Widgets Magazine
H Nέα Σελήνη στις 24 Μαρτίου, στο ζώδιο του Κριού (στις 4°12′),  έρχεται κουβαλώντας στους ώμους της μία πολύ βαριά πληγή: Την πληγή ολόκληρης της ανθρωπότητας.  Την πληγή του σύγχρονου ανθρώπου που παρακολουθεί μουδιασμένος την υποτιθέμενη παντοδυναμία του να μετατρέπεται σε όλεθρο και τον ίδιο να στέκει αδύναμος συνειδητοποιώντας την θνητότητα και την ανεπάρκεια του. Κυρίως όμως, την πληγή που κουβαλάει η Γη από την αδηφαγία του.
Είναι εύκολο να κάνουμε σενάρια συνωμοσίας. Το δύσκολο είναι να σταθούμε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας. Αυτή την συλλογική ευθύνη σηματοδοτεί ο Κρόνος στον χάρτη της Νέας Σελήνης, που μόλις έχει εισέλθει στο ζώδιο του Υδροχόου. Κρόνος, σημαίνει καθήκον. Το καθήκον εδώ, σχετίζεται με την προσωπική μας στάση απέναντι στο σύνολο. Αν θέλετε, και στο ίδιο μας το μέλλον, όχι το ατομικό μας αλλά το μέλλον του πλανήτη.
Το προηγούμενο διάστημα, ο Κρόνος στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω και με ενεργή την σύνοδο που προηγήθηκε με τον Πλούτωνα, απαίτησε με τρόπο σκληρό να απομονωθούμε, να σκεφτούμε τα αιτήματα του, να δράσουμε με σύνεση και κατά μόνας. Να δούμε τον καθρέφτη μας αλλά και το πώς αντανακλάται το είδωλό μας στους γύρω μας. Μετρήσαμε (ή τουλάχιστον θα έ π ρ ε π ε, λέξη Κρόνια), τους εαυτούς μας και βγάλαμε συμπεράσματα για τους γύρω μας, τους δικούς μας ανθρώπους και μη. Είδαμε πόσο και αν αντέχουν οι άλλοι τα δικά μας πρέπει κι εμείς των άλλων. Σε όλα τα επίπεδα. Ο Κρόνος απαιτεί σεβασμό και ωριμότητα, ιδιαίτερα στο ζώδιο του Αιγόκερω, κατά πόσο είμαστε συμβατοί με αυτές τις ενέργειες  όμως; Όσοι δεν το είδαν μέχρι τώρα, θα το δουν στο μέλλον. Ο Κρόνος υπόσχεται να επιστρέψει στο ζώδιο του Αιγόκερω μετά την αναδρομή του και να “τεστάρει” για άλλη μία φορά, που ίσως να είναι και η σημαντικότερη από όλες…
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Η Νέα Σελήνη, βρίσκεται σε τετράγωνο με τη μοίρα της έκλειψης της 26ης Δεκεμβρίου 2019, που έγινε σε σύνοδο με τον Δία  (από τότε επιμέναμε πώς η επιρροή της θα ήταν πολύ δυσκολότερη σε αντίθεση με όσους βλέπουν πάντα στον Δία έναν καλοκάγαθο γίγαντα και μόνο). Λίγο αργότερα είχαμε μία εξίσου δύσκολη έκλειψη και την πολυσυζητημένη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα, για την οποία έχει χρειαστεί να χυθεί πολύ μελάνι ώστε να περιγραφεί η εκ βαθέων αλλαγή των οικονομικών δεδομένων του πλανήτη, τη σύγκρουση εξουσιών και την επιρροή της στο παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Λειτούργησαν όλα, δυστυχώς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Και θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Δεν τελειώσαμε ακόμα.
Η στενή σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον Χείρωνα επιπρόσθετα, σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, μαρτυράει ό,τι λέει ο τίτλος: Αυτή η Νέα αρχή, βρίσκει τους πάντες λαβωμένους, με το “Εγώ” μας ανάπηρο πλέον (Χείρωνας στον Κριό) και δεύτερες σκέψεις σε όσα αφορούν ακόμα και την ίδια μας την ύπαρξη. Φέρει όμως κι έναν σπόρο, μαζί με την ελπίδα για θεραπεία. Αυτό μεταφράζεται και κυριολεκτικά: Το επόμενο διάστημα θα ακουστούν αισιόδοξα νέα από την ιατρική κοινότητα σε σχέση με την φαρμακευτική αγωγή. Θα κερδηθούν μάχες αλλά όχι κι ο πόλεμος.
Το μήνυμα του Χείρωνα όμως είναι βαθύτερο. Η όποια θεραπεία, πρέπει να λάβει χώρα εντός μας και με γνώμονα το κοινό καλό, την προστασία του Κόσμου μας. Θα δούμε επιδείξεις ισχύος από τις εξουσίες του πλανήτη, περισσότερες μάχες στο οικονομικό πεδίο και πολλές καταστροφές, δυστυχώς και απώλειες. Η σύνοδος Άρη/ Δία/ Πλούτωνα (σε μοίρα προηγηθείσας έκλειψης πάλι), θα το δείξει πεντακάθαρα πάλι. O Άρης οδεύει προς την απόλυτη έξαρση του, λίγο πριν συναντήσει τον Κρόνο, στο ζώδιο του Υδροχόου, στα τέλη του μήνα. Το μέλλον μας, ανήκει στα δικά μας χέρια. Θα εξαρτηθεί από τις δικές μας αντιστάσεις. Τις δικές μας επιλογές. Μόνο που αυτή τη φορά, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον Άλλον. Τον όποιον άλλον, (και το ό,τι Άλλο, ας καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στον πλανήτη κι ας αναλογιστούμε τις καταναλωτικές μας επιλογές), ο οποίος αν δεν κατανοήσουμε τώρα ότι ξεκάθαρα ισούται με εμάς, θα το καταλάβουμε αργότερα με εξίσου επίπονο τρόπο.
Τα θετικά νέα έρχονται κυρίως από τα τρίγωνα της Αφροδίτης με τους πλανήτες στον Αιγόκερω και θα δώσουν ανάσες, ειδικά στα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) του Γ’ δεκαημέρου. Οικονομική στήριξη αλλά και συναισθηματική επανα – σταθεροποίηση, ειδικά για εκείνους που είχαν πληγεί το προηγούμενο διάστημα σε κάποιο επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η ζωή όχι μόνο δεν σταματάει αλλά παλεύει να βρει σπέρμα για την επανεκκίνηση της μπροστά σε τόσο μεγάλες κρίσεις. Τα συναισθήματα διογκώνονται ή συνειδητοποιούνται, κατανοείται η ουσία και το ότι η αγάπη δίνει ασφάλεια αν είναι αληθινή. Και αν είναι αληθινή, μπροστά στον κίνδυνο αποκαλύπτεται ή τουλάχιστον αποκαλύπτεται η έλλειψη ουσίας στις εγωιστικές συμπεριφορές που μας απομακρύνουν. Άλλοι πάλι, θα κατανοήσουν ότι δεν είμαστε αθάνατοι και έχει σημασία το πώς, με ποιους και με ποιες προθέσεις  ζούμε. Ό,τι έχει αλήθεια εν ολίγοις, θα κατανοηθεί, θα γίνει φανερό. Αν δεν έχει, είναι ήδη ληγμένο. Περισσότερη συμπόνοια και διάθεση για αλληλεγγύη, με το εξάγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα. Η χείριστη έκφραση των άνω, θα ήταν ο εστιασμός στην βολή μας και η τάση να υπερβάλλουμε ή να επικεντρωθούμε μόνο σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλά, αδιαφορώντας για την όποια συνέπεια.
Στο άρθρο της προηγούμενης Πανσελήνου, έγραφα ότι “παρότι ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία, δεν είναι ώρα για ενάρξεις. Στάσου, μην βιάζεσαι”. Η ζωή και τα όσα εξελίχθηκαν στην καθημερινότητά μας, μας έδειξε ξεκάθαρα γιατί. Θα το γράψω τώρα. Ο Ερμής μπορεί να πορεύεται ορθόδρομος πλέον, αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε περίοδο σκιάς μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Επέστρεψε δε στο ζώδιο των Ιχθύων, μία θέση όχι εύκολη για εκείνον. Αυτό θα πρέπει να μας υποψιάσει για τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην επικοινωνία, το διαδίκτυο αλλά και την διασπορά ψευδών ειδήσεων, ιδιαίτερα κοντά στις 3 – 4 Απριλίου. Το ίδιο διάστημα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα νεαρά άτομα του περιβάλλοντος μας και τα ζώα μας, κατοικίδια και μη. Απογοητεύσεις, υπερ – συναισθηματικές αντιδράσεις και εξαπατήσεις – απογοητευτικές αποκαλύψεις. Είναι όμως θετικό το ότι στον χάρτη της Νέας Σελήνης κάνει όψη εξαγώνου με τον Ουρανό. Αυτές τις μέρες θα λάβουμε είτε κάποια θετικά νέα, είτε θα προκύψουν νέες ιδέες που θα ωφελήσουν με κάποιο τρόπο.
Εν κατακλείδι:
Η Νέα Σελήνη δείχνει ότι η ανθρωπότητα θα παλέψει για την επανεκκίνηση της, με σπασμένα φτερά. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει από την μία στιγμή στην άλλη. Η ανάγκη για θεραπεία (από όλες τις πλευρές) θα είναι αναγκαία όσο ποτέ και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό, αλλά και ο Απρίλιος δεν θα είναι εύκολος. Ας κατανοήσουμε ότι όλο αυτό μας υπερβαίνει και το 2020 θα είναι ένα έτος μεγάλων προκλήσεων, γενικά. Η Νέα Σελήνη είναι σημαντική και για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο τον Απρίλιο αλλά και στο μέλλον, θα έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Μπορεί η πρόβλεψη να τρέχει “μακρύτερα” αυτή τη φορά  (και να ξεφεύγει από το άμεσο μέλλον που μπορεί να περιγράψει η Νέα Σελήνη), αλλά ο λόγος είναι η ανάγκη να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα. Προσωπικά, θεωρώ ότι το ζήτημα που αντιμετωπίζει τώρα η ανθρωπότητα θα επανέλθει, με διαφορετικά δεδομένα ενδεχομένως και θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι εξ’ αρχής.
Ας παρατηρήσουμε τι γίνεται τώρα. Η Γη γλείφει πληγές αλλά ταυτόχρονα αναγεννιέται. Η ατμόσφαιρα καθαρίζει, τα έμβια όντα επανανακαλύπτουν την πρόσβαση τους εκεί που μέχρι πρότινος απαγορευόταν, η φύση ξαναγεννιέται. Και είναι κατανοητό πλέον, ότι ΔΕΝ την ορίζουμε εμείς. Η ισχύς μας είναι απειροελάχιστη σε σχέση με τις δυνάμεις της, οι επιλογές μας όμως όχι. Και αυτή τη φορά, θα πρέπει να τις σκεφτούμε πολύ σοβαρά.
*Η Νέα Σελήνη θα έχει μεγαλύτερη επιρροή στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) του πρώτου δεκαημέρου και σε όσους έχουν πλανήτες και μαθηματικά σημεία κοντά στην 4η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.
Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΕβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις 16-22 Μαρτίου 2020
Επόμενο άρθροΚρόνος στον Υδροχόο 2020-2023 και η επιρροή του
Η Νόνα Βουδούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι. Η αγάπη της για την Αστρολογία εκδηλώθηκε πολύ νωρίς κι ως φυσικό επακόλουθο προέκυψε η φοίτηση και η ολοκλήρωση των σπουδών Αστρολογίας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ''Εναλλακτική Παιδεία'' και η παρακολούθηση εξειδικευμένων αστρολογικών σεμιναρίων από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διδάχθηκε Ωριαία Αστρολογία από την Μαίρη Γαλανού στην σχολή "Εναλλακτική Παιδεία" και συνεχίζει να εξειδικεύεται στην Καρμική, Δρακωνική και Εξελικτική Αστρολογία. Πιστεύει ακράδαντα δε , ότι η μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ. Συνεργάζεται με το Oroskopos.gr και με το ΙΑΜ Infinity Astrological Magazine της Smiljana Gavrancic ανάμεσα σε αστρολόγους από όλο τον κόσμο ως αρθρογράφος . Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here