Widgets Magazine

Είναι η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού και μετά από τρεις πολύ δυνατές εκλείψεις, έρχεται σχεδόν σαν όαση. Γίνεται στις 26/8 και στις 3°12’ των Ιχθύων και παρά του ότι πάντα οι Πανσέληνοι κρύβουν έντονη ενέργεια, η συγκεκριμένη έχει και πολλά θετικά στοιχεία. Άμεσα, επηρεάζονται τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί τις πρώτες πέντε – έξι ημέρες των ζωδίων τους και όσοι έχουν πλανήτες και μαθηματικά σημεία εκεί.

Η Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων είναι κορυφή ενός Kite, σχηματισμού που θεωρείται τυχερός και στον οποίο συμμετέχουν ο Ήλιος φυσικά, ο Κρόνος και ο Ουρανός. Μπορούμε να δομήσουμε το νέο, αρκεί να φτιάξουμε βάσεις γερές, έντιμες, δημιουργώντας με σχολαστικότητα και σοβαρή πρόθεση. Έτσι κι αλλιώς, μία Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων, διαπραγματεύεται την ισορροπία ανάμεσα στην Ύλη και το Πνεύμα. Μπορούν κάλλιστα να συνεργαστούν μεταξύ τους αποφέροντας θετικό αποτέλεσμα. Ούτε η απόλυτα υλιστική έκφραση είναι το ζητούμενο, ούτε και η χαώδης οπτική των πραγμάτων (θα ήταν αρνητική μία τέτοια έκφραση) αλλά ιδανικά, η σαφής και πρακτική έκφραση του άυλου, της Ιδέας που δεν χωράει μόνο στις διαστάσεις που αναγνωρίζουν οι πέντε αισθήσεις μας. Κάτι τέτοιο, έχει πολλά ονόματα: Τέχνη, μεταφυσική, επαφή με τον εσώτερο ή και ανώτερο εαυτό μας , επαφή με τον δίπλα μας. Θυμόμαστε πως είναι να δίνουμε χωρίς όρους άραγε;

Οι δύο Κυβερνήτες των Ιχθύων, ο σύγχρονος Ποσειδώνας και ο  παραδοσιακός Δίας έχουν ήδη ολοκληρώσει για τρίτη και τελευταία φορά (από αυτή τη θέση) την ευεργετική όψη τριγώνου. Συνεχίζει να δίνει όμως τα δώρα της σε πολλούς. Όψη, που μπορεί να κάνει όνειρα πραγματικότητα αλλά και να λειτουργήσει προστατευτικά. Πρόκειται για μία ευτυχή συγκυρία που πραγματικά, έρχεται να δώσει το χέρι στηρίζοντας σε αυτή τη δύσκολη κατά τ’ άλλα περίοδο. Επίσης ο Δίας οδεύει να κλείσει και την όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα, κάτι επίσης πολύ υποστηρικτικό και σε πρακτικό επίπεδο.

Τα δύο σημεία που χρειάζονται προσοχή αυτό το διάστημα, είναι, πρώτον, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας έχει τη δύναμη να ανασύρει «άγρια» και κατώτερα ένστικτα αν κι εμείς είμαστε πρόθυμοι να αφεθούμε στο έλεος τους. Ζήλια, κτητικότητα και τάσεις χειρισμού και εκδίκησης, χρειάζονται προσοχή. Επίσης, είναι ο Κύριος του Μοιραίου δίχως αμφιβολία. Ό,τι είναι να τελειώσει, θα τελειώσει. Προσοχή σε οικονομικούς χειρισμούς.

Το δεύτερο, είναι το τετράγωνο του Ερμή με τον Δία. Είναι εύκολο να εκφραστεί κάποιου είδους επιπολαιότητα μέσα από τα λόγια και τις πράξεις μας. Βρισκόμαστε και σε ιχθυακό περιβάλλον και δεν είναι απίθανο να χαθεί η πυξίδα. Ας σκεφτούμε διπλά όσα βγαίνουν από το στόμα μας και το μυαλό μας αυτό το διάστημα. Ας μη δράσουμε με επιπολαιότητα, δεν είναι δύσκολο στη παρούσα φάση.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αυτή η Πανσέληνος δίνει τη δυνατότητα ενός μικρού “time – out” και μάλιστα γόνιμου. Διανύθηκε ένα δύσκολο καλοκαίρι που θα μεταφέρει την ενέργεια του και αργότερα, όταν οι εκλείψεις του θα ενεργοποιηθούν και πάλι από τον Άρη.  Ας προσπαθήσουμε να φέρουμε την ισορροπία ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Αυτό είναι και το ζητούμενο.

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟι προβλέψεις της Εβδομάδας 20 έως 26 Αυγούστου 2018
Επόμενο άρθροΟι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις από 27/8 έως 2/9/2018
Nόνα Βουδούρη
Η Νόνα Βουδούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι. Η αγάπη της για την Αστρολογία εκδηλώθηκε πολύ νωρίς κι ως φυσικό επακόλουθο προέκυψε η φοίτηση και η ολοκλήρωση των σπουδών Αστρολογίας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ''Εναλλακτική Παιδεία'' και η παρακολούθηση εξειδικευμένων αστρολογικών σεμιναρίων από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διδάχθηκε Ωριαία Αστρολογία από την Μαίρη Γαλανού στην σχολή "Εναλλακτική Παιδεία" και συνεχίζει να εξειδικεύεται στην Καρμική, Δρακωνική και Εξελικτική Αστρολογία. Πιστεύει ακράδαντα δε , ότι η μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ. Συνεργάζεται με το Oroskopos.gr και με το ΙΑΜ Infinity Astrological Magazine της Smiljana Gavrancic ανάμεσα σε αστρολόγους από όλο τον κόσμο ως αρθρογράφος . Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here