Widgets Magazine
Από τη Νόνα Βουδούρη
Η Πανσέληνος της 9ης Μαρτίου 2020 γίνεται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων και η επιρροή της αφορά πρωτίστως Παρθένους, Ιχθύες, Δίδυμους και Τοξότες του Β’ δεκαημέρου και όσους έχουν πλανήτες ή μαθηματικά σημεία κοντά στην 20η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων σχετίζεται με την προσφορά και την θυσία. Με την καθαρότητα του σώματος και του πνεύματος. Με την κοινή λογική από τη μία πλευρά, με την μεταφυσική υπέρβαση από την άλλη. Με τις πρακτικές ανάγκες και εκείνες της ψυχής. Με την σαφήνεια αλλά και την θολή σκέψη. Με την λογική και τον ρομαντισμό. Με την υγεία και την θεραπεία. Με τις απτές αποδείξεις αλλά και με την πίστη που δεν τις χρειάζεται.
Η Σελήνη της Παρθένου είναι μία Σελήνη “στεγνή”, πρακτική και κάποιες φορές, ιδιοτελής. Την αφορά η εργασία, η καθημερινότητα, η υγεία και η οπτική της είναι τετράγωνη. Νιώθει ασφάλεια όταν όλα βρίσκονται στη θέση τους και στα κουτάκια που έχει δημιουργήσει μέσα της. Καταλαβαίνει ενστικτωδώς τι της είναι χρήσιμο και θα την ωφελήσει. Στις Πανσελήνους όμως, ξεδιπλώνεται πάντα μία εσωτερική αντίθεση ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και χρειαζόμαστε και σε εκείνο που έχουμε. Αυτό έχει αντίκτυπο και στις σχέσεις μας με τους άλλους γιατί πάντα αφορούν κι εκείνους οι ανάγκες μας, είτε τις αφήνουμε να εκδηλωθούν, είτε όχι.
Ο Ήλιος από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και σε στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Μιλάει για θυσία, για υπέρβαση και την ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς, μία ιδέα, έναν σκοπό. Υπάρχουν πράγματα που δεν μεταφράζονται με την λογική και συναισθηματικές καταστάσεις που δεν αντιμετωπίζονται με επιχειρήματα του μυαλού.
Κι όμως, πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή…
Όλα καταλήγουν στην  ανάγκη ανίχνευσης της πολυπόθητης ισορροπίας, ζητούμενο όλων των Πανσελήνων. Ο Ερμής, κυβερνήτης της Παρθένου, βρίσκεται σε στάση στο ζώδιο του Υδροχόου, λίγο πριν ξεκινήσει την ορθόδρομη πορεία του. Στάσου κι εσύ. Έπειτα από μία περίοδο εσωτερικών αναζητήσεων, με τα δεδομένα που προσφέρονταν να μην είναι σαφή και ξεκάθαρα, στάσου κι εσύ και σκέψου ποια είναι τελικά η αλήθεια που αναζητάς, τι μπορεί να απελευθερώσει η παραδοχή της και φώτισε το κομμάτι εκείνο της ζωής σου που θα σε ωθήσει να την κάνεις πράξη. Μην ξεκινήσεις με ορμή, περίμενε. Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για ενάρξεις ακόμα, θα έρθει όμως σύντομα. Προέχει να βεβαιωθείς ότι ξέρεις που και πώς θα βαδίσεις. Και κυρίως, τι να θυσιάσεις. Μείνε με εσένα λίγο ακόμα και σε επαφή με τον εαυτό σου, οι μέρες το προσφέρουν ως ευκαιρία.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: Η θυσία δεν έχει δεύτερες σκέψεις ούτε αναμένει ανταπόδοση. Δεν χωράει η λέξη “κόστος” στην θυσία, δεδομένο πρώτο. Δεδομένο δεύτερο: Η θυσία διαχωρίζεται με μία λεπτή, πολύ λεπτή γραμμή από την θυματοποίηση. Δεδομένο τρίτο: Για να έχουμε κάτι, πρέπει να θυσιάσουμε κάτι άλλο, αλλά όσο αναλαμβάνουμε το ρόλο του πρόθυμου θύματος, δεν έχουμε καν τον εαυτό μας.
Τέλος: Η ευθύνη των επιλογών μας, ανήκει μόνο σε εμάς. Συμπεριλαμβανομένων και των καταστάσεων που ξέραμε, αλλά παριστάναμε ότι δεν βλέπαμε. Έχει μεγάλη αξία να το αναγνωρίσουμε ώστε να μην αδικήσουμε ξανά εμάς τους ίδιους. Εμείς οι ίδιοι συχνά, σκαλίζουμε μόνοι μας τις πληγές μας ξανά και ξανά χωρίς αυτό να γίνεται συνειδητά, ώστε να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Ο Χείρωνας σε τετράγωνο με τους Δεσμούς, μας ωθεί να κατανοήσουμε και να θεραπεύσουμε αυτές τις αρχαίες  πληγές.
Η Αφροδίτη, στον χάρτη της Πανσελήνου, βρίσκεται σε μία εξαιρετική για εκείνη θέση, το ζώδιο του Ταύρου. Θα υπάρξει δυνατότητα αποκατάστασης σχέσεων όλων των ειδών το επόμενο διάστημα με τις όψεις που θα κάνει, σχέσεων που έχουν όμως καλές βάσεις και ειλικρινή συναισθήματα. Ό,τι δεν έχει αλήθεια, δεν θα επιβιώσει εύκολα κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν μπορεί να φτάσει πολύ μακριά. Σε στενή σύνοδο με του Ουρανό, την αλήθεια αναζητά κι εκείνη.
Που πέφτει το Φως;
Αρκετοί θα δουν την εικόνα με τα πραγματικά της χρώματα κι αυτό μπορεί να μην είναι ευχάριστο. Θα υπάρξουν απογοητεύσεις σε αυτή την περίπτωση και θα φανερωθούν τα “κρυφά σημεία” που θεωρήσαμε ότι μπορούμε να προσπεράσουμε, εκεί όπου αποφεύγαμε να ακούσουμε τη φωνή εντός μας που μας ψιθύριζε πως εθελοτυφλούμε. Από την άλλη, προηγήθηκε ένα διάστημα με πολλές ευκαιρίες περισυλλογής και αναζήτησης και ιδανικά εδώ, θα μπορούσαν να φωτιστούν τα συμπεράσματα και τα επόμενα μας βήματα. Θα ήταν ευχής έργον, το ιδανικό, να είναι και το εφικτό. Είναι σημαντικό να ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και τι να προσφέρουμε χωρίς να χρειαστεί να χάσουμε τον εαυτό μας στη διαδρομή.
Επίσης, το τι μπορούμε να δώσουμε ή να πάρουμε. Οι ουτοπικές προσδοκίες είναι εκείνες που νομοτελειακά οδηγούν στις μεγάλες απογοητεύσεις…
Η Πανσέληνος αυτή, αφορά το σώμα μας όσο και το πνεύμα μας. Την ανάγκη να καθαριστεί ό,τι είναι περιττό και επιβλαβές. Είναι ευκαιρία  να εντοπίσουμε τι πρέπει να θυσιάσουμε ώστε να είμαστε πιο υγιείς σωματικά ή πως να θεραπεύσουμε τη ψυχή και το μυαλό μας για να θεραπευτεί και το σώμα μας. Γνωρίζουμε καλά πως αυτά είναι αλληλένδετα κι όταν νοσεί το ένα, νοσεί και το άλλο.
Κάνουμε εκκαθαρίσεις σε ό,τι εμποδίζει εμάς και τη ροή των πραγμάτων γύρω μας. Μέσα κι έξω.
Συνειδητοποιούμε ότι δεν αρκεί να ονειρευόμαστε, πρέπει και να δρούμε. Όπως επίσης ότι δρούμε αποτελεσματικότερα, όταν δρούμε με πίστη και στόχο, καθοδηγούμενοι από τα όνειρα μας.
Κατανοούμε ότι αλήθεια δεν είναι μόνο αυτή που μας συμφέρει, ούτε αυτή που καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν κι όσα δεν βλέπουμε και δεν αποδεικνύονται με την υπάρχουσα λογική.
Στον Κόσμο:
Δυστυχώς, ιοί και μολυσματικές ασθένειες θα μας απασχολήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η σημαντική συμμετοχή των Δία και Ποσειδώνα το επιβεβαιώνει αφενός, αφετέρου κάλλιστα διευκολύνεται η διάδοση. Ο Δίας δεν παρέχει μόνο προστασία. Στον χάρτη της Πανσελήνου δε, είναι πολύ κοντά στο μεσοδιάστημα Άρη – Κρόνου και οι διευκολύνσεις εκεί, μπορεί να αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με την διευκόλυνση απωλειών. Με την πολυαστρία στον Αιγόκερω και τον Δια να πλησιάζει τον Πλούτωνα, σίγουρα θα έχουμε σκανδαλώδεις αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα σε θέματα εξουσίας και ισχύος. Οι δυνατοί, θα προσπαθήσουν με εξόφθαλμα προκλητικό τρόπο, να γίνουν δυνατότεροι και κυρίως, πλουσιότεροι. Αποκαλύψεις σε σχέση με ψευδείς ειδήσεις. Απώλειες. Δηλητήρια, αναθυμιάσεις, μολύνσεις.
Πως μπορεί να εκφραστεί η Πανσέληνος για κάθε ζώδιο;
ΚΡΙΟΣ
Θα πρέπει να κρατήσετε χαμηλούς τόνους στην εργασία αλλά και να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά εκεί. Πρωτίστως όμως, θα πρέπει να διαφυλάξετε την υγεία σας. Φροντίστε  να είστε προσεκτικοί με τα κατοικίδια ζώα σας αυτό το διάστημα και να δείτε πώς θα εναρμονίσετε τις ανάγκες σας με την καθημερινότητα σας. Κλείσιμο ενός κύκλου που σας απασχόλησε αρκετά ψυχολογικά. Αποκαλύψεις στον χώρο εργασίας. Το σώμα σας και η διατροφή σας είναι κάτι που θα πρέπει να φροντίσετε.
ΤΑΥΡΟΣ
Θετική η Πανσέληνος για εσάς. Αν ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα να σας ενδιαφέρει κάποιος/α, θα δείτε ευκρινέστερα που οδηγείται η κατάσταση και θα έχετε εξελίξεις. Αν έχετε παιδιά, θα εστιάσετε εκεί για κάποιο λόγο. Προσοχή σε παρανοήσεις ή απογοητεύσεις με φιλικά σας πρόσωπα, απαιτήστε σαφήνεια κι από εκείνους και τον εαυτό σας. Προχωρούν ή σχηματοποιούνται τα σχέδια σας και οι στόχοι σας.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Σε αυτή την προκλητική για εσάς Πανσέληνο, θα πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες και στον επαγγελματικό και στον οικογενειακό χώρο. Θέματα γονέων αλλά και ζητήματα που αφορούν ανωτέρους ίσως προκύψουν και θα είναι καλό να μην προχωρήσετε σε παρορμητικές αποφάσεις αλλά να ζυγίσετε καλά τα δεδομένα που έχετε. Αποκαλύψεις που θα λάβουν χώρα στους τομείς που αναφέρθηκαν. Αν σας ενδιαφέρει η κοινωνική σας εικόνα, αποφύγετε κινήσεις ή συζητήσεις που μπορεί να την κλονίσουν.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ενώ η Πανσέληνος δεν είναι αρνητική για εσάς, δείχνει να μην είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε εντάσεις, κυρίως λεκτικές. Χρειάζεται προσοχή στο λέτε αλλά και στο τι ακούτε και φυσικά, στον τρόπο που διατυπώνετε τα πράγματα. Αρκετοί θα αναρωτηθείτε ποιο το νόημα γενικά, θα συλλογιστείτε πάνω σε αυτό. Αποκαλύψεις πάνω σε συζητήσεις ή σε μετακινήσεις. Γραφειοκρατικές απαιτήσεις, σχέσεις με αδέρφια.
ΛΕΩΝ
Οι ανάγκες σας είναι  εκείνες που σας απασχολούν και η προσωπική σας αξία. Το τι θυσιάζετε για τους άλλους και το τι οι άλλοι για εσάς, σας απασχολεί ψυχολογικά και σε βάθος. Θα πρέπει η εικόνα που έχετε στο μυαλό σας όμως, να προκύπτει με αντικειμενικά κριτήρια. Οικονομικά θέματα ή χρήματα που αφορούν τρίτους. Επί τάπητος και η σεξουαλική σας ζωή και το πώς και αν σας τροφοδοτεί. Κάποιου είδους συνειδητοποίηση σε αυτόν τον τομέα.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Eίστε οι πρωταγωνιστές αυτής της Πανσελήνου αλλά δεν είστε μόνοι σας. Οι όποιες σχέσεις με τους άλλους, ό,τι και να αφορούν, είναι ο τομέας που θα σας απασχολήσει. Εκεί θα πρέπει να βρεθούν ισορροπίες άρα όλα όσα αναφέρθηκαν σας αφορούν άμεσα. Αποκαλύψεις και συνειδητοποιήσεις. Θα φανεί το πώς και αν προχωρήσουν σχέσεις και συνεργασίες. Κάποιοι θα δείτε μία άλλη εικόνα από εκείνη που πιθανόν αναμένατε ενώ άλλοι θα δείτε να μπαίνουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ σε κάτι που ξεκίνησε πρόσφατα, δίνοντας σας καθαρότερη οπτική.
ΖΥΓΟΣ
Yπάρχει ανάγκη για απομόνωση και εσωστρέφεια το τελευταίο διάστημα, ώστε να δείτε καθαρότερα τι είναι εκείνο ή εκείνα που σας κρατάνε πίσω. Δείτε και μέσα σας, όχι μόνο απέναντι σας. Η Πανσέληνος αυτή αφορά την ολοκλήρωση ενός κύκλου που σας ταλαιπώρησε ψυχικά και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ή έστω ενός παλαιότερου αλλά υπό διαφορετικούς όρους. Προσοχή σε θέματα υγείας. Αποκαλύψεις γενικά αλλά και παρασκήνιο που έρχεται στο φως. Ψυχολογική ένταση, ξεκαθαρίσματα. Εντάσεις στο χώρο εργασίας, ανάγκη να βοηθήσετε κάποιον ή κάπου.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ανοίγονται νέοι δρόμοι μπροστά σας ή οι ίδιοι θέτετε νέους στόχους. Κάποιου είδους απελευθέρωση. Η Πανσέληνος δεν είναι αρνητική για εσάς σε γενικές γραμμές αλλά θα είναι καλό να προσέξετε εντάσεις που αφορούν παιδιά και φιλικά σας πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων. Ενεργοποιούνται επιχειρηματικά σχέδια και σύντομα θα έχετε καλύτερη εικόνα γι’ αυτά. Καλείστε να κοιτάξετε μπροστά με πίστη και εμπιστοσύνη. Πρόσφατα ζητήματα που αφορούν τον ερωτικό τομέα, παίρνουν τον δρόμο τους και ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά η εικόνα τους.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ανήκετε στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Αν το τελευταίο διάστημα η οικογενειακή ή επαγγελματική σας κατάσταση είναι καζάνι που σιγο – βράζει, η Πανσέληνος ορίζεται ως σημείο βρασμού. Λαμβάνονται αποφάσεις, ενδεχομένως μέσω εντάσεων. Η απογοήτευση, αν υπάρχει,  ωφελεί μόνο ως προς το  να αναγνωρίσετε και το δικό σας μερίδιο ευθύνης. Αποκαλύψεις στον επαγγελματικό και οικογενειακό χώρο. Προσοχή στις εντάσεις με τους γονείς. Η κοινωνική σας εικόνα ίσως υφίσταται κάποιου είδους μεταβολή.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν χαρακτηρίζεται αρνητική για εσάς αυτή η Πανσέληνος, που σας βρίσκει ταλαιπωρημένους μεν, σας βοηθά να εντοπίσετε το νόημα των πραγμάτων και να λάβετε αποφάσεις δε. Προσοχή χρειάζονται οι τυχόν επικοινωνιακές εντάσεις γιατί θα υπάρξουν κάποιες αποκαλύψεις πάνω σε συζητήσεις. Ευκαιρία να ισορροπήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε και επεξεργάζεστε τα πράγματα, φιλοσοφήστε το, ίσως χρειάζεται να αμβλύνετε τις θέσεις σας. Προκύπτει ολοκλήρωση συμβολαίων ή συμφωνιών, προσοχή στο timing όμως, αφήστε να γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το τελευταίο διάστημα κάνετε στροφή προς τα μέσα και μάλιστα όχι στα ρηχά αλλά στα βαθιά. Η Πανσέληνος θα βγάλει στην επιφάνεια τα συμπεράσματα αυτών των αναζητήσεων και θα δείξει τι πραγματικά εισπράττετε από τους άλλους και με τι κόστος. Τα παραπάνω μπορεί να εκφράζονται οικονομικά, συναισθηματικά αλλά και σεξουαλικά. Καλείστε να βρείτε ισορροπίες ανάμεσα σε αυτό που θέλετε ώστε να νιώθετε ασφάλεια και σε εκείνο που λαμβάνετε. Κληρονομικά θέματα, οικονομικά συντρόφου ή συνεργατών. Οι κρίσεις που προκύπτουν τώρα, ζητούν τη προσοχή σας.
ΙΧΘΥΕΣ 
Πρωταγωνιστές κι εσείς σε αυτή την Πανσέληνο. Η θέση σας απέναντι στους άλλους ή μέσα από άλλους, η εικόνα σας και η στάση σας θα σας απασχολήσουν. Το ίδιο και οι ανάγκες σας που καλό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι πρώτα απ’ όλα αφορούν εσάς: Για να αφορούν και τους άλλους, πρέπει να είστε κι εσείς σαφείς και να κατανοείτε τα όρια που επεμβαίνουν. Κάτι οδεύει προς ολοκλήρωση αν πρέπει αυτό να γίνει ή ξεκαθάρισμα που θα οδηγήσει σε μία καθαρότερη εικόνα των πραγμάτων. Αν βιώσετε κάποια απογοήτευση, δείτε την σαν μάθημα και μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας. Ακόμα κι αν αυτές οι μέρες σας φαίνονται έντονες, να ξέρετε ότι έρχονται καλύτερες στη πορεία, αρκεί κι εσείς να αποφεύγετε να βάζετε τα πράγματα κάτω απο το χαλί, παριστάνοντας ότι δεν υπάρχουν.
*Για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, είναι χρήσιμο να διαβάζετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας.
Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΚρόνος στον Υδροχόο Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο
Επόμενο άρθροΟι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις από 9 έως και 15/3/2020
Η Νόνα Βουδούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι. Η αγάπη της για την Αστρολογία εκδηλώθηκε πολύ νωρίς κι ως φυσικό επακόλουθο προέκυψε η φοίτηση και η ολοκλήρωση των σπουδών Αστρολογίας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ''Εναλλακτική Παιδεία'' και η παρακολούθηση εξειδικευμένων αστρολογικών σεμιναρίων από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διδάχθηκε Ωριαία Αστρολογία από την Μαίρη Γαλανού στην σχολή "Εναλλακτική Παιδεία" και συνεχίζει να εξειδικεύεται στην Καρμική, Δρακωνική και Εξελικτική Αστρολογία. Πιστεύει ακράδαντα δε , ότι η μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ. Συνεργάζεται με το Oroskopos.gr και με το ΙΑΜ Infinity Astrological Magazine της Smiljana Gavrancic ανάμεσα σε αστρολόγους από όλο τον κόσμο ως αρθρογράφος . Ακολουθήστε με:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here