Widgets Magazine

Κάθε Νέα Σελήνη, χαρακτηρίζεται από την ορμή, την θέληση να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος, κι εδώ, είναι σαν να ξεκινάει κι η φύση η ίδια τον δικό της. Γίνεται στις 15° 17’ του Κριού, του ζωδίου της γονιμοποίησης, της αρχής των πάντων. Από τον Κριό ξεκινάει ο σπόρος για να δώσει αργότερα καρπούς.

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη όμως, έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά, που την καθιστούν πιο συγκρατημένη. Καταρχάς, το τετράγωνο με τον Κρόνο.  Ο Κρόνος περιορίζει, συγκρατεί, ακυρώνει.  Παρατηρούμε όμως και το εξής: Η Νέα Σελήνη, βρίσκεται σε τετράγωνο με την μοίρα της έκλειψης της 6ης Ιανουαρίου, που είχε πολλά Κρόνια χαρακτηριστικά, κι αυτό σημαίνει ότι η περίοδος θα χαρακτηριστεί από γεγονότα, με αφαιρετική ή περιοριστική φύση και σε προσωπικό αλλά και σε κοσμικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Ερμής σε ορθή πορεία πλέον (στην σκιά του όμως), συνεχίζει να βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα ενώ και η Αφροδίτη από το ζώδιο των Ιχθύων, πλησιάζει τον τελευταίο. Άρα, η ικανότητα διάκρισης των πραγμάτων, δεν είναι ακόμα ενεργή ενώ η περίοδος μπορεί να χρωματιστεί από απογοητεύσεις και ουτοπικές καταστάσεις. Η συνάντηση τους με τον Δία σύντομα, διογκώνει τα πράγματα και μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές και αστοχίες, είτε είναι συναισθηματικές, είτε οικονομικές, είτε επικοινωνιακές.

Κρόνος, Νότιος Δεσμός και Πλούτωνας, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Η ενέργεια τους είναι από καιρό αναμεμιγμένη και όσο προχωράμε, θα γίνεται εντονότερη. Υπάρχει έντονα καρμικό στοιχείο αυτό το διάστημα, όπου σοβαρά και μοιραία γεγονότα λαμβάνουν χώρα. Η ενεργοποίηση της έκλειψης της 6ης Ιανουαρίου δε, όπως προαναφέρθηκε, θα δώσει σοβαρά γεγονότα το επόμενο διάστημα, ειδικά στις χώρες που βρίσκονται εντονότερα στην σφαίρα επιρροής της. Επιθέσεις, ατυχήματα, εκρήξεις και φυσικά φαινόμενα, θα λάβουν χώρα σε μεγαλύτερο βαθμό από τον συνηθισμένο.

Όχι, δεν είναι μία περίοδος που μπορεί εύκολα να γίνει το “δικό μας”, παρά το ότι η παρόρμηση για κάτι τέτοιο, θα είναι έντονη. Είναι σχεδόν ειρωνικό: Η Νέα Σελήνη που έχει τόση ανάγκη για “γκάζι” να αναγκάζεται να περιορίζεται σαν κάτι να πατάει φρένο. Ούτε ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Άρης, έχει την δυνατότητα δράσης που θα ήθελε, σε όψη 135° και αντιπαραλληλία ταυτόχρονα με τον Κρόνο.

Πρόκειται για μία Νέα Σελήνη, που θέλει δεύτερη σκέψη πριν την όποια δράση, εάν κι εφόσον είναι επιτρεπτή η τελευταία. Περισσότερη οργάνωση και μέτρο, πράγματα που είναι αντίθετα με την φύση της κι εκεί εντοπίζεται η δυσκολία. Οι μέρες που θα ακολουθήσουν, θα δώσουν αυτή την ευκαιρία.

Τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού του δευτέρου δεκαημέρου (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κι Αιγόκεροι) και όσοι έχουν πλανήτες και προσωπικά σημεία σε αυτά, κοντά στην 15η μοίρα, επηρεάζονται πιο άμεσα. Εκεί, λόγω της ενεργοποίησης της έκλειψης, είναι πιθανόν να εκφραστούν πιο έντονα τα γεγονότα, είτε με την μορφή επανάληψης (θυμηθείτε τον Ιανουάριο που πέρασε), είτε με την μορφή νέων καταστάσεων και αλλαγών. Προσπαθήστε να αποφύγετε την διόγκωση όσων βιώνετε και να γυρίσετε σελίδα με γνώμονα την λογική, και την παραδοχή του ότι για να ξεκινήσει κάτι νέο στην ζωή, πρέπει έστω και συμβολικά, να πεθάνει κάτι άλλο, αφήνοντας χώρο στην μετέπειτα ανάπτυξη και εξέλιξη.

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθρο‘Ερμής ορθός μαζί με Ποσειδώνα. Οι ενέργειες μετά
Επόμενο άρθροΣυμβουλές περί Κρόνιας διαχείρισης κατά τα πέρασματα του.
Η Νόνα Βουδούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι. Η αγάπη της για την Αστρολογία εκδηλώθηκε πολύ νωρίς κι ως φυσικό επακόλουθο προέκυψε η φοίτηση και η ολοκλήρωση των σπουδών Αστρολογίας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ''Εναλλακτική Παιδεία'' και η παρακολούθηση εξειδικευμένων αστρολογικών σεμιναρίων από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διδάχθηκε Ωριαία Αστρολογία από την Μαίρη Γαλανού στην σχολή "Εναλλακτική Παιδεία" και συνεχίζει να εξειδικεύεται στην Καρμική, Δρακωνική και Εξελικτική Αστρολογία. Πιστεύει ακράδαντα δε , ότι η μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ. Συνεργάζεται με το Oroskopos.gr και με το ΙΑΜ Infinity Astrological Magazine της Smiljana Gavrancic ανάμεσα σε αστρολόγους από όλο τον κόσμο ως αρθρογράφος . Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here