Widgets Magazine
Η λέξη “ασφάλεια”, χωράει μεγάλη συζήτηση. Όλη μας η ζωή άλλωστε, γύρω της περιστρέφεται, συνειδητά ή ασυνείδητα. Είναι το πρώτο πράγμα που χάνουμε με την πρώτη μας αναπνοή σε αυτόν τον πλανήτη κι εκείνο που συνεχίζουμε να αναζητούμε μέχρι την τελευταία. Με λίγα λόγια: Η ίδια η λέξη έχει έναν χαρακτήρα μονιμότητας και σταθερότητας, ενώ στην ουσία κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο έως αδύνατο…
Τίποτα δεν θα εξελισσόταν άλλωστε, αν ήταν εφικτό. Γι’ αυτό κι ο πλανήτης της εξέλιξης, ο Ουρανός, σιχαίνεται την ασφάλεια και καθόλου άνετα δεν αισθάνεται στο συντηρητικό ζώδιο του Ταύρου. Μία πλάνη είναι ουσιαστικά η ασφάλεια, που ενώ υπόσχεται πολλά, είναι δύσκολο να κρατήσει το λόγο της…
Η Πανσέληνος από την άλλη, είναι μία στιγμή κρίσης, ανάμεσα σε δύο αντίθετες δυνάμεις. Ζητούμενο, η ισορροπία. Με την Πανσέληνο, φωτίζονται όσα ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και πρέπει να ολοκληρωθούν. Η Πανσέληνος στις 12 Νοεμβρίου λοιπόν, γίνεται στις 19°51′ του Ταύρου, στο ζώδιο έξαρσης της Σελήνης,  κι εδώ, ενώ δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητική η συγκεκριμένη, είναι ακριβώς το σημείο που καλούμαστε να αναμετρηθούμε με την άπιαστη λέξη: Την ασφάλεια.
Μπορεί η φύση της ασφάλειας να είναι προσωρινή αλλά δηλώνει παρουσία σε στιγμές, όταν π.χ πετυχαίνουμε την επίτευξη ενός στόχου ή την σιγουριά της αγάπης ενός άλλου ανθρώπου και εξαφανίζεται όταν κάτι πρέπει να μετακινηθεί για να εξελιχθεί ή όταν πρέπει να έρθουμε σε επαφή με μικρούς ή μεγάλους φόβους. Κι εδώ βρίσκεται η ουσία της Πανσελήνου αυτής: Σε κάποιον τομέα, θα χρειαστεί να αναμετρηθούμε με ό,τι μας κάνει (ή νομίζουμε πως μας κάνει) να νιώθουμε ασφάλεια. Άλλωστε, η αντίθεση με τον Ήλιο από το ζώδιο του Σκορπιού, αυτή τη κρίση περιγράφει. Ο καθένας, μπορεί να αντιλαμβάνεται την ασφάλεια διαφορετικά, όμως είναι κι εκείνοι που κατάλαβαν κάποτε, πως η πραγματική ασφάλεια έρχεται όταν αγγίζουμε αυτό που μέχρι χτες φοβόμασταν. Καμία πραγματική ασφάλεια δεν βρίσκεται εκεί που βολευόμαστε, αλλά σε εκείνο που φοβηθήκαμε, αντιμετωπίσαμε και κατακτήσαμε.
Το πως μπορεί να εκφραστεί στον καθένα, είναι σαφώς θέμα προσωπικού ωροσκοπίου. Προηγήθηκε μία Νέα Σελήνη αρκετά έντονη, που έφερε ρήξεις και διάθεση να δούμε κατάματα την αλήθεια μας σε κάποιο επίπεδο, έντονα συναισθήματα και ανατροπές. ”Είναι πραγματικό ή πλασματικό εκείνο που με κάνει να νιώθω ασφάλεια;”, ”Γιατί νιώθω ανασφάλεια;”, ”Είμαι ασφαλής ή βολεμένος;”, ”Έχω εντοπίσει τις πραγματικές μου ανάγκες σε βάθος; Αυτά που έχω τι είδους ασφάλειες μου δίνουν;”, “Τι χρειάζομαι τελικά για να νιώσω επιτέλους ασφαλής;”. Πολλά θα μπορούσαν να είναι τα ερωτήματα, πολλές και μοναδικές οι απαντήσεις, όσοι κι οι άνθρωποι.
Η Πανσέληνος αυτή, γίνεται στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης – Άρη και αυτό καθιστά σημαντική την επιρροή της σε αισθηματικό επίπεδο. Το κατά πόσο νιώθουμε ασφαλείς εκεί ή τι θα μας βοηθούσε και θα θέλαμε για να νιώσουμε έτσι, θα είναι κάποιες από τις εκφράσεις. Επίσης, θα δούμε καθαρότερα τα συναισθηματικά μας θέματα και τις αναζητήσεις μας και όχι μόνο θα κατανοήσουμε τις ανάγκες μας αλλά θα παρακινηθούμε για να τις υποστηρίξουμε, ακόμα κι αν αυτό μας ταράξει.
Στον χάρτη της Πανσελήνου, τα Φώτα δημιουργούν θετικές όψεις και σχηματισμό με τους Κρόνο, Ποσειδώνα  και Πλούτωνα κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που καθιστούν ηπιότερη την Πανσέληνο αυτή. Δίνει την δύναμη, την λογική και την ψυχραιμία που απαιτούνται ώστε να κρίνουμε με ρεαλισμό αλλά και ενσυναίσθηση, να δράσουμε στοχευμένα, ψύχραιμα και αποφασιστικά. Το προηγούμενο διάστημα ήταν πολλά τα αστρολογικά δεδομένα που περιέγραφαν έντονες καταστάσεις, χειρισμούς, χειραγώγηση και θυμό. Τώρα, δίνεται η ευκαιρία να “ξεφουσκώσουμε” και να δούμε την άλλη πλευρά του νομίσματος, να μαλακώσουμε. Θα είναι έντονη και η επιθυμία για κάποιου είδους δράση, όμως είναι προτιμότερο να αφορά είτε το πρόσφατο είτε το πιο μακρινό παρελθόν, εφόσον η αναδρομή του Ερμή δεν επιτρέπει μεγάλα “ανοίγματα” και νέα ξεκινήματα.
Ποια μπορεί να είναι η παγίδα;

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Ταύρου, βρίσκεται σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Το θεωρητικά ιδανικό, είναι επικίνδυνος σύμβουλος. Κι ενώ είναι ευκαιρία να μετρηθούμε με τις ανάγκες μας και το πως έχουμε δομήσει τις ασφάλειες μας, είναι εύκολο να εμπλακούμε στη διαδρομή με το εξιδανικευμένο πρότυπο που δημιουργήσαμε. Οι ισορροπίες που θα πρέπει να κρατηθούν είναι λεπτές ώστε να αποφύγουμε τωρινές ή μελλοντικές απογοητεύσεις και σίγουρα, όχι προϊόν φαντασίας και επιπολαιότητας. Αυτό δεν σημαίνει σκληρότητα, σημαίνει απλά διάκριση.

Η Πανσέληνος θα επηρεάσει περισσότερο τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού, Ταύρους και Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του δευτέρου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, δηλαδή κοντά στην 20η μοίρα των ζωδίων τους.
Θα είναι θετικότερη για τους Παρθένους και τους Αιγόκερους αλλά και τους Καρκίνους και Ιχθύες.

 

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΔίας στο Galactic Center η έκλειψη του Ερμή 11/11
Επόμενο άρθροΠανσέληνος Νοεμβρίου 2019 : Η επιρροή της στα 12 Ζώδια
Η Νόνα Βουδούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι. Η αγάπη της για την Αστρολογία εκδηλώθηκε πολύ νωρίς κι ως φυσικό επακόλουθο προέκυψε η φοίτηση και η ολοκλήρωση των σπουδών Αστρολογίας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ''Εναλλακτική Παιδεία'' και η παρακολούθηση εξειδικευμένων αστρολογικών σεμιναρίων από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διδάχθηκε Ωριαία Αστρολογία από την Μαίρη Γαλανού στην σχολή "Εναλλακτική Παιδεία" και συνεχίζει να εξειδικεύεται στην Καρμική, Δρακωνική και Εξελικτική Αστρολογία. Πιστεύει ακράδαντα δε , ότι η μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ. Συνεργάζεται με το Oroskopos.gr και με το ΙΑΜ Infinity Astrological Magazine της Smiljana Gavrancic ανάμεσα σε αστρολόγους από όλο τον κόσμο ως αρθρογράφος . Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here