Widgets Magazine

Της Άννας Μπήρου

 

Η Νέα Σελήνη της 7 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιείται στις 15 μοίρες και 07’ του Τοξότη στις 9:20 το πρωί.Τα δύο φώτα (Ηλιος, Σελήνη) συναντούνται στο ζώδιο της γνώσης, της επέκτασης και της φιλοσοφίας για να χρωματίσουν το κλίμα του δεκαπενθήμερου μέχρι την επόμενη Χριστουγεννιάτικη πανσέληνο της 22/12.

Επηρεάζει περισσότερο το Β δεκαήμερο των Μεταβλητών (Ιχθείς, Δίδυμους, Παρθένους και Τοξότες) και όσους έχουν ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από την 10η έως την 17η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Έχει κυβερνήτη τον Δία και θα περίμενε κανείς επιτέλους τύχη, χαρά και αισιοδοξία να αγγίξει λίγο πολύ όλους μας. Είναι αλήθεια ότι ο Δίας δίνει χείρα βοηθείας καθόσον βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ωροσκόπου της Νέας Σελήνης αλλά και στο μεσοδιάστημα Σελήνης/Ερμή και Ηλιου/Ερμή. Ετσι σε κάποιους μπορεί να εκπληρώσει στόχους και επαγγελματικά σχέδια και σε άλλους να ευνοήσει έρωτες και να φέρει καλλιτεχνική επιτυχία. Επίσης ωραίες συνεργασίες, επιτυχία σε συγγραφή και ομιλίες ή ενα όμορφο ταξίδι.Δυστυχώς πέρα από τον «καλό» Δία το «αγκάθι» στις 7/12 είναι η σύνοδος ακριβείας Αρη Ποσειδώνα στις 13 μοίρες Ιχθύ σε τετράγωνο με τα Φώτα της Νέας Σελήνης που χαλάει το σκηνικό μετατρέποντάς το σε ένα θολό τοπίο με υπόγεια ένταση, ψέματα, εξαπατήσεις και μπόλικη «ουτοπία».

Η συνάντηση του πολεμιστή Άρη σε θέση όχι τόσο δυνατή με τον χαοτικό πανίσχυρο Ποσειδώνα στον Ιχθύ, σε σκληρή γωνία 90 μοιρών με τα Φώτα, μας παραλύει, μας ρίχνει ενεργειακά και μας δημιουργεί διάθεση παραίτησης. Σε κάποιους θα λειτουργήσει έτσι, σε κάποιος άλλους μπορεί να φέρει ιώσεις, μολύνσεις αλλά και φυγή σε αλκοόλ.Προσοχή σε φάρμακα και υπερβολές σε ποτό και διάφορα άλλα πέρα από τα ψέματα και τις αυταπάτες που θα παίζουν κατά κόρον αυτό το διάστημα. Βροχοπτώσεις έντονες και επικίνδυνες είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο αλλά και θαλάσσια ατυχήματα παγκοσμίως. Το γεγονός ότι ο Άρης θα είναι στο μεσοδιάστημα Ουρανού/Νοτίου Δεσμού ενισχύει την πιθανότητα ξαφνικών και βίαιων γεγονότων καρμικής φύσεως.

Σημαντικό επίσης σε αυτήν την Νέα Σελήνη  είναι ότι ο Ερμής βρίσκεται σε στάση έτοιμος να ξεκινήσει άμεσα ορθοδρόμηση, γεγονός που μας βοηθάει στο να τρέξουμε από 7/12 δουλειές και θέματα που είχαν κολλήσει το προηγούμενο διάστημα. Προσοχή μόνο στις χίμαιρες και σε σχέδια χωρίς ρεαλισμό και γείωση γιατί σε αυτή την Πανσέληνο επικρατεί η μεταβλητότητα και το υδάτινο Ιχθυακό στοιχείο.

Η Αφροδίτη έχει μπει στον Σκορπιό και βρίσκεται σε σύνοδο με το Μεσουράνημα της ΝΣ φέρνοντας στο προσκήνιο και στην δημοσιότητα ξεκάθαρα πλέον τα οικονομικά και του κράτους μας, αλλά και άλλων κρατών της Ευρώπης. Μην ξεχνάμε πόσο εχει κονταριστεί το τελευταίο εξάμηνο με τον πλανήτη Ουρανό που φέρνει τα ξαφνικά και τα απρόσμενα.
Και όσον αφορά την άλλη αρμοδιότητα της Αφροδίτης τα ερωτικά, ο σκληρός δάσκαλος Κρόνος δεν βοηθάει μιας και βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ποσειδώνα και φέρνει γείωση και «προσγείωση» δηλ χωρισμούς που έχουν αιτία λανθασμένες συμπεριφορές.

Διέξοδοι στην φορτισμένη αυτή Νέα Σελήνη είναι το μεγάλο τρίγωνο στο νερό Ερμή, Χείρωνα και Βόρειου Δεσμού που βοηθάει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και την ανταλλαγή πληροφορίας μεταξύ των ομάδων με σκοπό την επίτευξη του κοινού σκοπού. Συνεπικουρεί και ο Αρης σε ενα τρίγωνο με την Δήμητρα τον αστεροειδή-πλανήτη της διαπραγμάτευσης που ομαλοποιεί και διευκολύνει την δράση μας με σκοπό την συννενόηση και την εξεύρεση από κοινού λύσεων.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια όχι εύκολη Νέα Σελήνη που απαιτεί ενάρξεις με προσοχή και «επιφυλακή» για πιθανές απογοητεύσεις και ψυχολογικό πόλεμο που μπορεί να δεχτούμε και από ανθρώπους που δεν το περιμένουμε.
Διαφυγή;; Η αυτοσυγκέντρωση και ο αυτοέλεγχος, ο ρεαλισμός, αλλά και οι πνευματικές εργασίες και η τέχνη. Ερχονται Χριστούγεννα, ας μπούμε στο κλίμα τους αντιμετωπίζοντας όσον το δυνατόν υποχρεώσεις και δυσκολίες με καλή διάθεση και αισιοδοξία. Ευτυχώς από τις 15/12 η επερχόμενη σύνοδος Ερμή Δία στον Τοξότη που κορυφώνεται 21 Δεκεμβρίου βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο την σωστή κρίση, το χιούμορ και την φιλοσοφημένη προσέγγιση των πραγμάτων.

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here