Widgets Magazine

Υπάρχει ένας μύθος για μια γυναίκα, που στα σωθικά της μεγάλωνε ένα φίδι. Εκείνη δεν το γνώριζε, παρά το ότι με τον καιρό, άρχισε να νιώθει ενοχλήσεις. Τις συνήθιζε. Οι ενοχλήσεις γίνονταν πόνοι όσο το φίδι μεγάλωνε και κουλουριαζόταν στα σπλάχνα της αλλά εκείνη πειθανάγκαζε τον εαυτό της ότι αυτό ήταν το φυσιολογικό. Όλο και συνήθιζε. Μέχρι που το σώμα της δεν εξυπηρετούσε, ήταν μικρό για το φίδι που τρεφόταν από εκείνη. Αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια, όταν πλέον ο πόνος ήταν αφόρητος…

Κανείς δεν νιώθει ευχάριστα με τις κρίσεις. Είναι άβολες, είναι επίπονες, κάποιες φορές νιώθεις τον πόνο αυτό μέχρι το μεδούλι. Είναι οι περίοδοι εκείνες, που τα δικά μας «φίδια»  τράφηκαν και αναπτύχθηκαν τόσο, ώστε να ζητούν και τα ίδια απελευθέρωση.

Για όσους έχουν Φώτα, πλανήτες και σημαντικά μαθηματικά σημεία από την 22η έως και την 27η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), είναι μία τέτοια περίοδος. Η έκλειψη Σελήνης που γίνεται στις 24°04’ του Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, ανοίγει την ντουλάπα για να αντιμετωπίσουμε τον σκελετό που κρύβαμε μέσα.

Ο Αιγόκερως, έτσι κι αλλιώς, είναι ένα δύσκολο ζώδιο για την Σελήνη, που δεν καλύπτει την βασική της ανάγκη, εκείνη της συναισθηματικής ασφάλειας. Μία σεληνιακή έκλειψη εκεί, ειδικά σε επαφή με τον Νότιο Δεσμό, είναι βέβαιο ότι θα ανασύρει ανασφάλειες, αγκυλώσεις και αδυναμίες. Ο Κρόνος, μέσα στο σπίτι του, απαιτεί σοβαρότητα και συναισθηματική ωρίμανση, κάτι που δεν προκύπτει ασφαλώς από μόνο του αλλά έπειτα από συνειδητοποίηση και προσωπική δουλειά.

Όλα αυτά, μέσω κρίσεων λοιπόν. Συναισθηματικών, προσωπικών, οικογενειακών, ό,τι αφορά το ωροσκόπιο του καθενός. Ο Πλούτωνας, έρχεται «αγκαλιά» με την Σελήνη, να κάνει φανερή την ύπαρξη του «φιδιού» μέσα μας. Ο Πλούτωνας αποκαλύπτει, «σκοτώνει», τελικά όμως, μεταμορφώνει. Και τότε, την ώρα της κρίσης,  που νομίζουμε ότι ξαφνικά δεν έχουμε έλεγχο σε τίποτα, γίνεται η σημαντικότερη αποκάλυψη: Η ανάγκη ελέγχου, πρέπει να στραφεί στον ίδιο μας τον εαυτό. Όλα τα υπόλοιπα, είναι ψευδαίσθηση. Μόνο όταν «καθαρίζουμε» από προσκολλήσεις και κατάλοιπα, αφήνουμε το πεδίο καθαρό για να βρουν χώρο να αναπτυχθούν όλα όσα μας περιμένουν. Κάτι πρέπει να πεθάνει για να γεννηθεί κάτι νέο, κι αυτό είναι το βασικό ζητούμενο της έκλειψης που μοιραία (κι εδώ η λέξη «μοιραία» έχει κυριολεκτική σημασία) θα ενεργοποιήσει ακόμα και με τη βία όσα πρέπει να γίνουν για να έρθει η πολυπόθητη μετάλλαξη. Όσα διαπραγματεύεται η έκλειψη αυτή δε, πηγαίνουν πολύ βαθιά στον χρόνο…

Από την άλλη, θα μπούμε σε διαδικασία να αναμετρηθούμε και με τα σημεία εκείνα που νιώθουμε ανεπάρκεια. «Τι έχω καταφέρει;», «τι είχα ανάγκη και δεν το έχω;». Ο Κρόνος, κυβερνήτης του ζωδίου στο οποίο λαμβάνει χώρα η έκλειψη, δεν έχει σκοπό να διευκολύνει την κατάσταση. Στον χάρτη της έκλειψης, τον βλέπουμε σε όψη αντίθεσης με την Αφροδίτη, κάτι που κάνει ακόμα πιο έντονο το συναίσθημα της συναισθηματικής αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και της υλικής ανεπάρκειας. Είναι σαν να υπάρχει κάποιου είδους ακύρωση. Αυτό μεταφράζεται σε συναισθηματικό «πάγωμα», μία αδυναμία στο να τροφοδοτηθούμε και να τροφοδοτήσουμε συναισθηματικά και υλικά. Αλλά βοηθά επιπλέον και στη συνειδητοποίηση του τι έχει λήξει και πρέπει να απομακρυνθεί και στην αναγνώριση του τι τελικά έχουμε ανάγκη και πως θα αρχίσουμε να το επιδιώκουμε. Για να υπάρχει περιορισμός, κάτι δεν λειτουργεί.

Οι εκλείψεις λειτουργούν αφαιρετικά και δυστυχώς, για κάποιους αυτό είναι κυριολεκτικό. Ό,τι πρέπει να φύγει, να τελειώσει, το κάνει σε τέτοιες περιόδους. Θα δούμε και μαζικές αποχωρήσεις σε κοσμικό επίπεδο…  Με όσα δεν μπορούμε να ορίσουμε, δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι. Ας στραφούμε σε εκείνα που μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε. Εδώ, υπάρχει και ο Ποσειδώνας που λειτουργεί επιβοηθητικά και διευκολύνει την κατάσταση, υπενθυμίζοντας μας ότι με πίστη και όραμα, όλα μπορούν να γίνουν.

Η έκλειψη αυτή, θα λειτουργεί για μεγάλο διάστημα, ειδικά για όσους επηρεάζονται άμεσα. Άλλωστε οι μεταμορφώσεις απαιτούν χρόνο και οι δύο άμεσοι εμπλεκόμενοι, Κρόνος και Πλούτωνας, έχουν άπειρη υπομονή. Θα «βουτήξουμε», όσο βαθιά χρειαστεί. Σκεφτείτε το ως εξής: Κλείνουν τα φώτα και έρχεται ο βαθύς, εγγενής φόβος  για το σκοτάδι να μας ακινητοποιήσει. Κι εκεί, έρχεται ο απωθημένος ή μη εφιάλτης μας, να κάτσει απέναντι μας. Ας τον αφήσουμε να μιλήσει κι ας του μιλήσουμε κι εμείς. Θα ανάψουν τα φώτα, θα έχουμε κάνει μία σημαντική συνειδητοποίηση,  πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και να χτίσουμε στην πορεία και αυτό μεταφράζεται σε ωρίμανση. Θα λύσουμε τα «μάγια» αγκυλώσεων που μας κρατούν δέσμιους. Ποιος φοβάται την αλήθεια; Μέχρι να την αντιμετωπίσει, δεν ξέρει πόσο απελευθερωτική μπορεί να γίνει. Άλλωστε, είτε θέλουμε να το αποδεχτούμε είτε όχι, το φίδι μέσα μας υπάρχει, τρέφεται και αναπτύσσεται. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στα φίδια. Απλά οι ψυχές μας, δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Ας ελευθερωθούν κι εκείνα, κι εμείς…

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here