Widgets Magazine

Στην εκπνοή του ζωδίου των Ιχθύων και λίγο πριν υποδεχτούμε την Εαρινή Ισημερία που σηματοδοτεί έναν ολοκαίνουργιο κύκλο, έρχεται η Νέα Σελήνη στις 17 Μαρτίου 2018 και στην 26°53’ του ζωδίου, να μας υπενθυμίσει ότι το κάθε τέλος, κρύβει αναπόφευκτα στα κύτταρα του την κάθε αρχή: Αυτά τα δύο είναι ένα. Η κύρια επιρροή ασκείται στο τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων: Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες.

Οι Ιχθύες μοιάζουν με τον Τιτάνα Άτλαντα: Κρατούν στους ώμους τους  σιωπηλά και με υπομονή όλη την πορεία του Ζωδιακού, που καταλήγει εκεί όπως κάποια ποτάμια καταλήγουν στην θάλασσα και στην αγκαλιά του Ποσειδώνα. Εκεί υπάρχουν όλα σαν εμπειρίες, άυλα και υπερβατικά, έτοιμα να αποτελέσουν την Γνώση που θα γίνει ο οδηγός της νέας διαδρομής που πρόκειται να ξεκινήσει με τον Κριό.

Ο Ήλιος κι η Σελήνη σαν ένα λοιπόν, ανοίγουν έναν κύκλο χτίζοντας τα θεμέλια του πάνω στις τελευταίες ανάσες ενός άλλου, μεγαλύτερου. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και ο Χείρωνας, υπερτονίζοντας την ανάγκη να δούμε κατάματα την πληγή και να την αντιμετωπίσουμε. Πως αντιμετωπίζεται όμως κάτι τόσο δυσανάγνωστο όπως οι Χειρώνιες επιρροές; Aς θυμηθούμε που βρισκόμαστε. Εκεί που η έννοια της θυσίας και της αποδοχής, λυτρώνει. Ξεχνάμε συχνά ότι θυσία δεν υφίσταται αν εμπεριέχει έστω και το παραμικρό ψήγμα σκοπιμότητας. Ότι η αποδοχή είναι ολοκληρωτική όταν συμπεριλαμβάνει κι εκείνα που είναι έξω από το αντιληπτικό μας φάσμα. Βρισκόμαστε στους Ιχθύς, εκεί που η σύνδεση μας με το αόρατο, το υπέργειο, το Θείο, απαιτεί την εμπιστοσύνη μας για να επέλθει η λύτρωση, με την συνειδητοποίηση ότι τα θαύματα  πρώτα γίνονται μέσα μας… Το τρίγωνο τους με τον Δία, αν και αποκλίνον, υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την πνευματικότητα αυτής της Νέας Σελήνης. Ως παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων, ο Δίας υποστηρίζει την Πίστη και την βεβαιότητα ότι η εμπιστοσύνη σώζει. Η διάκριση της λεπτής γραμμής ανάμεσα σε αυτό που ονομάζουμε εμπιστοσύνη και σε εκείνο που ονομάζουμε αφέλεια, είναι στην ευχέρεια του καθενός από εμάς.

Ο Άρης βρίσκεται στα τελευταία λεπτά του Τοξότη, κλείνοντας κι εκείνος τον δικό του κύκλο στο ζώδιο, σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Χείρωνα. Αυτό προσθέτει ένταση και αν το μεταφράσουμε σε πρακτικό επίπεδο, θα λέγαμε ότι είναι συγκρουσιακό αλλά και υποκινητικό. Ο Άρης σε τετράγωνο με τον Χείρωνα, υποδηλώνει τάση για ατυχήματα και καλό είναι να υπάρχει κάποια προσοχή από όσους επηρεάζονται. Υπάρχει παρουσία του Χείρωνα σε βίαιες καταστάσεις κι αυτό υπερτονίζεται εδώ με την συγκεκριμένη όψη, με έναν Άρη που μπορεί να δράσει φανατισμένα αλλά και βιαστικά.

«Μπορείς να αρχίσεις να τελειώνεις με όσα σε κρατάνε πίσω, για να πας μπροστά». Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το μήνυμα αυτής της Νέας Σελήνης, με την οποία καλούμαστε να ξεφύγουμε από την λογική της… εκλογίκευσης και να κάνουμε βαθιά βουτιά σε εκείνα που κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Όσα προέρχονται από τα πιο εγωιστικά μας κίνητρα, να τα ξορκίσουμε εντοπίζοντας ξανά την θέση μας μέσα στο Όλον των Ιχθύων, εκεί που κολυμπάμε όλοι μαζί στο πριν, το τώρα και το μετά σαν ένα σώμα. Να θυσιάσουμε, να συμπονέσουμε, να ξαναβρούμε τη σύνδεση μας με το Θείο. Και τέλος, να αναδυθούμε νέοι και καθαρότεροι για το επόμενο ταξίδι μας.

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here