Widgets Magazine

Κριοί , Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών, ο Ουρανός απαιτεί να σπάσετε τα δεσμά σας…

Βαθιά στη γη , μέσα σε μια υγρή σπηλιά, εκεί που το φως του Ήλιου δεν φτάνει να φωτίσει και να ζεστάνει τα γκρίζα πετρώματα, ζουν οι Δεσμώτες. Οι χοντροί κρίκοι των αλυσίδων που τους κρατούν δεμένους δεν τους αφήνουν να κινηθούν , ούτε καν να κοιτάξουν πίσω τους, εκεί που καίει μια φωτιά χλιαρή, το μόνο φως που μπορούν να αναγνωρίσουν. Ένα φως χαμηλό, μίζερο, χλωμό σε σχέση με αυτό το Φως που βασιλεύει έξω από τη σπηλιά που ζουν. Αλλά αυτό είναι το μόνο φως που γνωρίζουν και που δεν έχουν τη δυνατότητα να το συγκρίνουν με κανένα άλλο! Εκτός… αν σπάσουν τους χαλαρούς κρίκους που στην ουσία πουθενά δεν είναι καρφωμένοι … παρά μόνο μέσα στο μυαλό τους! Και τότε, ένας μόνο Δεσμώτης να δραπετεύσει και να ακολουθήσει το σκοτεινό δρόμο που οδηγεί στην επιφάνεια… ένας μόνο να καταφέρει να ξεφύγει… πόσο αλήθεια θα φοβηθεί ; Πόσο τρομοκρατημένος, αβέβαιος κι ανασφαλής θα αισθάνεται εγκαταλείποντας το μόνο φως που γνωρίζει… αυτό το λίγο, το ισχνό,το άρρωστο φως της υγρής σπηλιάς; Αυτός ο ένας θα τυφλωθεί όταν αντικρύσει για πρώτη φορά το Φως το απόλυτο! Θα κλείσει τα μάτια ενστικτωδώς για να τα προστατέψει, αλλά το παγωμένο του κορμί δεν θα τον αφήσει να επιστρέψει πίσω, αφού θα δεχθεί όλη αυτή τη ζεστασιά που δεν μπορούν να δεχθούν τα μάτια του … ακόμη! Θα τεντώσει τα χέρια , θα υψώσει τα κλειστά βλέφαρα στον Ουρανό και θα προσπαθήσει να ρουφήξει όση περισσότερη θέρμη μπορεί! Θα αφήσει τις καυτές αχτίδες να περονιάσουν κάθε πόρο του ταλαιπωρημένου του κορμιού και μετά… μετά θα σκεφτεί αυτούς που άφησε πίσω! Αυτούς που στέκονται παγωμένοι, δεμένοι και κοιτάζουν τις αντανακλάσεις της μίζερης φωτιάς τους στους πέτρινους τοίχους της σπηλιάς που κατοικούν.

Και εδώ ο Σωκράτης αναρωτιέται…τι θα γίνει αν γυρίσει πίσω; Θα τον πιστέψουν; Θα αποτινάξουν τα ”κάλπικα” δεσμά τους και θα τον ακολουθήσουν στον δρόμο προς την Ελευθερία, ή θα τον σκοτώσουν θεωρώντας τον ψεύτη και υπονομευτή της ήσυχης ζωής τους; Αλήθεια τι πιστεύετε εσείς; Μα ίσως θα έπρεπε να σας κάνω αλλιώς την ερώτηση … τι πιστεύετε πως είστε εσείς… Δεσμώτες ή Ελεύθεροι;

Το Σπήλαιο του Πλάτωνα και η αλληγορική σημασία του έχει πάρα πολλές ερμηνείες … πολλές και που συνεχώς πληθαίνουν… και πληθαίνουν …. μα η αλήθεια του είναι μεγάλη γιατί αυτό το σκοτεινό Σπήλαιο δεν είναι χώρος, δεν είναι τόπος… είναι η Ψυχή μας!
Εκεί, κάτω, στο υγρό χώμα του Σπηλαίου είναι η βάση μας, είναι ο ερπετικός μας εγκέφαλος , είναι η Σελήνη μας, είναι η Μήτρα από την οποία προερχόμαστε. Εκεί, κάτω, βρίσκεται και ο Άρης μας , η ενστικτώδικη Ψυχή μας, αυτή που αναζητά την ικανοποίηση μέσα από τη μάχη και την διεκδίκηση γιατί πρέπει να επιβιώσει. Εκεί, κάτω, βρίσκεται και ο Δίας μας γιατί αντιπροσωπεύει το φυσικό και αστρικό μας σώμα, αυτό που πρέπει να αναπτυχθεί για να μπορέσει αργότερα να αναδυθεί από τον πάτο και να βγει δυνατό στην επιφάνεια.

Ανάμεσα στο Σπήλαιο και τον ”πάνω κόσμο” στέκεται ο Μέγας διαχωριστής και διαχειριστής , ο Κρόνος! Αυτός επιβλέπει την ανάβαση, αυτός επιτρέπει την αναρρίχιση, αυτός στέκεται λιγομίλητος και άκαμπτος και αναγνωρίζει ποιος ανέβηκε τίμια το μονοπάτι έτσι ώστε να του αξίζει μια θέση κάτω από το φως του Ήλιου.
Πάνω από το Σπήλαιο περιμένει η Αφροδίτη μας ως η ανθρώπινη Ψυχή μας πια, για να πάρει όλη την ικανοποίηση και την τέρψη που μπορεί να μας δώσει η ελεύθερη ζωή. Και μετά Ερμής και Ουρανός , πνευματική Ψυχή και Δύναμη, αυτοί οι δύο υποκινητές του αγώνα για την απελευθέρωση, του αγώνα που χρειάζεται για να καταφέρει ο Δεσμώτης να γίνει Ελεύθερος και μετά … Φιλόσοφος! Αυτός ο Ουρανός που ξέρει τόσο καλά να σπάει τα δεσμά και μέσα από τις ανατροπές να φέρνει τις νέες τάξεις των πραγμάτων.

Ο Ουρανός, που λίγο πριν αποσυρθεί από τον Κριό έχει βαλθεί να σπάσει για τα καλά τα δεσμά των Παρορμητικών στα τετράγωνά του με αυτούς τους… άλλους Δεσμούς , τους Δεσμούς της Σελήνης που ενώνουν με τις αόρατες ασημένιες τους κλωστές το τώρα και το πριν μας! Θέλει οπωσδήποτε, πριν περάσει για τα καλά στον Ταύρο να έχει τραβήξει με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των δυο τελευταίων ημερών έξω από το προσωπικό τους Σπήλαιο και το αδύναμο φως του! Αυτοί φοβούνται, αντιστέκονται σθεναρά όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούν να κρατηθούν από τις ήδη μισοσπασμένες αλυσίδες τους και εκεί γύρω στο Μάιο του 2018 είχαν πιστέψει πως τα κατάφεραν… τώρα όμως ξέρουν πως όχι!

Και αν δεν τα καταφέρει ο Ουρανός μέχρι το Μάρτιο του 2019 που θα έχει αλλάξει ζώδιο, ως ”αναμορφωτές” θα έχουν αναλάβει οι Δεσμοί της Σελήνης από τον άξονα Αιγόκερω, Καρκίνου και την μεταφορά των εκλείψεων στον Παρορμητικό Σταυρό. Αυτή τη στιγμή ο Νότιος Δεσμός στις 27 μοίρες του Αιγόκερω, βρίσκεται σε μια σκληρή μοίρα του ζωδιακού, σε μοίρα εξουσίας και απολυτότητας ,στη μοίρα της έξαρσης του Άρη! Κοσμικά αλλά και προσωπικά μας ξυπνά μνήμες επιθετικότητας, ανατροπών, εξεγέρσεων. Προκαλεί νευρικότητα και τάσεις προς τη βία ακόμη και για ασήμαντες αφορμές. Και ο Νότιος Δεσμός ακριβώς απέναντι στον Καρκίνο, φέρνει όλη αυτή τη δύσκολη ενέργεια μέσα στην οικογενειακή εστία προκαλώντας εντάσεις , αναστατώσεις και γενικότερα διαταραγμένη διάθεση και εγωιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν. Και με τον Ουρανό ανάδρομο στις 28 μοίρες του Κριού σε σκληρή όψη 90 μοιρών με τους Δεσμούς αυτούς, να ανασκαλεύει τα παλιά και να κάνει τα αίματα να βράζουν! Εδώ είναι που η παρόρμηση υπερνικά τη λογική και σπρώχνει τους ανθρώπους να αποτινάξουν τα γνωστά, τη μικρή χλωμή φωτιά εκεί μέσα … και να προχωρήσουν στα άγνωστα, στο λαμπερό φως εκεί έξω. Κανένας αγώνας για απελευθέρωση και ανεξαρτητοποίηση δεν γίνεται αναίμακτα και χωρίς παράπλευρες απώλειες όμως και αυτό πρέπει να το γνωρίζετε. Θέλει αρετή και τόλμη η ”ελευθερία” και ο Ουρανός τις προσφέρει άσκεφτα και τις δύο!

Εδώ, στο τέλος αυτής της τόσο δύσκολης χρονιάς που περάσαμε νομίζω πως οφείλω να αφιερώσω το άρθρο μου αυτό σε εσάς των Παρορμητικών των τελευταίων ημερών που τόσο έχετε ταλαιπωρηθεί , όχι για άλλο λόγο , απλώς για να καταλάβετε ότι θα πρέπει μερικές φορές να αφήνετε το Σύμπαν… τον Άνεμο… το Κύμα… να σας πηγαίνει εκεί που θέλει ! Όχι γιατί θα μπορούσατε να κάνετε αλλιώς… έτσι για ψυχολογικούς λόγους και περισσότερο για να μην μέμφευστε τον εαυτό σας πιστεύοντας πως έχετε εξ ολοκλήρου την ευθύνη! Κριοί 17, 18, 19 Απριλίου, Καρκίνοι 20, 21, 22 Ιουλίου, Ζυγοί 21, 22, 23 Οκτωβρίου, Αιγόκεροι 17, 18, 19 Ιανουαρίου και όσοι έχετε προσωπικούς πλανήτες , Ωροσκόπο και Μεσουράνημα 27, 28 και 29 μοίρες στα Παρορμητικά, αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία από Δεσμώτες να γίνετε Ελεύθεροι και που ξέρετε … ίσως και Φιλόσοφοι!

Σωκράτης : « -Και αν κανείς ήθελεν να επιχειρήσει να τους λύσει από τα δεσμά τους και να τους ανεβάσει, δεν θα ήσαν ικανοί να τον σκοτώσουν αν ημπορούσαν να τον πιάσουν στα χέρια τους; Αφου θα θεωρούσαν ότι θέλει να τους κάνει κακό και να τους τυφλώσει ενώ αυτός θέλει να τους δείξει το μόνο αληθινό Φώς.»

Γλαύκων : «-Το δίχως άλλο!»

 

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΕβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις 17-23 Δεκεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος Αστρολογικός Οδηγός
Βάσια Μαυράκη
Η Βάσια Μαυράκη ( Αστρολόγος / Συγγραφέας) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη αγάπη της μετά την οικογένειά της είναι η Αστρολογία και το ατέλειωτο ταξίδι της εξερεύνησης του Σύμπαντος μέσα από αυτή. Έχει αποφοιτήσει από την πρώτη σχολή Αστρολογίας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα την ''Εναλλακτική Παιδεία'' και εκτός από το πτυχίο της στην Αστρολογία έχει ειδικευτεί και στο Human Design. Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και sites και έχει έντονη συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Πηγές για την έμπνευσή της αποτελεί κάθε τι που αγαπάει και την περιστοιχίζει καθώς και τα ταξίδια της σε μέρη που συνδέονται άμεσα με τις συγγραφικές αναφορές της. Το μότο της για τη ζωή είναι το εξής: το σχέδιο του Θεού για εμάς, το γενέθλιο κοσμόγραμμά μας, το μοναδικό αυτό αποτύπωμά μας στο Σύμπαν και η ελεύθερη βούληση διαχείρισής του δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να εξελίσσει και να προάγει τη ζωή του. Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here