Widgets Magazine

Μία νέα χρονιά ξεκινά πάντα με προσδοκίες, θετική διάθεση και αισιοδοξία. Είναι τουλάχιστον «αμήχανο» για έναν αστρολόγο, να πρέπει να χρησιμοποιήσει λέξεις δύσκολες για να περιγράψει το πρώτο μεγάλο αστρολογικό γεγονός του νέου έτους. Όμως, το Σύμπαν μας υπερβαίνει κι αν είναι να προσεγγίσουμε κάτι, ας είναι με αλήθεια.

Η μερική έκλειψη Ηλίου της 6ης Ιανουαρίου 2019 λοιπόν, δεν είναι εύκολη. Η πρώτη ‘’νέα αρχή’’ (αυτό σημαίνει η Νέα Σελήνη, το άνοιγμα ενός κύκλου), έχει την βαριά οσμή του Κρόνου και του Πλούτωνα, εφόσον γίνεται πολύ κοντά στο μεσοδιάστημα των δύο, στις 15° 25’ του Αιγόκερω. Αν θα έπρεπε να την περιγράψουμε με μία λέξη, αυτή θα ήταν η «αφαίρεση». Είναι σαν να ξεκινάει κάτι που ως προϋπόθεση έχει την έλλειψη ενός άλλου. Πρόκειται για μία καθαρτική περίοδο, που θα μας ωθήσει να κατανοήσουμε ότι το σκληρό πρόσωπο της ζωής, είναι απαραίτητο για να εκτιμήσουμε αλλιώς τις καταστάσεις. Είναι μία συνθήκη μοιραία, κι όπως όλες οι μοιραίες συνθήκες, διδακτική.

Στον χάρτη της έκλειψης, ο Δίας πλησιάζει σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου τον Ποσειδώνα. Αυτό μας υποψιάζει ότι τα καιρικά φαινόμενα, ειδικά σε σχέση με το νερό, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές δυσκολίες αυτό το διάστημα. Παράλληλα, η Αφροδίτη από το ζώδιο του Σκορπιού, έτοιμη να κλείσει έναν μεγάλο κύκλο από αυτή τη θέση, σχηματίζει όψη 150° με τον Ουρανό, ο οποίος βρίσκεται σε στάση: Αίσθημα ανικανοποίητου, τάσεις ρήξεων και απελευθέρωσης και παράλληλα, συναισθηματικά διλήμματα και απογοητεύσεις. Γενικά, στον χάρτη της έκλειψης υπάρχει έντονο το στοιχείο της αποστασιοποίησης και της συναισθηματικής απόστασης με έκδηλη την Κρόνια αυστηρότητα αλλά και θλίψη.

Ο Άρης και κατόπιν ο Κρόνος, θα ενεργοποιήσουν την έκλειψη, δίνοντας δύσκολα γεγονότα σε κοσμικό επίπεδο, κάνοντας αισθητή την πολεμική ατμόσφαιρα κυριολεκτικά αλλά και σε πολιτικο – κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Δυστυχώς, πρόκειται για μία περίοδο κατά την οποία μεγάλα ατυχήματα θα σοκάρουν την ανθρωπότητα. Σε προσωπικό επίπεδο, όσοι επηρεάζονται, ας θυμούνται ότι δεν έχουμε έλεγχο στα πάντα. Όσα μας υπερβαίνουν, μπορούν να μας διδάξουν. Όσα εκλείψουν, μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για την αρχή ενός νέου κύκλου. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει ευχάριστα, είναι κάτι ποτισμένο με “πρέπει” και ψυχρή διάθεση.

Η έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου 2018, θα επηρεάσει πρωτίστως όσους έχουν γεννηθεί στα μέσα του Β’ δεκαημέρου των Παρορμητικών Ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και όσους έχουν πλανήτες και μαθηματικά σημεία, κοντά στη 16η μοίρα των ζωδίων αυτών.

 

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑστρολογία: Η αγγελιοφόρος του φωτός.
Επόμενο άρθροΟι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις από 7 έως και 12/1/2019
Nόνα Βουδούρη
Η Νόνα Βουδούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι. Η αγάπη της για την Αστρολογία εκδηλώθηκε πολύ νωρίς κι ως φυσικό επακόλουθο προέκυψε η φοίτηση και η ολοκλήρωση των σπουδών Αστρολογίας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ''Εναλλακτική Παιδεία'' και η παρακολούθηση εξειδικευμένων αστρολογικών σεμιναρίων από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διδάχθηκε Ωριαία Αστρολογία από την Μαίρη Γαλανού στην σχολή "Εναλλακτική Παιδεία" και συνεχίζει να εξειδικεύεται στην Καρμική, Δρακωνική και Εξελικτική Αστρολογία. Πιστεύει ακράδαντα δε , ότι η μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ. Συνεργάζεται με το Oroskopos.gr και με το ΙΑΜ Infinity Astrological Magazine της Smiljana Gavrancic ανάμεσα σε αστρολόγους από όλο τον κόσμο ως αρθρογράφος . Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here