Widgets Magazine

Όλοι σ’ αυτή τη ζωή βιώνουμε ορισμένους περιορισμούς. Όσο και να αποζητούμε την ελευθερία, κάποια πράγματα μας δεσμεύουν. Η θέση του Κρόνου στο ωροσκόπιό μας, δείχνει τους περιορισμούς αυτούς, που μπορεί να έχουν έρθει από κακή διαχείριση του ανάλογου θέματος στο παρελθόν, οπότε και βιώνουμε μια τιμωρία, απ’ την ίδια μας τη συνείδηση, ή απ’ τους κοσμικούς καρμικούς μηχανισμούς. Έτσι, η θέση του Κρόνου στο ωροσκόπιό μας, δείχνει τις “καρμικές φυλακές” στις οποίες νιώθουμε να βρισκόμαστε σ’ αυτή τη ζωή. Και για να τελειώσει η ποινή μας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να λειτουργήσουμε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο στα ανάλογα ζητήματα.

Ας δούμε λοιπόν τις καρμικές φυλακές που βιώνουμε, βάσει της θέσης του Κρόνου από ζώδιο και οίκο στο προσωπικό μας ωροσκόπιο:

Κριός – 1ος οίκος

Περιορισμός της προσωπικής ανεξαρτησίας. Έλλειψη ζωτικότητας, ή θάρρους, θέλησης κι αυτοπεποίθησης. Δυσκολία στις πρωτοβουλίες. Το άτομο νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που θέλει και να προχωρήσει μπροστά. Πιθανόν στο παρελθόν να είχε γίνει κακή χρήση της θέλησης, της δύναμης, του εγώ και της ανεξαρτησίας.

Ταύρος – 2ος οίκος

Περιορισμοί στα υλικά αγαθά και τα χρήματα. Έλλειψη αυτοεκτίμησης. Δυσκολεύεται να βρει ασφάλεια υλική και συναισθηματική, δυσκολεύεται να απολαύσει. Πιθανόν στο παρελθόν να είχε κάνει κακή χρήση του χρήματος, των αγαθών και των απολαύσεων, ή να μην είχε ευγνωμοσύνη για τα αγαθά. Μπορεί να έζησε “φτηνή” ζωή.

Δίδυμοι – 3ος οίκος

Περιορισμοί στην επικοινωνία, στη μάθηση, στη κινητικότητα και στις μετακινήσεις. Νιώθει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί αρκετά καλά με το λόγο. Πιθανόν στο παρελθόν να είχε κάνει κακή χρήση του λόγου, των πληροφοριών, αλλά και τις κινητικής του ελευθερίας. Δύσκολο κάρμα με αδέρφια και συγγενείς.

Καρκίνος – 4ος οίκος

Περιορισμοί σε θέματα οικογένειας, σπιτιού, ακινήτων. Έλλειψη στοργής, προστασίας και συναισθηματικής εγγύτητας ή τροφής. Νιώθει ότι δεν ανήκει κάπου. Δυσκολίες με τη μητέρα ή με γυναίκες. Πιθανόν στο παρελθόν να υπήρξε ανευθυνότητα σε θέματα οικογένειας και σπιτιού, ή να μην έδειξε στοργή και προστασία.

Λέων – 5ος οίκος

Περιορισμοί στη δημιουργικότητα, την αυτοέκφραση, την ανεμελιά, τη παιδικότητα, την επιχειρηματικότητα. Ευθύνες ή δυσκολίες με τα παιδιά. Έλλειψη χαράς κι αυτοπεποίθησης. Πιθανόν στο παρελθόν να στέρησε τη χαρά, τη δημιουργικότητα ή τη παιδικότητα από άλλους, ή να ήταν ανεύθυνος σε θέματα παιδιών.

Παρθένος – 6ος οίκος

Εδώ η καρμική φυλακή είναι το ίδιο το σώμα, η καθημερινότητα, η δουλειά ή η υγεία. Περιορισμοί διατροφικοί και καθημερινοί. Ευθύνες σε σχέση με κατοικίδια. Αναγκαστική ταπεινότητα. Πιθανόν στο παρελθόν να είχε κάνει κακή χρήση του σώματος, της εργασίας και της διατροφής. Κακή κριτική, ή έλλειψη ακρίβειας, την οποία πληρώνει τώρα με επικρίσεις.

Ζυγός – 7ος οίκος

Περιορισμοί στη κοινωνική ζωή και στις σχέσεις. Ο γάμος ίσως είναι καρμική φυλακή. Δύσκολοι σύντροφοι ή συνεργάτες. Έλλειψη ισορροπίας, δικαιοσύνης και αρμονίας. Πιθανόν στο παρελθόν να μην νοιάστηκε για τους άλλους, να μην ήταν συντροφικός και δίκαιος, ή να μην συνεργαζόταν σωστά και δίκαια.

Σκορπιός – 8ος οίκος

Εδώ η καρμική φυλακή είναι τα πάθη, οι εμμονές, οι υπαρξιακές αγωνίες και φοβίες, αλλά και οικονομικά προβλήματα ή χρέη. Έλλειψη ελέγχου, έλλειψη βαθύτερης κατανόησης. Πιθανόν στο παρελθόν να είχε κάνει κακή χρήση της σεξουαλικότητας, του ελέγχου, της δύναμης, του χρήματος και κάποιων μυστικών.

Τοξότης – 9ος οίκος

Περιορισμοί στην ελευθερία, τα ταξίδια, τη γνώση, τις σπουδές. Έλλειψη νοήματος και οράματος, αίσθημα ματαιότητας. Νομικές δυσκολίες. Πιθανόν στο παρελθόν να παραβίασε κοσμικούς νόμους – ανηθικότητα. Ίσως δεν μετέδωσε γνώσεις ή εμπόδισε την ουσιαστική γνώση και την ελευθερία. Ίσως έζησε μια ματαιόδοξη και τυχοδιωκτική ζωή, χωρίς πνευματικότητα.

Αιγόκερως – 10ς οίκος

Περιορισμοί επαγγελματικοί, δυσκολία στην κοινωνική κι επαγγελματική άνοδο κι αναγνώριση. Εμπόδια από άτομα εξουσίας. Πολλές ευθύνες. Δε νιώθει να έχει κύρος κι ωριμότητα. Πιθανόν στο παρελθόν να ήταν ένα δύσκολο αφεντικό, ή να μην ήταν υπεύθυνος επαγγελματικά και κοινωνικά. Ήταν σκληρός, και τώρα βιώνει τη σκληρότητα της ζωής.

Υδροχόος – 11ος οίκος

Δυσκολία στη δικτύωση, περιορισμός της κοινωνικής ζωής, έλλειψη φίλων και ομοϊδεατών. Νιώθει να κρίνεται αυστηρά από φίλους και γνωστούς. Φοβάται το μέλλον. Πιθανόν στο παρελθόν να ήταν κακός φίλος ή να μην ήταν υπεύθυνος με τους φίλους του και με ομάδες ή συλλόγους. Ίσως ήταν σκληρός ιδεολόγος. Δεν πάλεψε για ένα καλύτερο μέλλον και για την ανθρωπότητα.

Ιχθύες – 12ος οίκος

Νιώθει εγκλωβισμένος στη πεζή και σκληρή υλική πραγματικότητα, δεν μπορεί να ξεφύγει στο υπερβατικό και να ανακουφιστεί ψυχικά. Δε μπορεί να βρει τη λύτρωση και να ονειρευτεί. Απομόνωση, πιθανόν και σε ιδρύματα. Πιθανόν στο παρελθόν να μην είχε σώσει ανθρώπους που έπρεπε, ή να έκοψε τα όνειρα κάποιων. Δεν καλλιέργησε και δεν ενθάρρυνε την πνευματικότητα ή την τέχνη.

 

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here