Widgets Magazine

H τελευταία Πανσέληνος του χρόνου, που θα επηρεάσει περισσότερο τους εκπροσώπους των τελευταίων μοιρών του Α’ δεκαημέρου και εκείνους που έχουν γεννηθεί έως τα μέσα του Β’ δεκαημέρου περίπου των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες), γίνεται στις 11 μοίρες και 40 λεπτά του άξονα Διδύμων  – Τοξότη, με την Σελήνη από τους Διδύμους και τον Ήλιο από τον Τοξότη, να σχηματίζουν ένα ακριβείας Τ –τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Βρίσκουμε τον χορηγό της Σελήνης, τον Ερμή, σε αναιρετική μοίρα, την τελευταία του Τοξότη και μάλιστα σε στάση προκειμένου να γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και σε σύνοδο με τον Κρόνο που ετοιμάζεται να αφήσει το ζώδιο του Τοξότη για να μπει στο σπίτι του, στον Αιγόκερω. Ταυτόχρονα, βλέπουμε τον Ήλιο σε αντισκιά με τον Πλούτωνα και την Σελήνη σε κόντρα – αντισκιά φυσικά. Ο Άρης βρίσκεται στην 26η μοίρα του Ζυγού σε αποκλίνουσα αντίθεση με τον Ουρανό και σε όψη 135 μοιρών με την Σελήνη.

Όταν ο Ποσειδώνας πρωταγωνιστεί, ιδιαίτερα σε όψη με τον Δία, θέματα θρησκείας κι εκκλησίας (ιερατείου) έρχονται στο προσκήνιο. Είναι περίοδος που ίσως υπάρξει έξαρση κάποιου ιού για άλλη μία φορά, απασχολώντας την κοινή γνώμη. Γεγονότα που αφορούν τον κόσμο της θάλασσας, το υδάτινο στοιχείο γενικά, τις θαλάσσιες μεταφορές και χημικά κάθε μορφής είναι πιθανό να μας απασχολήσουν.

Τα T –τετράγωνα με κορυφή τον Ποσειδώνα, δεν είναι ποτέ μία εύκολη κατάσταση. Κρύβουν ιδιαίτερη ευαισθησία και μία τάση προς ουτοπικές σκέψεις και καταστάσεις με θολά χαρακτηριστικά, ενώ συχνά ταράζεται ο δείκτης αυτοεκτίμησης μας. Υπάρχει ανασφάλεια. Εδώ καλούμαστε να επιμείνουμε στην αναζήτηση της ουσίας, σε όποιο επίπεδο και τομέα κι αν επηρεαζόμαστε. Εδώ σημασία έχει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Αυτή η τάση ενισχύεται με τον Ερμή να ετοιμάζεται για την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του: Η ενέργεια γυρίζει εσωτερικά, θέματα από το παρελθόν επανέρχονται και απαιτούν την προσοχή μας, δεύτερες σκέψεις προκύπτουν. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό, γίνεται με μια αίσθηση «αγκύλωσης» λόγω της συμμετοχής του Κρόνου. Είναι προτιμότερο να εστιάσουμε στην σοβαρότητα και την συνέπεια των σκέψεων και των λόγων μας, παρά στην μελαγχολία και την απαισιοδοξία που μπορεί να προκύψει. Η υπόθεση επικοινωνία δεν θα είναι εύκολη αυτό το διάστημα και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Με τον Ποσειδώνα κορυφαίο πλανήτη σε T –τετράγωνο λοιπόν, με τον Ερμή να ετοιμάζεται για την ανάδρομη πορεία του σε σύνοδο με τον Κρόνο, ενώ ήδη έχει προηγηθεί και η όψη αντίθεσης Άρη – Ουρανού (σε κάποια ισχύ όμως ακόμα), μπορούμε να μιλήσουμε για ένα διάστημα ασαφών προθέσεων, με έντονη ψυχολογική πίεση.

Το Σύμπαν όμως είναι σοφό και πάντα έχει κρυμμένο ένα μαγικό κλειδί. Εδώ, λέγεται Δίας. Σε τρίγωνο ιδιομοιρίας με τον Ποσειδώνα και πρόθυμος να απορροφήσει αρνητικούς κραδασμούς, αρκεί να του το επιτρέψουμε. Η εκπλήρωση ενός ονείρου, η συνειδητοποίηση της πίστης του καθενός στον εαυτό του ή σε ό,τι θεωρεί ιερό, η καλλιτεχνική έμπνευση, η επαφή με το θείο, η αγάπη και η βοήθεια προς τον λιγότερο τυχερό από εμάς, είναι δώρα πολύτιμα, αρκεί να στρέψουμε την προσοχή μας προς αυτά. Ακόμα κι αν δεν επηρεαζόμαστε τόσο ώστε ένα μεγάλο όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα αυτή την εποχή, μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνει ομορφότερη εποχή για κάποιον άλλον. Αν δώσουμε από την καρδιά μας, θα γεμίσουμε την ψυχή μας. Αν επιλέξουμε να εκφράσουμε το ιδεαλιστικό τους πρόσωπο χωρίς ιδιοτέλεια, θα αποζημιωθούμε. Η υπέρβαση του Εγώ, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

 

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here