Widgets Magazine

Ο κύκλος που κλείνει με αυτή την Πανσέληνο έχει διπλή ανάγνωση: Ο Σκορπιός είναι ζώδιο που επίσης αφορά οριστικά τελειώματα και κλεισίματα κύκλων κι αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται έντονα αυτή η ανάγκη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι όμως και η ευκαιρία να κοιτάξουμε κατάματα τις επιθυμίες μας και να αναγνωρίσουμε τι πραγματικά έχουμε ανάγκη, πέραν των υλικών.

Ο Σκορπιός δεν είναι εύκολος. Καλούμαστε να κοιτάξουμε ίσια στα μάτια τον φόβο μέσα μας υπό την επιρροή του. Ο Νίκος Καζαντζάκης, ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας είχε πει: «Αν μπορείς, κοίταξε τον φόβο κατάματα κι ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει». Για να ανοίξουμε τα παράθυρα ενός σκοτεινού δωματίου, πρέπει πρώτα να τολμήσουμε να ανοίξουμε την πόρτα και να μπούμε. Ύστερα το Φως, αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Αυτό, μπορεί να είναι δυσάρεστο για το αίσθημα «βολέματος» που έχουμε, είναι όμως κι αναγκαίο. Άλλωστε ζέστη, έχει και στην κόλαση.

Η Πανσέληνος γίνεται στις 30 Απριλίου και στις 9°38’ του Σκορπιού και η κύρια σφαίρα επιρροής, αφορά τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και όσους έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και στην αρχή του δεύτερου, των ζωδίων αυτών. Οι δύο κυβερνήτες του Σκορπιού, ο παραδοσιακός Άρης και ο σύγχρονος Πλούτωνας, βρίσκονται σε όψη συνόδου στο ζώδιο του Αιγόκερω και σε εξάγωνο με τον Δία. Ο Σκορπιός από την μία και ο Αιγόκερος από την άλλη, σκιαγραφούν μία περίοδο κατά την οποία θα ανακινηθούν ζητήματα οικονομικά, ερωτικά και θα υπάρξει μυστικοπάθεια και παρασκηνιακές κινήσεις. Αναδύονται δύσκολα συναισθήματα σε αυτές τις περιπτώσεις και γίνεται έντονη η ανάγκη του να ξέρουμε τι έχουμε και κατά πόσο είναι δικό μας. Έχουν προηγηθεί όμως και σημαντικές ενάρξεις που σχετίζονται με οικονομικά θέματα.

Ο καρμικός χαρακτήρας της Πανσελήνου, ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τα τετράγωνα της αντίθεσης Ηλίου – Σελήνης με τους Δεσμούς της Σελήνης. Το άκρως αποτελεσματικό ένστικτο του Σκορπιού, γνωρίζει ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, για όλα υπάρχει λόγος.

Εκείνο που είναι σημαντικό, είναι το ακριβείας εξάγωνο της Σελήνης και το τρίγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο. Δημιουργείται ένας σχηματισμός Wedge, με τον Κρόνο να απορροφά τους κραδασμούς της Πανσελήνου. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μία Πανσέληνο με μεγάλη και υπόγεια ένταση κι εδώ οι διέξοδοι διαφυγής που προσφέρονται είναι πολύτιμες. Απαιτείται όμως από τον Κρόνο, που είναι πάντα έτοιμος να αποδώσει δικαιοσύνη, απόλυτη σοβαρότητα και συνέπεια. Ο Κρόνος θα λειάνει την δυναμική αλλά δεν παύει να είναι Κρόνος, να δέχεται το «βάρος» της Πανσελήνου και να έχει τις απαιτήσεις του.

Σε ισχύ και το τετράγωνο Ερμή – Κρόνου, παρ’ ότι αποκλίνον. Φυσικά, γνωρίζουμε εξ’ αρχής ότι δεν πρόκειται για έναν χάρτη «ελαφρύ» κι έρχεται και η όψη αυτή να υπερτονίσει ότι η επικοινωνία δεν θα ρέει και η διάθεση δεν προβλέπεται θετική. Ο Ερμής του Κριού είναι παρορμητικός και ευθύς και ο Κρόνος εδώ, σοβαρός και εγκρατής. Είναι προτιμότερο να διοχετεύσουμε την ενέργεια σκεπτόμενοι σοβαρά και ώριμα, παρά να αφεθούμε στην αρνητικότητα που περιβάλλει συχνά την όψη, προκαλώντας απαισιοδοξία και θλίψη. Ο Ερμής δε, βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ήλιου – Ποσειδώνα στον χάρτη, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για γείωση και σοβαρότητα, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις χωρίς ρεαλιστική βάση.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μία έντονη Πανσέληνο όμως τι δεν είναι έντονο στο βασίλειο του Σκορπιού; Εδώ παλεύονται τα βαθιά και δυσνόητα που κρύβονται μέσα μας, εδώ δίνουμε σημαντικές μάχες. Εδώ μας δίνεται η επιλογή να αφεθούμε στο σκοτάδι ή να το νικήσουμε για να βγούμε στο φως.  Εδώ κρύβονται οι πόθοι, οι επιθυμίες μας. Ο Joseph Campbell είχε πει: «Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις». Αυτή η φράση κρύβει όλα όσα αντιπροσωπεύει αυτή η Πανσέληνος.

Το Astro Team της Βάσιας Κόντη απαντά έγκυρα, σωστά και με απόλυτη ακρίβεια στα προσωπικά σου ερωτήματα!

Κάλεσε τώρα στο 901 100 48 48

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here