Widgets Magazine

Η Νέα Σελήνη της 18ης Νοεμβρίου 2017, γίνεται στο βαθύ και μοιραίο περιβάλλον του Σκορπιού, στις 26 μοίρες και 19 λεπτά του ζωδίου, ένα ενεργειακά φορτισμένο σημείο, την απόλυτη έξαρση του Ουρανού, με τον οποίο μάλιστα έχει και όψη quincunx (αποκλίνουσα). Επηρεάζει άμεσα τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου και όσους έχουν πλανήτες και μαθηματικά σημεία εκεί.

Στον χάρτη συναντάμε τους χορηγούς του Ήλιου και της Σελήνης, τον Άρη και τον Πλούτωνα, σε όψη τετραγώνου μεταξύ τους, τον πρώτο σε αδυναμία στις 16*51’ του Ζυγού και τον δεύτερο στις 17*28’ του Αιγόκερω. Συν τοις άλλοις, η μοίρα στην οποία λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη, βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Κρόνου – Ουρανού. Ο άξονας Κρόνου – Ουρανού είναι άξονας έντασης, περιορισμού, παράγει εκνευρισμό και αντιδράσεις.

Θεωρώ ότι αυτή η Νέα Σελήνη, έχει έντονο πολιτικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον καταρχάς, ειδικά για τις χώρες που επηρεάζει άμεσα. Τα στοιχεία που συλλέγουμε από τον χάρτη της, προϊδεάζουν για ξαφνικά γεγονότα επαναστατικής φύσεως, τα οποία όμως θα έχουν βίαιο χαρακτήρα, όπως εξίσου βίαιη θα είναι και η προσπάθεια καταστολής τους. Το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα  επίσης εξάγει βία και η ενέργεια του είναι συχνά συνυφασμένη με τρομοκρατικές επιθέσεις, ατυχήματα (συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών)  και πολεμικές επιχειρήσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο αντίστοιχα, θα υπάρξει μία ανάγκη εκτόνωσης λόγω συσσωρευμένου θυμού και πολλοί θα θελήσουν να αποτινάξουν ό,τι έχει σταθεί βάρος κι εμπόδιο στον δρόμο τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος που θα φροντίσουμε να διαχειριστούμε το θυμικό μας, μιας κι είναι εύκολο με κάποιο τρόπο να εξάγουμε ή να δεχτούμε κάποιου είδους βία ή, να έρθουμε αντιμέτωποι με ξαφνικές αλλαγές μας που μπορεί να μην μας αφορούν άμεσα αλλά να επηρεάζουν με κάποιο τρόπο το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας. Προσοχή χρειάζεται και σε ατυχήματα.

Κάθε Νέα Σελήνη σηματοδοτεί ως γνωστόν έναν νέο κύκλο, κι εδώ ιδανικά, θα ήταν χρήσιμο να προσπαθήσουν όσοι επηρεάζονται, να χρησιμοποιήσουν την δυναμική αυτής της ενέργειας αποφασιστικά και με θέληση στρεφόμενοι σε δημιουργικά μονοπάτια κι όχι αφήνοντας συναισθήματα εκνευρισμού να αποτελέσουν αιτία συγκρούσεων και προκλητικών συμπεριφορών. Ένας άλλος τρόπος είναι η σωματική εκτόνωση ως αντίβαρο, αρκεί να μην υπερβάλλουμε προκαλώντας τραυματισμούς, άρα με προσοχή.

Focus γίνεται και στον τομέα των οικονομικών με αυτή τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, ζώδιο άμεσα συνδεδεμένο με το θέμα και την διεκδίκηση αυτών σε πρώτο πλάνο. Γενικά, ξεκινάει ένας νέος κύκλος κατά τον οποίο θα υπάρχει η τάση να διεκδικηθούν πράγματα με πάθος και φανατισμό, για όσους επηρεάζονται άμεσα. Η λεπτή γραμμή ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι συνήθως δυσνόητη, είναι όμως απαραίτητη η προσπάθεια για να εντοπιστεί και να κρατηθεί. Τα συναισθήματα όταν έχουμε να κάνουμε με τον Σκορπιό, είναι πάντα βαθιά κι απόλυτα ό,τι κι αν αφορούν κι αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να τα ενεργοποιήσει. Το «πάθος» δεν είναι κακό, το διαφοροποιεί όμως μόνο ένα γράμμα από το «λάθος», όταν είναι τυφλό.

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here