Widgets Magazine

Η πρώτη Πανσέληνος του χρόνου, γίνεται στις 11° 37’ του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω και επηρεάζει τον Σταυρό των Παρορμητικών Ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους), ειδικά όσους έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και στις αρχές του δεύτερου. O Ήλιος, έχει μόλις αποχωριστεί από την όψη συνόδου του με την Αφροδίτη και πάει να συναντήσει τον Πλούτωνα. Η Σελήνη, παντοδύναμη, στο σπίτι της, στο ζώδιο του Καρκίνου.

Η Σελήνη σε αυτήν την θέση αφηγείται πάντα την ανάγκη που είναι αποτυπωμένη στο βαθύ μας κύτταρο: Αυτήν της ασφάλειας που νιώθουμε στην μήτρα, προστατευμένοι από το ‘’κέλυφος’’ της μητέρας. Του συναισθήματος σε βάθος. Της ανάγκης για έκφραση αυτού του συναισθήματος. Ο Ήλιος στον Αιγόκερω από την άλλη, συνδέεται με την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα, την φιλοδοξία. Την δομή και την οργάνωση ως σπονδυλική στήλη, απαραίτητη για κάθε είδους δημιουργία. Την εξουσία. Το τελευταίο γίνεται ακόμα πιο έντονο, με την συγκλίνουσα σύνοδο του Ήλιου με τον Πλούτωνα, αλλά και την πολυαστρία στον Αιγόκερω, που δείχνει ότι τα θέματα του ζωδίου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Yπάρχει μία βασική δυσκολία εδώ: η συμμετοχή του Πλούτωνα σε Πανσέληνο δεν είναι ποτέ εύκολη, επειδή η συναισθηματική ένταση είναι μεγάλη, επομένως πιθανές συναισθηματικές εκρήξεις είναι εύκολο να έρθουν σαν κύμα καθώς επηρεάζονται είτε εσωτερικά, είτε ως εξωτερικές εκδηλώσεις. Οτιδήποτε μας ωθεί να αισθανόμαστε ανασφαλείς μπορεί εύκολα να ανακάμψει κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών και θα έχει  σημείο εκκίνησης καταστάσεις που δύσκολα μπορούμε να διαχειριστούμε. Η δυσαρέσκεια σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προέλθει από αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Έτσι, είναι εύκολο να αποκτήσετε, για παράδειγμα, αισθήματα ζήλιας ή θυμού. Το γεγονός ότι η Πανσέληνος γίνεται σε Παρορμητικά ζώδια, σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστούν  όλα αυτά. Και η παρορμητική δράση δεν είναι αυτό που είναι καλύτερο όταν πρόκειται για αυτό το είδος ανακούφισης. Αυτό που διαπραγματεύεται με τον Ήλιο στον Αιγόκερω είναι η βαρύτητα και τα όρια και η σοβαρότητα .

Εκείνο που εντείνει όμως ακόμα περισσότερο τα πράγματα, είναι το πέρασμα του Άρη με όψη τετραγώνου, από το σημείο της έκλειψης της 7ης Αυγούστου 2017, ενώ στην διάρκεια της πορείας του από το ζώδιο του Σκορπιού, θα ενεργοποιήσει και την έκλειψη της 21ης Αυγούστου 2017. Η χρονιά ξεκινάει έντονα: Όπου η επιρροή είναι εντονότερη, αναμένονται πυροδοτήσεις γεγονότων σε κοσμικό επίπεδο, που θα μπορούσαν να αφορούν σοβαρά ατυχήματα, επιθέσεις, έξαρση κοινωνικο-πολιτικών φαινομένων και ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε προσωπικό επίπεδο, όσοι επηρεάζονται από αυτήν την ενεργοποίηση, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ποια είναι τα καλά νέα; Στον χάρτη της Πανσελήνου, δημιουργείται σχηματισμός Kite με την συμμετοχή του Άρη και του Δία που βρίσκονται σε σύνοδο στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, με κορυφαίο πλανήτη του σχηματισμού,  τον Ήλιο. Πρόκειται για έναν θετικό σχηματισμό, που εδώ βοηθάει να εκτονωθεί η ενέργεια της Πανσελήνου δημιουργικά: Βρισκόμαστε στην αρχή του χρόνου και πάντα αυτή την εποχή υπάρχει η ανάγκη να κάνουμε μία νέα αρχή.  Έχουμε κάθε ευκαιρία να βάλουμε όρια σε ό,τι μας ενοχλεί συναισθηματικά, σε ό,τι δεν μας κάνει καλό. Να φτιάξουμε πράγματα με σοβαρότητα. Η παγίδα εδώ, είναι η παρόρμηση, η βιασύνη. Όχι μόνο γιατί η Πανσέληνος γίνεται σε παρορμητικά ζώδια αλλά γιατί και η σύνοδος Άρη – Δία, ευνοεί τις βιαστικές, ίσως και επιπόλαιες κινήσεις, που εύκολα γίνονται όταν είμαστε σε συναισθηματική φόρτιση.

Άρα: Έλεγχος της αυθόρμητης συναισθηματικής έκφρασης που μπορεί να προέρχεται  από «βαριά» και καταπιεσμένα συναισθήματα και διοχέτευση σε νέους στόχους με δημιουργική διάθεση αλλά και σοβαρότητα, για τον νέο χρόνο που ξεκινάει, είναι το ιδανικό. Ναι μεν έκφραση των δικών μας συναισθημάτων αλλά όχι με χειρισμό των άλλων.

*Η πρώτη Πανσέληνος του χρόνου, λέγεται Πανσέληνος του Λύκου.

Καλή Χρονιά, ευτυχισμένο το 2018 για όλους!

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here