Widgets Magazine

ΗΧΗΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – Θα κερδίσετε πίσω την αισιοδοξία σας;

Δίας και Κρόνος: ολική επαναφορά αλλά με σωστό σχεδιασμό, μελέτη, και υποδομή!

Καλή Χρονιά αγαπητοί υπεραισιόδοξοι τύποι του ζωδιακού. Το 2018 σας βρίσκει ομολογουμένως λίγο έξω από τα νερά σας. Ο Δίας στο Σκορπιό μέχρι το Νοέμβριο περιοδεύει στο 12ο οίκο του παρασκηνίου, του κρυφού, της προετοιμασίας, αλλά και των μύχιων φόβων…. και αν λάβουμε υπόψιν ότι είχατε μέχρι τώρα και τον Κρόνο στο ζώδιό σας, τότε με σιγουριά μπορεί να πεί κανείς ότι έχετε χάσει την εξωστρέφεια και τον έξω καρδιά εαυτό σας. Μιας και ο 2ος οίκος των οικονομικών, των ασφαλειών, επιχειρήσεων, αυτοεκτίμησης, κυβερνάει το 12ο σας, πολλά είναι τα σενάρια. Μπορεί να βρίσκεστε στα πρόθυρα μιας ευνοϊκής επαγγελματικής, επιχειρηματικής, οικονομικής συμφωνίας, ενός καινούριου ξεκινήματος το οποίο δε μπορεί ακόμη να γίνει γνωστό. Ίσως κάνετε κάποιο διακανονισμό-ρύθμιση-ξεκαθάρισμα οικονομικών εκκρεμοτήτων, π.χ., τακτοποιείτε ευνοικά διατροφή μετά από διαζύγιο. Ίσως ετοιμάζετε κάποιο γάμο ο οποίος θα σας δώσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική επιφάνεια, αλλά προς το παρόν δεν τον κοινοποιείτε.  Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών θα φανούν αρκετούς μήνες αργότερα. Μπορεί τα ξεκαθαρίσματα και οι παρασκηνιακές συζητήσεις για μελλοντικές συνεργασίες να γίνονται ώς επακόλουθο της διακοπής μιας προηγούμενης συνεργασίας με στενάχωρο και άσχημο τρόπο, μιας παύσης σε επαγγελματική συνεργασία μετά από συγκρούσεις.

Ειδικά οι γεννημένοι 4-8 Δεκεμβρίου ξεκινάτε τη χρονιά με μεγάλη εσωτερική έκρηξη. Οι πλανητικές όψεις του Ιανουαρίου σηματοδοτούν γεγονότα που σας κάνουν να αλλάξετε πλεύση, έστω εμμέσως (Δίας σύνοδος Άρη στον 12ο οίκο ταυ-τετράγωνο με δεσμούς αλλά και εξάγωνο με Πλούτωνα και τρίγωνο με Ποσειδώνα). Τον Ιανουάριο λοιπόν με όλες τις παραπάνω όψεις το παρασκήνιο είναι πολύ έντονο. Ίσως τώρα, μετά απο χρόνια απροθυμίας (!) αισθάνεστε ώριμοι αρκετά να ενηλικιωθείτε. Αποφασίζετε να αναλάβετε δύσκολο εγχείρημα που ταιριάζει στα προσόντα σας αλλά σας περιορίζει όσο ποτέ άλλοτε, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, π.χ., έντονη επιθυμία για έναν απόγονο. Στη θετική της έκβαση η σύνοδος Δία-Άρη στο Σκορπιό σας δίνει δύναμη θέλησης, ευρηματικότητα, οργανωτικότητα. Ο Δίας με τις βοηθητικές όψεις του Ιανουαρίου σας δίνει ελπίδα για μελλοντική βελτίωση των οικονομικών και κατευνάζει τους φόβους σας.

1ου δεκαημέρο Τοξότη και Κρόνος: φέτος θα διακατέχεστε συνέχεια από μια βουβή αγωνία για το μέλλον σας, για την οικονομική σας εξασφάλιση, για τις ικανότητές σας, αφού ο Κρόνος για εσάς έχει μπεί στον 2ο οίκο των οικονομικών, ασφαλειών, αυτάρκειας, και πίστης στον εαυτό σας. Η ενδόμυχη ανησυχία και ανασφάλεια ότι δεν είστε ικανοί να διεκπεραιώσετε τα καθήκοντά σας σας παραλύει ενώ συγχρόνως σας κάνει πιό ευερέθιστους και διασπαστικούς, και ίσως η εκρηκτική και αψυχολόγητη πολλές φορές συμπεριφορά σας γίνει απλώς η αφορμή για τα τελειώματα κύκλων που αναφέραμε: π.χ., φασαρίες στη δουλειά, διακοπή συνεργασίας, διάσταση, διαζύγιο, παρασκηνιακές συζήτήσεις.

Ο Κρόνος στον Τοξότη έφερε πολλή πίεση στη ζωή σας κι έκλεισε ίσως επώδυνα, ηθελημένα ή μή, κύκλους ζωής που ήταν περιττοί για εσάς. Στο ξεκίνημα του 2018 έχει μόλις φύγει πάνω από τον οίκο του εγώ και της ζωτικότητάς σας, και έχει μετακινηθεί στο 2ο σας οίκο. Συνεχίζει να σας πιέζει αλλά με διαφορετικό τρόπο. Σας προτρέπει μεν να τολμήστε αλλά σας βάζει περιορισμούς στα μέσα και στα εργαλεία για να υλοποιήσετε αυτό που δειλά δειλά τώρα σχεδιάζετε. Θα σας μάθει να δουλεύετε σκληρά, ή θα σας αποδείξει ότι έτσι μόνο μπορείτε να προχωρήσετε. Το μότο του είναι ότι τα αγαθά κόποις κτώνται. Για να διασφαλήσετε ή να επεκτείνετε προσωπικά αποκτήματα, θα βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ουσιαστικά ο Κρόνος σας θέλει να πιστέψετε στον εαυτό σας και στην εγκυρότητα του εγχειρήματός σας. Επειδή έχετε περάσει δύσκολα τελευταία, η συσσώρευση υλικών αποκτημάτων ίσως αναπληρώνει τις ελλείψεις και ανεπάρκεια που νιώθετε μέσα σας κι έχει γίνει αυτοσκοπός. Ο Κρόνος έρχεται να σας γκρεμίσει και το τελευταίο αυτό οχυρό. Αν συνεχίσετε έτσι, θα διαπιστώσετε ότι έχετε οικονομικές αιμορραγίες από παντού.  Αν χρησιμοποιήσετε τα υλικά αγαθά ώς μέσο για κάτι πολύ πιό σημαντικό και κάνετε προσεκτικούς οικονομικούς σχεδιασμούς, χωρίς περιττά έξοδα ή έξοδα πολυτελείας, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο σχέδιο ενδυνάμωσης του εαυτού σας, θα σημειώσετε μεγάλες επιτυχίες. Είστε έτοιμοι να μπείτε σε αυτή τη μάχη; Τότε ο Κρόνος θα είναι δίπλα σας. Οι δοκιμασίες οικονομικού τύπου και αυτοπεποίθησης ξεκινάνε άμεσα για εσάς του 1ου δεκαημέρου.

2ου και 3ου δεκαήμερο Τοξότη και Κρόνος: για εσάς ο Κρόνος έτσι κι αλλιώς βρίσκεται ακόμη στον 1ο Ηλιακό οίκο περιορίζοντας έτσι κι αλλιώς το εγώ σας, την πληθωρική φύση σας, τη ζωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας από παντού. Ο σκοπός είναι να συνειδητοποιήσετε έννοια της ταπεινότητας και την αξία των άλλων στη ζωή σας, και να παραμερίζετε συνειδητά το εγώ σας, με σεβασμό για να προσεγγίζετε τους άλλους επί ίσοις όροις, χτίζοντας τις απαραίτητες ισορροπίες. Όσο αρνείστε να δείτε κατάματα αυτό το σημαντικό επόμενο βήμα στην εξέλιξή σας, όλο και περισσότερες απώλειες θα έχετε και κύκλοι θα κλείνουν, για να σας τονίσουν ότι τίποτα δεν πρέπει να παίρνετε σα δεδομένο.

Δίας και Κρόνος σε όλα τα δεκαήμερα (γενικά): ο Κρόνος από τον 1ο και το 2ο οίκο σας ωθεί να δώσετε μεγάλες μάχες με τον εγωϊσμό σας.  Ο Δίας από τον 12ο θα σας παρέχει μυστικές βοήθειες και λύσεις εκεί που όλα καταρρέουν σαν από μηχανής θεός. Και χρειάζεστε την παρέμβασή του όσο ποτέ για να μετριάσει τη σφοδρότητα του διδάσκαλου Κρόνου έτσι όπως διατρέχει τους δύο πιό ευαίσθητους προσωπικούς οίκους του ωροσκοπίου σας (το εγώ μου και τα αποκτήματά μου). Κι επειδή είστε τα “χαϊδεμένα και ανέμελα” παιδιά του Δία, θα βρείτε τον Κρόνο πιό αμείλικτο μαζί σας γιατί θέλει να σας θυμίσει ότι ναι, η ζωή φέρνει αναποδιές, ακόμη και για εσάς τους τυχεράκηδες του ζωδιακού. Τα σημάδια του είναι έντονα πάνω σας, γιατί πλέον δεν τολμάτε να έχετε όραμα, ενώ κάθε είδους φοβίες σας καταβάλλουν διαρκώς. Θα επωφεληθείτε από το μαθημά του ώστε να βάλετε υγιείς και αληθινές βάσεις στη ζωή σας και στις σχέσεις σας; Θα επιτρέψετε στο καθαρτικό, πράο, συγχωρητικό φώς του Δία να να γαληνέψει τα κρυφά κομμάτια της ψυχής σας και να σας δώσει ελπίδα; Αν ναι, τότε αυτή η προπαρασκευαστική χρονιά, παρότι δε χαρίζει εύκολα και κραυγαλαία επιτεύγματα όπως η επόμενη, εντουτοις θα είναι πολύ σημαντική γιατί σας ωθεί να διακρίνετε τα κακώς κείμενα. Ίσως μέχρι τώρα λειτουργούσατε για το … θεαθήναι, για την έγκριση αυτών που είναι στα μάτια σας η απόλυτη εξουσία (π.χ., γονείς, δάσκαλοι). Τώρα καλείσθε να αφουγκραστείτε τον πνευματικό εαυτό σας, να “ακούσετε” ότι η μόνη εξουσία είναι η αίσθηση του ωραίου και του δικαίου. Είναι μεγάλη ελευθερία το να κάνεις το σωστό ακόμη κι όταν γνωρίζεις ότι δε θα σε δεί κανείς, δε θα σε μαρτυρίσει κανείς. Τα “χαστούκια” του Κρόνου (κλείσιμο κύκλων συχνά επώδυνα, περιορισμός στα απολύτως απαραίτητα) καθώς και ο Δίας στο 12ο (επίσης προκαλεί κλείσιμο 12ετών κύκλων) σας φανερώνουν την αλήθεια και ανοίγουν πνευματικούς ορίζοντες. Η ανιδιοτελής προσφορά, η στωϊκότητα στις απώλειες, η εμπιστοσύνη τόσο εαυτό σας όσο και σε κάποια ανώτερη φιλέυσπλαχνη δύναμη, η τέχνη, είναι αυτά που θα σας ανυψώσουν πνευματικά και ηθικά, και θα σας απελευθερώσουν από τις καθηλώσεις σε μια ψεύτική βασανιστική εικόνα και σε υλικά αποκτήματα. Θα αφεθείτε στη σοφία των δύο αυτών πλανητικών διδασκάλων; Αν ναι, τότε η ανταμοιβή είναι μεγάλες επιτυχίες και επεκτάσεις μέσα στο 2019.

 

Το ταξίδι Δία και Κρόνου για όλα τα δεκαήμερα μέσα στο 2018:

Ιανουάριος-Ιούνιος: Οι γεννημένοι 4-8 Δεκ. έρχεστε σε αναγκαστική επαφή με όλα τα παραπάνω ήδη από τον Ιανουάριο. Οι υπόλοιποι έχετε τις ίδιες ανησυχίες και ανασφάλειες για το μέλλον, αλλά όχι τις ίδιες διασπαστικές τάσεις, ενεργείτε πιό σιωπηλά και υπομονετικά, παρόλα αυτά κάτι ετοιμάζετε κι εσείς στο παρασκήνιο. Το 2018 με τόσο μεγάλη πλανητική συγκέντρωση στο 2ο σας οίκο, ξεκινάει με έντονες ανησυχίες και δραση στον τομέα των οικονομικών σας, των υλικών και συναισθηματικών ασφαλειών σας, καθώς και των επιχειρήσεών σας.Μπορεί το Φεβρουάριο να υπάρξει για εσάς του 3ου δεκαημέρου επιχειρηματική ή εκπαιδευτική ευκαιρία αλλά θα πρέπει να εξετάσετε μήπως τελικά δεν είναι για τα μέτρα σας ή είναι απάτη (Δίας τετράγωνο Ερμής). Άλλωστε στις αρχές Μαρτίου ο Δίας μπαίνει αναδρομος στο 12ο οίκο σας. Από το 3ο δεκαήμερο, στην 23η μοίρα Σκορπιού, θα επισκεφθεί και πάλι όλους εσάς στις αρχές του 3ου και σχεδόν όλο το 2ο δεκαήμερο. Ορθοδρομεί στις αρχές Ιουλίου από την 13ο μοίρα Σκορπιού. Οπότε όλη την άνοιξη κι ένα μέρος του καλοκαιριού καλύτερα να μήν κάνετε καινούρια οικονομικά ή επιχειρηματικά ξεκινήματα, αλλά να αρκεστείτε σε διεξοδική έρευνα, βλέποντας τί σας συμφέρει. Κρατήστε τα σχέδιά και τις κινήσεις σας στο παρασκήνιο. Ο δέ Κρόνος μέχρι τα μέσα Απριλίου έχει επισκεφθεί σχεδόν όλο το 1ο δεκαήμερο και έχει δείξει τα δόντια του κυρίως στους γεννημένους στο τέλος του 1ου δεκαημέρου. Μάρτιος-Απρίλιος βρίσκει τους τελευταίους αποδυναμωμένους και μόνους, με έντονες οικονομικές δυσκολίες. Να θυμάστε ότι αυτό είναι παροδικό κι εδώ ο Κρόνος έρχεται να σας μάθει την αρετή της επιμονής στο σχέδιό σας και τη σημασία της σωστής συγχρονικότητας. Από τα μέσα Απριλίου ο Κρόνος μπαίνει ανάδρομος. Και πάλι υπάρχει συγκέντρωση πλανητών στο 2ο οίκο σας, και πολλοί από εσάς αισθάνεστε με τους πλανήτες Κρόνο-Πλούτωνα-Άρη εκεί ότι ασφυκτιάτε και δε φαίνεται διέξοδος. Βέβαια, με το Δία ήδη ανάδρομο στο 12ο οίκο σας η διαίσθησή σας είναι πολύ ανεπτυγμένη. Θα έχετε κρυφές βοήθειες, φύλακες αγγέλους, που ίσως σας γλυτώνουν και τελευταία στιγμή από κακοτοπιές. Από την άλλη, έχετε τόσες βοηθητικές όψεις Δία με πλανήτες που κυβερνούν τον οίκο του (Δίας εξάγωνο Πλούτωνας, τρίγωνο Ποσειδώνας) ώστε η καινούρια αναγεννησιακή πορεία σας αρχίζει να χαράσσεται σχεδόν από μόνη της κι εσείς δεν έχετε παρά να εμπιστεύθείτε τις … ανώτερες δυνάμεις.

Ιούνιος-Νοέμβριος: Στις αρχές με μέσα Ιουλίου το τοπίο αλλάζει. Ο Δίας γυρνάει ορθόδρομος και όλα τα ζητήματα εξελίσσονται θετικά ή εσείς τα βλέπετε πιό θετικά. Οι γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο θα δείτε εξέλιξη σε οικογενειακά θέματα. Αν επιθυμείτε συγκατοίκηση με το σύντροφό σας και τη δημιουργία οικογένειας, έχετε τώρα το πράσινο φώς να τολμήσετε (Ιούλιος-Αυγουστος (Δίας τρίγωνο Ποσειδώνα). Κι από αρχές Σεπτεμβρίου οι γεννημένοι στο τέλος του 2ου δεκαημέρου βλέπετε πολύ καλά δείγματα στα οικονομικά σας (Δίας εξάγωνο Πλούτωνας) και μπορείτε να κάνετε διακανονισμούς με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά (Δίας εξάγωνο Πλούτωνας). Επίσης, για εσάς που είστε γεννημένοι αρχές με μέσα 1ου δεκαημέρου ο ανάδρομος Κρόνος κάνει Μεγάλο Τρίγωνο με Αφροδίτη και Ουρανό. Αυτή η όψη σας δίνει δύναμη, πειθαρχία, μέθοδο, εφευρετικότητα, έμπνευση να υπερπηδήσετε οποιαδήποτε δυσκολία και να βγείτε νικητές. Θα κρατήσει από Ιούλιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.  Ίσως κάποιοι από εσάς να καλοσωρίσετε στον κόσμο έναν απόγονο! Η ακόμη να αποκτήσετε απρόσμενα δημοφιλία, η οποία προκύπτει μετά από σκληρή δουλειά (σε αυτό συνέβαλε ο Κρόνος τα τελευταία 2μιση χρόνια, οπότε μην του κρατάτε κακία) αλλά και από κάποιες ξαφνικές εύνοιες που στρογγυλοκάθονται πάνω σε εσάς γεννημένους στις αρχές του 1ου δεκαημέρου (ενώ εσύ κοιμάσαι η τύχη σου δουλεύει). Θα εργάζεστε πολύ σκληρά προσπαθώντας να βελτιώσετε τα οικονομικά σας γιατί τώρα βλέπετε φώς στην άκρη του τούνελ, έχετε μεγαλόπνοα σχέδια και έμπνευση. Κάποιοι επενδύετε αρχικά σε παιδιά (μπορεί και στα δικά σας) ή στις δικές σας καλλιτεχνικές δημιουργίες ή αντλείτε έμπνευση από τα τελευταία (Ουρανός στον 5ο). Από την άνοιξη και μετά ο Ουρανός μπαίνει στον 6ο σας ηλιακό οίκο που σημαίνει ότι καλείστε να δώσετε έμφαση σε πρακτικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας και εργασίας σας.    Αρχές Σεπτεμβρίου ο Κρόνος μπαίνει ορθόδρομος και πάλι σε υποστηρικτική θέση με Ουρανό και αργότερα Αφροδίτη, που σημαίνει, ό,τι παρόλο που είχαν μπλοκάρει κάπως τα πράγματα το καλοκαίρι στα οικονομικά σας, στα διαδικάστικά, δίνοντάς σας την δυνατότητα να κανονίσετε προσεκτικά τις λεπτομέρειες, τώρα τα πράγματα φαίνεται ότι κινούνται μόνα τους (πλέον και Δίας και Κρόνος είναι ορθόδρομοι). Ίσως γιατί είναι φθινόπωρο και μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές έχουν μπεί τα κεφάλια μέσα; Πάντως οι γεννημένοι στις αρχές του ζωδίου σας έχετε απορροφήσει όλη την επίδραση Κρόνου, ευτυχώς όμως με αρκετά υποστηρικτικά μαξιλαράκια. Αφού ο Κρόνος βεβαιωθεί ότι τα πράγματα για εσάς βρίσκονται σε καλό δρόμο, σας αφήνει σιγά σιγά και πάει να επιβλέψει το τέλος του 1ου δεκαημέρου. Ο καινούριος χρόνος τον βρίσκει μόλις να έχει μπεί στο 2ο δεκαήμερο.

Νοέμβριος-Δεκέμβριος: Η μεγάλη αλλαγή σκηνικού θα γίνει με τη μετακίνηση του Δία στο ζώδιό σας, στις 8 Νοεμβρίου. Τώρα, αρχικά οι τοξότες του 1ου δεκαημέρου και σταδιακά μέσα στο 2019 και του 2ου και 3ου, θα γίνεται πρωταγωνιστές στα δρώμενα που σας αφορούν. Απαλλαγμένοι από την τροχοπέδη του Κρόνου που έβαζε στο μικροσκόπιο την ίδια σας την ύπαρξη και οποιαδήποτε επιθυμία σας, τώρα με το Δία στον 1ο και τον Κρόνο στο 2ο οίκο σας, θα μπορέσετε να αναπτυχθείτε και να επεκταθείτε περισσότερο στα θέλω σας και τις ανάγκες σας, στα προσωπικά, στα επαγγελματικά, ακόμη και στην εμφάνισή σας. Οι υπόλοιποι θα σας δίνουν από μόνοι τους πρωταγωνιστικό ρόλο είτε επειδή νιώθουν ότι το αξίζετε είτε επειδή τους τυφλώνετε με τη λάμψη σας. Μάλιστα το Νοέμβριο ο Δίας είναι σε τρίγωνο με το Βόρειο Δεσμό. Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για εσάς στις αρχές του 1ου δεκαημέρου να συνάψετε επωφελείς συμφωνίες, να μπείτε σε συνεταιρισμούς, να κάνετε αξιόλογες σχέσεις. Είναι καλή περίοδος ακόμη και για αρραβώνα ή γάμο. Ευνοούνται οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό, η ανώτερη γνώση και εκπαίδευση, η προαγωγή σε ερευνητικές ή ακαδημαϊκές θέσεις, οι δικαστικοί αγώνες σε πολύκροτες υποθέσεις. Αλλά και για τους γεννημένους στα μέσα του 1ου δεκαημέρου αποκλείεται να μήν προκύψει κάτι από τα παραπάνω με τη σύνοδο Δία-Ηλίου-Ερμή στον Τοξότη τέλος Νοέμβρίου. Η επόμενη χρονιά σας βρίσκει σε πυρεττό δραστηριοτήτων, παραγωγικούς στον εργασιακό τομέα, και ενεργούς ακόμη και στον τομέα του φλερτ. Γιατί όχι, τώρα που βλέπετε ότι είστε και πάλι τα ευνοημένα παιδιά του ζωδιακού, ξαναβρήκατε το κέφι σας, τη ζωτικότητά σας, την επιθυμία σας να φλερτάρετε με την ίδια τη ζωή! Το μάθημά σας το πήρατε όμως;

 

Αφροδίτη και Φεγγαρόφως: Ακόμη και το Φθινόπωρο πολλοί συνεχίζετε να έχετε στα σκαριά κρυφό άσο στο μανίκι. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο 12ο ηλιακό σας οίκο από Σεπτέμβριο μέχρι τέλος του χρόνου. Κάποιος κρυφός έρωτας; Κάποια εγκυμοσύνη που σας δυσκολεύει λιγάκι; Νιώθετε μεγάλη ανυπομονησία για το καινούριο που έρχεται; Με το που μπαίνει το 2019 με Δία και Αφροδίτη στον 1ο σας οίκο όλα θα βγούν στη φόρα και θα λάμψετε όπως οι πρωταγωνιστές πάνω στη σκηνή… υπομονή.

 

Άρης και εκρηκτικές καταστάσεις.

Ιανουάριος-Μάϊος: Αρχές Φεβρουαρίου μπαίνει ο Άρης στον 1ο οίκο σας σταδιακά και παρά τους δισταγμούς σας, η ανάγκη σας καλεί να αναλάβετε τα ηνία στις υποθέσεις σας και να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί και φιλόδοξοι. Θα προτιμούσατε να δράτε παρασκηνιακά γιατί δεν είστε σίγουροι για τις κινήσεις σας, προτιμάτε τα μικρά, δοκιμαστικά βήματα (με το Δία στο 12ο να κυβερνάται από το 2ο οίκο των οικονομικών, των ασφαλειών). Αλλά έρχονται περιστάσεις που καλούν να βγείτε από το καβούκι σας όπως τώρα (Φεβρουάριος-μέσα Μαίου). Για τους γεννημένους στο 1ο και 2ο δεκαήμερο (Άρης σύνοδος Κρόνος και καπάκι σύνοδος Πλούτωνας) έρχονται ακόμη πιό δύσκολες καταστάσεις που σας σπρώχνουν να παλέψετε αδυσώπητα για διατηρήσετε τα κεκτημένα σας αλλά και την αξιοπρέπειά σας. Οι παραπάνω όψεις θα σας οπλίσουν με αντοχή και δύναμη για αντίσταση κι έτσι θα υπερπηδήσετε πολλά εμπόδια. Άλλοι πάλι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πιό δύσκολα σενάρια. Μπορεί το μονοπάτι ανόδου που ακολουθείτε να μην είναι πλέον σίγουρο. Είτε συναντάτε μεγάλη αντίσταση από ανθρώπους και καταστάσεις, είτε νιώθετε ανικανότητα και κόπωση και γίνεστε εύκολα επιρρεπείς ακόμη και σε ασθένειες. Οπότε πρέπει να φροντίζετε τον οργανισμό σας με σωστή διατροφή, βιταμίνες, αλλά και με κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη για να μείνετε δυνατοί. Άλλο σενάριο είναι αυτό της απώλειας, του χωρισμού, των απομακρύνσεων , είτε σε σχέση με το σύντροφό, είτε σε σχέση με περιουσιακά στοιχεία, επιχείρήσεις, αλλά και συνεργασίες.

Μάϊος-Οκτώβριος: Για ένα μεγάλο διάστημα τέλους Μαίου-Αυγούστου, ο Άρης κινείται ανάδρομος στον Υδροχόο, στο 3ο σας ηλιακό οίκο. Από εκεί, ωθεί εσάς κυρίως του 1ου δεκαημέρου να αναλάβετε δράση σε ζητήματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, επικοινωνίας, πιστοποίησης, κοινών επιχειρήσεων με συγγενικά πρόσωπα, μάθησης, αδελφών, και ταξιδιών. Ίσως αυτό γίνεται απαραίτητο στα πλαίσια της συμφωνίας που συγχρόνως επεξεργάζεστε (με Δία και Κρόνο ανάδρομο). Ίσως πρέπει να διαφημίσετε τον εαυτό σας, κάποια καλλιτεχνικά δημιουργήματά σας, ή την επιχείρησή σας (κυβερνήτης του 3ου οίκου στον 5ο). Οι καθημερινές συζητήσεις σας περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα, τα παιδιά, τα χόμπυ, τη δημιουργικότητα, τις τέχνες. Ίσως τα αδέλφια σας και οι συγγενείς σας να έχουν λόγο και να ανακατεύονται στην ερωτική σας ζωή ή τη σχέση με τα παιδιά σας. Μπορεί να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση παιδιών ή να ασχοληθείτε με τη διδασκαλία για παιδιά. Οι άνθρωποι στο καθημερινό σας περιβάλλον μπορεί να είναι τα παιδιά.

Σύντομα, από Ιούνιο κιόλας, έρχονται σύννεφα για εσάς του 1ου δεκαημέρου σε όλα τα παραπάνω, γιατί μπαίνει ο Άρης σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό και αναδρομεί σε ολόκληρο το δεκαήμερό σας. Σα να μήν έφτανε αυτό, ο Άρης τον Ιούλιο τετραγωνίζει τον Ουρανό. Τί σημαίνουν όλα αυτά; Αρκετές δυσκολίες, έκρυθμες κι εκρηκτικές καταστάσεις στην επικοινωνία σας και στον τομέα εκπαίδευσης. Είστε πολύ ευερέθιστοι, οι συμφωνίες σας σπάνε πολύ εύκολα, δεν ανέχεστε μύγα στο σπαθί σας, ή ίσως η νέα σας κατάσταση σας καταπιέζει και επιθυμείτε διακαώς την ελευθερία σας που είναι τόσο πολύτιμη για εσάς. Ενδέχεται να επανέλθετε σε παλιές συμφωνίες και να τις αναθεωρήσετε ή να τις λύσετε με ξαφνικό, άκομψο τρόπο. Πρέπει επίσης να δείξετε προσοχή στα ατυχήματα και στην κύηση, να ελέγχετε τη νευρικότητά σας και να θυμάστε ότι αυτό τον καιρό τα λόγια σας μπορεί να είναι τόσο σκληρά ώστε να προκαλέσουν τεράστια δυσαρέσκεια σε συγγενείς και γνωστούς και εξαιτίας αυτών να λυθούν συμφωνίες. Από Σεπτέμβριο μπαίνει ο Άρης όρθόδρομος στον Υδροχόο με τις ίδιες αρνητικές όψεις όμως, αλλά δίνει σε εσάς στην αρχή του 1ου δεκαημέρου την ευκαιρία να δείτε τα λάθη σας και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις. Αν δε μάθετε από τα λάθη που έχουν γίνει το καλοκαίρι, κάποιες καλές συμφωνίες και σύνδεσμοι να σπάσουν εντελώς.

Νοέμβριος-Δεκέμβριος: Το τοπίο και η ένταση της δραστηριότητάς σας αλλάζει δραστικά μέσα Νοεμβρίου με τη μετακίνηση του Άρη στους Ιχθείς στον 4ο Ηλιακό σας οίκο. Ρίχνετε βάρος σε θέματα οικογένειας και σπιτιού που είχαν κολλήσει με Ποσειδώνα ανάδρομο εκεί. Μήπως μια προηγηθείσα ρήξης με συγγενικά πρόσωπα σας φέρνει πιό κοντά σε αλλαγή ή αγορά σπιτιού; Έχετε υποστηρικτικές και δυνατές όψεις τον Δεκέμβριο, μπορεί όμως και να πέσετε θύμα απάτης ή θύμα του δικού σας νού αν δεν προσέχετε… Με τη μετακίνηση του Δία το Νοέμβριο από την απομόνωση και τη σκιά του 12ου οίκου στον 1ο, ήδη ξεκινάτε να δίνετε έμφαση στον εαυτό σας και τις ανάγκες σας, και ό,τι κάνετε είναι πλέον φανερό και ευθύ. Το 2019 με Άρη στον Κριό σε τρίγωνο με τον Ήλιο σας βγαίνετε μπροστά ορμητικά και από εδώ και πέρα σίγουρα θα αλλάξουν τα πράγματα προς όφελός σας.

 

Ουρανός και ούριος άνεμος στα πανιά σας;

Ιανουάριος-Μάϊος: Ο Ουρανός βρίσκεται το 2018 ορθόδρομος σε τρίγωνο με Αφροδίτη ευνοώντας εσάς του 3ου δεκαημέρου (στην 24 μοίρα Κριού). Είχε ξαναπεράσει από τον 5ο ηλιακό σας οίκο και πέρυσι αλλά και τότε και τώρα έχετε και τον περιοριστικό και τυπικό Κρόνο να σας αποδυναμώνει τα άναρχα, απρόσμενα και ριζοσπαστικά Ουράνια ευεργετήματα. Ίσως όμως έτσι με την πείρα που αποκτήσατε ήδη σας δίνεται τώρα μια μικρή δεύτερη και τελευταία ευκαιρία και τόνωση μέχρι μέσα Μαϊου να διορθώσετε ή προχωρίσετε κάποια από τα θέματα του 5ου οίκου: υπάρχει κάποιο φλερτ (παλιό ή καινούριο) στον ορίζοντα; Ένας καινούριος απόγονος στα σκαριά για κάποιους; Μετά από πολλή δουλειά και κόπο σας έρχεται η έμπνευση που χρειάζεστε και κάποιο δημιούργημά σας ή επιχείρησή σας παίρνει σάρκα και οστά; γίνεστε γνωστοί από κάποιο έργο σας; Συγχρόνως όμως όλο αυτό τον καιρό το τετράγωνο Πλούτωνα-Ουρανού σας προκαλεί αναστάτωση, συμβαίνουν απρόβλεπτα ή εξωτερικά επιβαλλόμενα γεγονότα στον τομέα των οικονομικών και ασφαλειών σας, που καλείστε να αντιμετωπίζετε με εφευρετικότητα σαν πολυμήχανοι Οδυσσέες. Αυτό σας προκαλεί συνέχεια κρύο ιδρώτα και σας κρατάει πίσω από τους άλλους τομείς στη ζωή σας. Ίσως και η δική σας ανατρεπτική συμπεριφορά προκαλεί εκρήξεις με τους γύρω σας. Προσοχή χρειάζεται Φεβρουάριο-Απρίλιο.

Μάϊος-Δεκέμβριος: Έρχεται αλλαγή σκηνικού για εσάς γεννημένους στις αρχές του 1ου δεκαημέρου, αφού ο Ουρανός κάνει τη δοκιμαστική είσοδό του στον 6ο ηλιακό σας οίκο στα μέσα Μαίου. Οι έντονες αλλαγές τώρα θα μετατοπιστούν στην καθημερινότητα, στη ρουτίνα, στην εργασία και στην υγεία σας. Ο Ουρανός στην καινούρια θέση κάνει Τρίγωνο με Αφροδίτη και Κρόνο είναι πολύ ευνοϊκός για εσάς που προσπαθείτε να οργανώσετε και να στήσετε μια (καινούρια) δουλειά, ή να βρείτε βοήθεια και ανακούφιση σε ένα (χρόνιο) πρόβλημα υγείας που σας ταλαιπωρεί. Όλα αυτά τα ωραία μέχρι τέλος Ιουλίου για εσάς στο ξεκίνημα του ζωδίου σας.

Αύγουστο μέχρι τέλος όμως του χρόνου ο Ουρανός κάνει ταυ-τετράγωνο με τους δεσμούς και από ότι φαίνεται δε θα αποφύγετε κάποιες έκρυθμες καταστάσεις στο χώρο της καθημερινότητας και της υγείας εσείς που έχετε γεννηθεί στις αρχές του 1ου δεκαημέρου. Και σα να μήν έφτανε αυτό μπαίνει και ανάδρομος ο ίδιος ο Ουρανός. Δηλαδή φέρνει ξανά γεγονότα του 5ου και του 6ου οίκου στο προσκήνιο αλλά με πιό ανατρεπτικό και ασύμβατο τρόπο, κι εκεί που νομίζατε ότι τα έχετε ξεπεράσει και μπορείτε άφοβα να προχωρήσετε παρακάτω, όλο και κάτι γίνεται και δημιουργούνται ξεσπάσματα. Κι έτσι η γεύση του Ουρανού από τον Ταύρο αλλά κι από το τέλος του Κριού θα έχει υπάρξει γλυκόπικρη για κάποιους από εσάς στις αρχές του 1ου και στο τέλος του 3ου δεκαημέρου.

 

Ποσειδώνας και οικογενειακή ζωή… κάστρα στην άμμο;    

Ο Ποσειδώνας στον 4ο οίκο της οικογένειας και του σπιτιού (σε ακριβές τετράγωνο με τον Ήλιο για τους γεννημένους 4-9 Δεκεμβρίου) δίνει έμφαση στο κυνήγι του ανέφικτου, στην εξαπάτηση, στην ψευδαίσθηση, στην υπέρβαση ή θυσία στον τομέα αυτό. Μήπως οι επαγγελματικές φιλοδοξίες σας, οι μικρές οικονομικές αυτοκρατορίες που οραματίζεστε, οικοδομούνται σε βάρος της οικογενειακής σας ζωής;  Ή δίνετε τα πάντα για να προσφέρετε στην οικογένειά σας μεγαλύτερη εξασφάλιση χωρίς τίποτε να πιάνει τόπο; Μήπως είστε έτοιμοι να κάνετε μια αγορά σπιτιού με πολλά “αθέατα” προβλήματα; Μήπως υπάρχει κάποια προδοσία από αγαπημένο σας άτομο και σας είναι αδύνατον να τη χωνέψετε, επεξεργαστείτε ή συγχωρήσετε; Ή αντιθέτως, οικεία σας πρόσωπα δε μπορούν να συγχωρήσουν μια δική σας προδοσία; Ο Ποσειδώνας κινείται στον οίκο του παρελθόντος, της προσωπικής σας ιστορίας, φέρνοντας στην επιφάνεια μυστικά και φαντάσματα κρυμμένα καλά στα σεντούκια της οικογένειας. Και μάλλον δεν έχετε αυτή την περίοδο διαύγεια να αξιολογήσετε και να κατευνάσετε τους δαίμονες που σας καταδιώκουν. ‘Οσο κι αν επιδιώξετε να δείξετε ανωτερότητα και ωριμότητα, κυριαρχούν τα έντονα ασυνείδητα κι ενστικτώδη συναισθήματα που περιστρέφονται γύρω από τις ρίζες σας, από την ανάγκη σας να “ανήκετε” και να βιώσετε ξανά την πρωταρχική αγάπη και αναγνώριση (που ίσως δεν πήρατε ποτέ…). Αυτή λοιπόν την περίοδο η έντονα φορτισμένη ψυχική σας κατάσταση σαν οδηγεί σε διαστρεβλωμένη ανάμνηση, αναπαραγωγή, κι ερμηνεία του ευαίσθητου για εσάς οικογενειακού παρελθόντος, και σας καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους. Θα χρειαστούν χρόνια για να ξεθολώσει το τοπίο. Πάντως τώρα εδώ βρίσκεται το κόκκινο κουμπί σας! Το αντίδοτο είναι η τεράστια δική σας υπέρβαση.

 

Ιανουάριος-Απρίλιος: Για τους γεννημένους στο 2ο δεκαήμερο τα οικογενειακά σας θέματα ξεκινούν αρχικά με καλούς οιωνούς. Ίσως υπάρχει στα σκαριά μια πολυπόθητη εγκυμοσύνη, ή επίκειται αγορά ενός σπιτιού όπως το ονειρεύεστε, ή μπαίνετε στα βαθιά της οικογενειακής ζωής με μια συγκατοίκηση, ή επανασυνδέεστε με το σύντροφό σας; Πάντως το Φεβρουάριο έχετε μεγάλη έμφαση σε θέματα οικογένειας, όλοι οι Τοξότες. Ή μπορεί να έχετε την αίσθηση ή ενδεχομένως και ψευδαίσθηση, ότι οι θυσίες σας πιάνουν τόπο. Ίσως όμως κάποιοι από εσάς διαπιστώνετε ότι έχετε υπάρξει μονομερείς κι εγωιστές στην οικογένειά σας και πρέπει να αρχίσετε να προσφέρετε τον εαυτό σας, το χρόνο σας, την αγάπη σας ανιδιοτελώς αλλιώς κινδυνεύετε να τα χάσετε όλα. Σύντροφος, παιδιά, αγαπημένοι, ενδέχεται να έχουν αγανακτήσει με την αδιάφορη στάση σας και να επιθυμούν απομάκρυνση. Θα μπορέσετε να κάνετε κάτι για αυτό; Ίσως αυτό είναι το τελευταίο κάλεσμα.

Απρίλιος-Οκτώβριος: Ο Ποσειδώνας στο πέρασμά του απο το 2ο δεκαήμερο κάνει εύνοικές όψεις με μεγάλους πλανήτες Απρίλιο-Ιούνιο, δίνοντάς σας έμπνευση και ικανότητα πραγματοποίησης στόχων. Τέλος Ιουνίου ο Ποσειδώνας αναδρομεί και ξαναεπισκέπτεται αρκετούς από εσάς του 2ου δεκαημέρου. Θα τεστάρει τα θεμέλια της οικογενειακής σας ενότητας. Το καλοκαίρι θα κριθούν πολλά. Ό,τι δεν είναι αρκετά ισχυρό θα υποκύψει στο διασπαστικό μένος του Ποσειδώνα, για να σας κάνει να μήν παίρνετε τίποτα και κανένα σα δεδομένους, να σας κάνει πιό ταπεινούς, πνευματικούς στο πέρασμα σας από αυτή τη ζωή. Ακόμη κι αν διαλυθούν τώρα κάποιες δομές, πχ απομάκρυνση, διαζύγιο, ίσως σημαίνει ότι πραγματικά δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Θα πρέπει να συμβιβαστείτε και να προχωρήσετε μπροστά. Πάντως οι θετικές όψεις του Ποσειδώνα με άλλους πλανήτες δείχνουν ότι μπορούν να υπάρξουν ασφαλή στηρίγματα για εσάς και την οικογένειά σας. Είστε ώριμοι να τα ανιχνεύσετε;

Νοέμβριος-Δεκέμβριος: ο Ποσειδώνας ορθοδρομεί το Νοέμβριο στη 13 μοίρα του 2ου δεκαημέρου κι εκεί θα έχετε περισσότερη διαύγεια να καταλάβετε σε τί σύμβάλατε το καλοκαίρι και φθινόπωρο, τί μερίδιο ευθύνης έχετε για πολλές ανατροπές στους κόλπους της οικογένειας, ή τί ακριβώς απαιτείται από εσας από εδώ και στο εξής. Θα συνεχίσετε για πολύ ακόμη να εργάζεστε στον τομέα αυτό για να πετύχετε βελτιώσεις. Θα έχετε βοήθειες προς το τέλος του χρόνου. Κοντά στις γιορτές προσέξτε μήν το παρακάνετε με υπερβολικές ενέργειες υπεραναπλήρωσης (Δίας τετράγωνο Ποσειδώνας).

 

Πλούτωνας και η ασφάλειές σας

Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της βαθιάς καθαρτικής αλλαγής χωρίς επιστροφή, που προάγει όσο τίποτα άλλο την εξέλιξή μας, όπως κάνει και η φύση μέσα από αέναους κύκλους τέλους και αρχής, βρίσκεται εδώ και χρόνια στον τομέα των οικονομικών και των ασφάλειών σας. Καθώς προχωράει πολύ αργά, φέτος επηρεάζει ιδιαίτερα εσάς που βρίσκεστε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου.

Ιανουάριος-Μάιος:  το εξάγωνο Πλούτωνα με Δία κεντράρει στον αγώνα σας για απόκτηση δύναμης (υλικής ή πνευματικής). Σας εφοδιάζει με μεγάλη καθαρότητα νου, οργανωτικότητα, και κυρίως με αξιοσημείωτη ηγετική και καθοδηγητική δεξιότητα. Ένα σενάριο είναι να πάρετε κάποια θέση εξουσίας, ή να ανέβετε κοινωνικά μέσω ενός επιτυχημένου γάμου, ή με κάποιον τρόπο να αποκτήσετε κοινωνική άνοδο και αναγνώριση. Καθώς όμως ο Πλούτωνας κάνει τετράγωνο με Ουρανό, πολύ πιθανό να εκφράσετε μονόπλευρες απόψεις με ιδιαίτερο φανατισμό, να κάνετε βεβιασμένες και ενστικτώδεις κινήσεις και η δημοφιλία σας να πληγεί. Ή μπορεί κάποιες υποχρεωτικές επιβαλλόμενες απόψεις να σας κάνουν να αλλάξετε πλώρη και να μήν υλοποιήστε τα αρχικά σας σχέδια.

Μάιος-Σεπτέμβριος: Ο Πλούτωνας μπαίνει ανάδρομος στον Αιγόκερω αφού πρώτα έχει αγγίξει κι εσάς του 3ου δεκαημέρου κι έχει φέρει σαρωτικές αλλαγές στον τομέα των οικονομικών και των ασφαλειών σας. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου που μπαίνει ορθόδρομος ξαναεπισκέπτεται εσάς τους γεννημένους στην αρχή του 3ου και στο τέλος του 2ου δεκαημέρου για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε για εσάς. Αρχές καλοκαιριού έχετε και Πλούτωνα αντίθεση Αφροδίτη. Εκεί μπορεί να στενοχωρηθείτε με τα οικονομικά σας αποθέματα και τις ασφάλειές σας. Ένα σενάριο είναι ένα δικαστήριο διαζυγίου να σας υποχρεώνει να δώσετε υπέρογκη διατροφή. Άλλο σενάριο είναι ότι στην προσπάθειά σας να διατηρήσετε κοινά κεφάλαια, σημαντικές κοινές επενδύσεις, και να σώσετε κάποιες επιχειρήσεις σας πρέπει να ματώσετε οικονομικά. Επίσης, τα αισθηματικά σας φαίνεται ότι είναι το τυφλό σας σημείο για αυτό το καλοκαίρι. Ίσως η αδιάφορη ή εμπαθής στάση σας προκαλεί ακραίες, ασυνήθιστες συμπεριφορές και αντιδράσεις από την πλευρά του συντρόφου σας, ή το αντίθετό, η συμπεριφορά του συντρόφου σας να προκαλέσει σε εσάς αψυχολόγητες αντιδράσεις.

Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος: Το φθινόπωρο θα φέρει υποστηρικτική βοήθεια από το εξάγωνο Πλούτωνα με Δία. Σας παρουσιάζεται ακόμη μια ευκαιρία να ηγηθείτε και να διαχειριστείτε δύναμη. Θα το κάνετε με καλύτερο τρόπο; Από εσάς εξαρτάται. Ο Πλούτωνας θα συνεχίσει κατόπιν την πορεία του ώς ορθόδρομος (τέλος Σεπτεμβρίου) και θα σας επισκεφτεί για μία τελευταία φορά εσάς του τέλους του 2ου δεακημέρου και αρχές 3ου. Θα μπορέσετε να χτίσετε κάτι καινούριο μέσα από τα χαλάσματα; Καινούρια επιχείρηση, καινούριες οικονομικές επενδύσεις, αποταμιεύσεις, ακίνητα, ανανεωμένη δύναμη και πίστη στον εαυτό σας; Το 2019 πάντως σας βρίσκει σε μεγάλη ένταση και δραστηριότητα σε όλους αυτούς τους τομείς.

Μαρία Στρίκη

 

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here