότητας….

Λίγο πριν ξανασυναντηθούν οι δυο αυτοί πλανήτες οι σκέψεις ειναι πολλές….τα ζώδια δείχνουν το πεδίο δράσης και αυτή την φορά πρωταγωνιστεί ο άξονας καρκίνου –αιγόκερου. Ο 4ος-10ος οίκος, οικογένεια και κοινωνία. Η σελήνη κυβερνήτης του Καρκίνου, σύμβολο της μάνας και του θηλυκού, ο Κρόνος ο κυβερηνήτης του Αιγόκερου, σύμβολο ορίων, πατρικής φιγούρας και δικαιοσύνης. Ο Κρόνος πανίσχυρος μέσα στο σπίτι του Αιγόκερου θα δείξει την μεγάλη ισχύ του. Σε κοσμικό επίπεδο οι εξουσίες θα δοκιμαστούν, θα καταρρεύσουν, η ανθρωπότητα θα επαναπροσδιορίσει τους θεσμούς και τα κοινωνικά πρότυπα που την διέπουν. Ισως επαναπροσδιοριστεί και η πατριαρχία. Η κοινωνία μας όπως την γνωρίζουμε θα αλλάξει, θα αναγεννηθεί και θα μεταμορφωθεί. Οι ισχυρές εξουσίες θα κλονιστούν. Η αλλαγή όμως και η λύτρωση έρχονται μέσα από πόνο και απώλεια. Κι εδώ η ισχυρή αυτή σύνοδος στο ζώδιο του Αιγόκερω θα αποτυπωθεί και σε συλλογικό και ατομικό επιπεδο. Ο θεσμός του γάμου θα επαναπροσδιοριστεί, ως κοινωνική εικόνα(Αιγόκερως)  η αξία της οικογένειας(Καρκίνος) ως βασική ανάγκη(Σελήνη) θα αποτιμηθεί. Αυτο τονίζεται και απ την διέλευση του βόρειου δεσμού στον καρκίνο και του νότιου στον Αιγόκερω. Η ανάγκη να αφουγκραστούμε τις εσωτερικές μας ανάγκες θα γίνει έντονη. Το συναίσθημα(Καρκίνος) θα γίνει η εσωτερική μας δύναμη, από εκεί θα αντλήσουμε την  δυναμή μας, απ το βαθύ συναίσθημα μας και τις εσωτερικές επιθυμίες μας.

Η ασθένεια της εποχής που είναι η κατάθλιψη, απορρέει απο την αποκοπή του ανθρώπου απ το συναίσθημα του. Χάσαμε στο βωμό της κοινωνικής καταξίωσης και εικόνας (Αιγόκερως) την επαφή μας με το συναίσθημα (Σελήνη) με την οικογένειά μας (Καρκίνος) που είναι η δύναμη μας και το λιμάνι μας, ο πυρήνας του κυττάρού μας. Η οικογένεια είναι βασικό συστατικό για την ευτυχία μας για την προσωπική μας αποδοχή και την αίσθηση του ανήκειν. Είναι η ρίζα μας. Ο γάμος ως θεσμός (Αιγόκερως) θα περάσει κρίση, οι γάμοι ως σύμβαση και κοινωνικής εικόνας θα καταρρεύσουν. Το συναίσθημα και οι βαθύτερες ανάγκες, ο έρωτας και η δημιουργία θα ειναι οι πρωταρχικές ανάγκες. Η στροφή στον εσωτερικό μας εαυτό και στις προσωπικές μας επιθυμίες , σε αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους θα είναι το μάθημα αυτής της συνάντησης. Θα αναγγενηθεί μέσα απ την κατάρευση μια νέα μορφή σχέσης. Οτι δεν περιέχει αγάπη αληθινή θα καταρρεύσει και θα δώσει χώρο στον έρωτα, την αγάπη και την αποδοχή των συναισθημάτων μας.

Ο έρωτας περνάει κρίση. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ερθουν σε ερωτική επαφή οπως παλιότερα.  Το φύλο, η ηλικία, η κοινωνική καταξίωση δεν θα είναι πλέον καθοριστικά στις αποφάσεις μας. Βασικό συστατικό των σχέσεων θα είναι ο έρωτας. Ο αληθινός έρωτας που ενώνει δυο ανθρώπους και τους εξυψώνει. Η ερωτική ενέργεια ειναι ιερή και ήρθε η ώρα να της δώσουμε την αξία που της αντιστοιχεί. Ο ρόλος της μητέρας (Σελήνης) και πατέρας (Κρόνος) επίσης θα επαναπροσδιοριστούν. Ο Καρκίνος και ως σύμβολο της θηλυκής αρχής και ο Αιγόκερως ως πατρική αρχή θα έρθουν πιο κοντά, θα εξισορροπιστούν οι ενέργειες.  Θα εναρμονιστούν οι θηλυκές με τις αρσενικές ενέργειες.

Οι πλανήτες απαιτούν αλήθεια και να ακολουθούμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στην ευτυχία. Ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε την ασφάλεια μας ή συγκρουστούμε με τα κοινωνικά στερεότυπα. Άλλωστε διδαχτήκαμε οτι η ανθρώπινη ζωή ειναι πάνω απ όλα. Η επελευθέρωση έρχεται μέσα από απώλεια, η συνειδητοποίηση μέσα απο ενδοσκόπηση  και η εξέλιξη μέσα απο τον πόνο. Η κοινωνία θα εξελιχτεί, οι δομές θα αλλάξουν και η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Εκείνης της εσωτερικής διεργασίας, της μεταλλακτικής, αναγεννητικής επαφής με το συναίσθημα μας ……

Ανάλογα με το που διελαύνουν στο προσωπικό μας γενέθλιο χάρτη θα δούμε που θα βιώσουμε την προσωπική μας αναγέννηση:

1ος οίκος: εδώ η προσωπικότητα μας και το ΕΓΩ μας θα δεχθούν την βαθιά επιρροή.

2ος οίκος: κρίση στις αξίες και στην αυτοπεποίθηση. Η οικονομική διαχείριση θα αλλάξει και θα αναθεωρηθούν οι αξίες.

3ος οίκος: η επικοινωνία θα γίνει πιο ουσιαστική, οι σχέσεις με συγγενείς και αδέρφια θα δεχτούν την μεταμορφωτική διαδικασία και θα ξεκαθαρίσουν. Οι δυνατές σχέσεις θα ανανεωθούν.

4ος οίκος: η σχέση με την οικογένεια μας, την πατρίδα και το σπίτι μας θα περάσει κρίση και θα αναθεωρηθεί. Θα δημιουργηθούν δεσμοί δυνατοί.

5ος οίκος: Ο έρωτας, η δημιουργία και τα παιδιά στο επίκεντρο της μεταμορφωτικής διαδικασίας. Νέοι έρωτες και δημιουργία θα αλλάξουν τον άνθρωπο

6ος οίκος: Η υγεία και η εργασία θα δεχτούν την βαθειά μεταλλακτική διεργασία . Αλλαγή στην διατροφή και στην καθημερινότητα.

7ος οίκος: Ο γάμος και οι συνεργασίες, οι σχέσεις γενικότερα θα απασχολήσουν όσους βιώσουν την σύνοδο αυτή στον 7ο οίκο. Οι σχέσεις θα αλλάξουν μορφή, θα επαναπροσδιοριστούν.

8ος οίκος: Σε αυτόν τον βαθύ και εσωτερικό οίκο, η στροφή προς την ψυχοθεραπεία και η εσωτερική ενδοσκόπηση θα γίνει προτεραιότητα. Εδώ γίνεται η πιο εσωτερική διεργασία και ο άνθρωπος θα αναγεννηθεί εσωτερικά.

9ος οίκος: Η επαφή με την θρησκεία, την φιλοσοφία, η ανάγκη για μακρινά ταξίδια και επαφή με πολιτισμούς και κουλτούρες θα απασχολούν όσους βιώσουν εκεί την σύνοδο. Επίσης η μόρφωση και τα πτυχία θα είναι απαραίτητα για την εξέλιξη.

10ος οίκος: Η καριέρα και η κοινωνική καταξίωση, η εικόνα του ανθρώπου στην κοινωνία, καθώς και η σχέση με έναν απ τους γονείς μας θα δεχτούν τις αναγεννητικές επιρροές της συνόδου.

11ος οίκος: Ένας ευχάριστος οίκος, της φιλίας και του οράματος, των στόχων μας θα επαναπροσδιοριστεί και θα φέρει νέες ιδεές, νέα οράματα, ανανέωση μέσα από ομάδες και συλλογικότητα.

12οςοίκος: ο βαθύς οίκος του ασυνειδήτου, των μυστικών και των εσωτερικών μας φόβων θα δεχτεί αυτή την δυνατή σύνοδο και ο άνθρωπος θα έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του, την εσωτερικότητα του και με όσα κρύβονται βαθειά μέσα του. Ένας νέος πιο δυνατός άνθρωπος θα αναδυθεί μετά απο αυτή την διέλευση.

 

Κλείνοντας να αναφέρω ότι η επιρροή έχει ήδη ξεκινήσει και τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε βάθος χρόνου.

Δημητροπούλου Νικόλ

 

 

 

Widgets Magazine

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here