Της Ελένης Σακκούλη 

1Μαμά Κριός

Η μαμά μου συνδυάζει δουλειά και οικογένεια. Τρέχει σαν τον τιραμόλα όλη μέρα για να τα προλάβει όλα και τα καταφέρνει! Αλλά θέλει να την ακούς. Στο σπίτι τη φωνάζουμε Στρατηγό! Δεν είναι η τυπική μαμά. Τρέχει πολύ με το αυτοκίνητο και βιάζεται μονίμως. Και η αλήθεια είναι ότι παστίτσιο τρώμε όταν πάμε στη γιαγιά.

 

2Μαμά Ταύρος

Η μαμά μου μαγειρεύει συνέχεια και φτιάχνει και γλυκά! Της αρέσουν οι αγκαλιές. Μας μιλάει συνέχεια για ηθικές αξίες και μας τρέχει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το καλύτερο της είναι όταν μας βλέπει να τραγουδάμε και να χορεύουμε. Η μαμά μου έχει τρία σπίτια.

 

3Μαμά Δίδυμος

Η μαμά μου μιλάει συνέχεια με τις φίλες της στο τηλέφωνο και γενικά μιλάει όπου βρεθεί και όπου σταθεί! Τις γιορτές πάμε επίσκεψη στους συγγενείς και φίλους των γονιών μου και ποτέ δεν είμαστε μόνοι μας η μαμά μου και εγώ…. εκτός και αν θέλει να μάθει τι γίνεται στο σχολείο.

 

4Μαμά Καρκίνος

Η μαμά μου μαγειρεύει πολύ νόστιμα φαγητά και επίσης γκρινιάζει συνέχεια κυρίως στον μπαμπά μου. Της αρέσει να βλέπει παλιές ταινίες και είναι συνέχεια δακρυσμένη όταν δεν υπάρχει happy end. Κάθε Κυριακή μαγειρεύει για μια οικογένεια που δεν έχει χρήματα για φαγητό.

 

5Μαμά Λέων

Η μαμά μου είναι πολύ λαμπερή. Κάθε μέρα κάθεται στο καθρέφτη χτενίζεται, βάφεται και περιποιείται τον εαυτό της. Με τη μαμά μου βγαίνουμε συνέχεια έξω για φαγητό με το καινούργιο μας αυτοκίνητο. Η μαμά μας αγαπά πάρα πολύ και μας κάνει όλα τα χατίρια!

 

6Μαμά Παρθένος

Η μαμά μου καθαρίζει συνέχεια το σπίτι και με βάζει να πλένω συνέχεια τα χέρια μου… Είναι απαιτητική και θέλει να είμαι συνεπής με τα διαβάσματα μου. Δεν με αφήνει να βάζω το σκύλο στο σπίτι γιατί όπως λέει θα λερώσει το σαλόνι.

 

7Μαμά Ζυγός

Η μαμά μου είναι πολύ όμορφη και έχει πολύ ωραίο γούστο! Μου μιλάει πάντα γλυκά και δεν μου έχει φωνάξει ποτέ! Είναι δίκαια μαζί μου και ποτέ δεν με περιορίζει. Έχω την πιο όμορφη μαμά!

 

8Μαμά Σκορπιός

Η μαμά μου καμιά φορά όταν δεν είμαι και πολύ καλό παιδί μου φωνάζει! Μου ψάχνει συνέχεια την τσάντα να δει αν έγραψα καλά και με καταπιέζει καμιά φορά… πολύ! Η μαμά μου μιλάει χαμηλόφωνα και στο τηλέφωνο όσες φορές προσπάθησα να κρυφακούσω δεν τα κατάφερα…

 

9Μαμά Τοξότης

Στη μαμά μου αρέσει να ταξιδεύουμε, οπότε κάνουμε βόλτες με το αυτοκίνητο… πολλές φορές χωρίς προορισμό. Της αρέσει να  πηγαίνουμε στα μουσεία και για φαγητό σε εστιατόρια να ανακαλύπτουμε τις κουζίνες άλλων χωρών. Δεν με πιέζει με το διάβασμα!

 

10Μαμά Αιγόκερως

Η μαμά μου με πιέζει πολύ στο διάβασμα και θέλει να έχω τους καλύτερους βαθμού στην τάξη. Δεν της αρέσουν οι σκανδαλιές μου και δεν μου χαμογελά συχνά. Η μαμά μου είναι πολύ αυστηρή.

 

11Μαμά Υδροχόος

Η μαμά μου με πιέζει πολύ! Το σπίτι μας έχει πάντα πολύ κόσμο και η μαμά μου πάντα βοηθά τους άλλους. Μερικές φορές δεν την καταλαβαίνω αλλά την αγαπώ γιατί είναι η μαμά μου. Της αρέσουν τα περίεργα ρούχα.

 

12Μαμά Ιχθύς

Η μαμά μου είναι πολύ καλή και την αγαπάω πολύ αλλά ξεχνάει να πάρει τους βαθμούς ή πολλές φορές αργεί να έρθει να με πάρει από κάποιο πάρτι. Δεν με αφήνει να κοιμηθώ τις Κυριακές για να πάμε εκκλησία. Η μαμά μου κλαίει κρυφά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here